Ads Top

Една компания която записва всичко и действията на всеки човек на Земята


Една компания записва всичко, което правим. Разговорите, текстовете на видеоклипове, които изпращаме и създаваме. Те проследяват нашите движения и регистрират всяко място, което посещаваме.

Дали това е нещо, за което невинните цивилни трябва да бъдат загрижени? Мнозина са на мнение, че тъй като нямат какво да крият, това не ги притеснява. Дали това е нахлуване в личния живот? Та нали самите ние качваме личната си информация, снимки и онлайн разговори в социалните медии. Гугъл има запис на всичко това. Ако ви беше даден избор дали тези неща да бъдат записани или не, какво бихте избрали?

Всичко, което кажете срещу правителството на САЩ, може да ви покаже като терорист, според Патриотичния акт. Компанията изрично твърди, че тази информация никога не се използва срещу вас. Тогава защо няма опция потребителите да се записват само за специфичните функции, които искат и да не използват тези, които не искат?

Сега търсачката обработва над 40 000 запитвания за търсене всяка секунда и 1,2 трилиона търсения годишно. Събраните данни се съхраняват за всеки отделен човек. Анализирайки тези данни, компаниите могат да насочат резултатите в определена посока, а интернет  - ефективно да влияе върху света.

Компанията може да предскаже бъдещето въз основа на тенденциите. Информацията често е обвързана директно с данните за местоположението, извлечени от използваното от вас устройство. Търсачката знае вашите интереси и къде се намираме във всеки един момент. Мотивът е, че така тя, на база вашите интереси, може да ви разкаже за всички страхотни неща в непосредствена близост, които биха могли да ви бъдат полезни.

Ако искате да изключите проследяването, вижте страницата с историята. Те имат аудио страница, както и запис на мястото, където сте били в интернет. Ще видите списък с аудиозаписи и препис от аудиото, което е било преобразувано в текст. Можете да ги изтриете и да забраните функциите. Можете и да изключите виртуалния асистент и да не използвате гласово търсене.

Но не мислете, че само защото изключвате функцията за проследяване и запис, няма да продължите да бъдете проследявани, записвани и следвани..

Най-безопасно е да оставите смартфона си у дома или да покриете камерата и микрофона във вашите уеб камери, компютър и смартфон. Много Smart телевизори имат и функциите запис на аудио и видео - изключвайте ги, когато не ги използвате.

Източник: novotopoznanie

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.