Ads Top

Човечеството под гнета на стратегията ,,Разделяй и Владей"


Толкова много вътрешни борби. Толкова много неразбирателство. Толкова много дисхармония. Човечеството е замаено и зашеметено както никога преди.

Предвид многото интелектуална и емоционална плява, задушаваща истината, нека се опитам да анализирам политиката, икономиката и разделението, което упражняват върху всички нас:

- Лявото и дясното са в тотална война и до голяма степен имат безпрецедентна омраза едно към друго.

- Това се подклажда от монополите на медиите с ,,лъжливи новини" и големите пари, които тайно финансират определени каузи, групи и протести.

- Десните наричат левите ,,снежинки" заради неуместната им мания да са воини за социална справедливост, докато левите наричат десните ,,расисти" заради техните конституционални и националистически предпочитания.

- Левите мразят Тръмп, докато много от десните го подкрепят.

- И двете страни за нещастие са въвлечени в полярността ,,ляво/дясно".

- Следователно, те не разбират, че двупартийната система е двупартийна тирания, която работи за едни и същи банки, мултинационални компании и олигарси.

- Освен безочния заговор ,,разделяй и владей", причината тези два изкуствени съперника да са въвлечени в тази война е понеже и двете страни са подложени на екстремистка дейност.

- За съжаление те не съзнават колко много общо имат, особено слагането на край на измамите и корупцията на политическите, финансовите и корпоративните екстременти.

- Тези от нас, които наблюдаваме отстрани, ние ги виждаме като от един отбор, но те глупаво се бият едни с други, вместо общия враг.

- Това е такава загуба на енергия, която е нужно да се рефокусира върху истинските проблеми, които могат да се обобщят с две думи: корпорация и идиокрация.

- Една от причините десните да се мислят за по-висши е, че много от тях мислят, че Тръмп е истински патриот, който иска да оправи батака.

- Някои казват, че той е олицетворение на ,,добрите", които в сенките се борят срещу определени пластове на дълбоката държава.

- Други казват, че се е продал на неоконсерваторите, което сякаш е така, като се има предвид, че бомбардира невинни хора, флиртува със Саудитска Арабия и се навежда на Израел.

- Независимо от това, все още има много малък шанс всичко това да е шахматна игра за ,,източване на блатото", което би го направило изключителен актьор.

- По средата, и двата поне се съгласяват, че децентрализацията и делокализираното вземане на решения са първа стъпка напред.

- Междувременно, голям процент от труда ще бъде автоматизиран през следващото десетилетие и нататък, което поставя по прожекторите аргумента за ,,минимален доход" и ,,жизнен минимум", които да заменят осигурителните програми и социалните помощи.

- Показано е, че тази концепция е най-малкото равна и дори порентабилна от настоящите осигурителни политики и практики.

- Всичко това според една хаотична и силно манипулирана глобална икономика, която има огромни празноти от дългове, акции, недвижимо имущество, облигации и производни, докато ,,мейн стрийт" продължава да се влошава от високата неофициална заетост, топяща се средна класа, стагнирани заплати, апокалипсиса на продажбите на дребно, безобразната студентска задлъжнялост, нарастващата бедност и бездомност, по-дългите периоди на ,,стой си вкъщи", неустойчивата частна задлъжнялост към нивата на БВП, икономиките в хиперинфлация и просто общата заплаха за края на настоящата фиатна парична система.

- В резултат на това криптовалутите скачат до небето.

- Цените на ценните метали все още силно се манипулират и задържат.

- Някои икономисти призовават за съвременен дългов юбилей, за да се омекоти удара от рухващата парична система.

- Разбира се, има я и заплахата от Трета световна война, която държи много хора в страх.

Но не ме разбирайте погрешно - всички сме малко объркани тук. Може би разбираме нещата повече или по-малко от други, но в по-голямата си част това са предположения. Например, дали Русия и Китай са ,,навити за глобално правителство", или пък наистина са против сметкаджиите? Дали икономиката ще приключи в разруха, дали ще премине към някакъв вид световна резервна валута, или пък ще направи и двете? Дали ще видим масивен социален смут, или пък ще е гладко преминаване за вбъдеще? Дали бъдещето ще е такова, което зачита суверенитета и естествените закони, или пък ще бъде тоталитарна, технократична планетарна държава?

Кой знае? Такава бъркотия е! Лъжливи тревоги, лъжливи новини, лъжливи лидери, лъжлива надежда; достатъчно да ви се прииска да си заврете обратно главата в пясъка, поне от време на време. Но като обърнем сценария, си е удивително преживяване. Кой да знае, че животът на земята може да е толкова предизвикателен и забавен в същото време?

В края на деня обаче, цялото това творение е просто една игра на растеж, всеки един от нас на най-различни нива на психологическо, философско, емоционално и поведенческо развитие. Ще ми се повече хора да разберат това, понеже заедно ще се справим по-добре със задачата да излекуваме лудницата, наречена човечество в 21-ви век. Ироничният аспект е, че всички ние искаме тоя батак да свърши, но разбиранията ни за проблемите са различни, и следователно, решенията също.

В края на краищата, заложете на вярата си в човечеството, иначе наранявате себе си. Погледнете в сърцата на човешките си събратя и вижте своето отражение.

Източник: posledenvek 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.