Ads Top

САЩ окупират Европа


САЩ започнаха най-голямото прехвърляне и съсредоточение на свои войски в Европа след Студената война.

Основният плацдарм отново е Германия, която продължава да е окупирана от САЩ държава. Оттам войниците и бронетехниката се прехвърлят към Полша, Прибалтика, Румъния, България и т.н.

Целта е създаване на постоянна военна сухопътна, ракетна и ВВС-ударна групировка срещу Русия с централна база в Полша.

Фронтът на Третата световна война се измества в Източна Европа, която в случай на открити военни действия, ще бъде унищожена напълно. Това е целта на САЩ. В момента активирането е в Полша - на север, и на юг - в Румъния, България. САЩ отново окупират Европа над предлога за защита от Русия.

Пентагонът започна прехвърлянето на 2800 танка и друга бронетехника в Германия. 4000 американски войници ,,пристигнаха" в пристанището Бремерхефен по пътя към Вроцлав, който става ключова база на НАТО в югозападна Полша. Започна и прехвърлянето в Румъния и България на военни и бронирани части на армията на САЩ.

Що се отнася до Бремен ще припомним, че още през 1947г. ,,свободният град Бремен" беше изваден от състава на британската окупационна зона и стана анклав в юга на американската окупационна зона. Причината беше проста - в състава на ,,свободния град" влизаше не само Бремен, но и Бремерхафен - морското пристанище, чието логистично значение американците оцениха бързо. 70 години по-късно това пристанище отново има същата задача - база за удар срещу Русия.

През Бременхафен ще бъдат прехвърлени към Полша и Прибалтика 3500 американски войници. В Полша ще има батальон от 1000 американски военнослужещи. 2500 американци ще останат в Германия, като ,,компенсация" за прехвърлянето на 1000 немски войници в Литва. Но и немските, канадските и британски части ще бъдат под американско командване.

Над 60 хеликоптера, в това число 50 многоцелеви ,,Черни ястреби" и 25 ,,Апачи" ще бъдат прехвърлени в Бавария на базата Иллесхайм.

Продължава и ядрената ескалация от САЩ към Европа с прехвърлянето на най-напредналите американски атакуващи F-22 Raptor от базата Тиндал/във Флорида/ на базата Лейкенхел/в Англия/, откъдето ще летят на други изнесени позиции с новите US-ядрени бомби В 61-12.

На 12 май 2016г. на базата Давеселу в Румъния на 40 км от границата с България застъпиха на бойно дружество първите 24 противоракети SM-3 от изгражданата в Европа американска ПРО срещу стратегически ядрени сили на Русия.

На 13 май 2016г. в Полша на базата в Реджиково започна строителство на втория елемент от тази система.

И на двете места американските официални лица, заедно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха, че инагурацията на наземната AEGIS ,,повишава възможността на защита на европейските съюзници срещу балистични ракети извън евроатлантическата зона". Извън тази зона, както е известно, ракети има само Русия.

Двете наземни противоракетни бази се присъединяват към четирите кораба AEGIS също въоръжени с ракети SM-3 с вертикално изстрелване, изпращани от американската база в испанската Рота, през Средиземно, Черно и Балтийско море, свързани с радарна система в Турция и команден център в Германия.

На 18 май английският генерал Александър Шериф, бивш върховен командващ в Европа през 2011-2014г., заяви, че ..НАТО трябва да се готви за война срещу Русия".

На 20 май първият заместник-министър на отбраната на САЩ Робърт Уорк заяви, че външната политика на Русия се движи ,,към конфронтация".

Вече и най-големите пронатовски ентусиасти разбраха, че ПРО на САЩ в Полша и Румъния е груба провокация с антируска насоченост и те са напълно уязвими срещу руски отговор. Русия знае това. САЩ и НАТО знаят това, САЩ и НАТО готвят тези държави за пушечно месо срещу Русия.

Едновременно западните медии настойчиво транслират идеята, че Русия е агресор, който застрашава световния мир и че за всичко е виновен лично Путин.

На този етап целта е Калининград, руският анклав, изолиран от континентална Русия, където американците искат да провокират Русия да направи първия изстрел.

По този начин Полша постепенно се отзова в най-сложната геополитиеска ситуация от времето даже отпреди Втората световна война.

Става дума и за още едно важно нещо, което избягна вниманието на медиите.

В края на ноември 2016г. Държавният департамент на САЩ одобри предоставянето на 70 крилати ракети AGM-158 JASSM-ER с разширен обхват за Полша. Договорът не привлече внимание обаче променя много неща. Защо?

Защото Полша става първата държава извън САЩ, която ще получи тези нови американски крилати ракети въздух - земя.

През 2014г. Полша подписа и договор за приспособяване на своите изтребители F-16 към версията JASSM-AGM 158, които са предназначени за унищожение на големи и важни наземни цели на разстояние до 370км. 370 км е твърде голяма далечина за самозащита. Но Полша явно иска капацитет за стратегически конвенционален първи удар.

Това беше постигнато със споменатите нови ракети JASSM-ER. Ракетата е със същите габарити, като JASSM, но има операционен обхват от 1000км. По този начин Полша получава оръжие за пръв удар срещу основни стационарни инфраструктури обети, дълбоко в териорията на Русия.

Русия ще е принудена да направи съответните промени в своето военно планиране, като базите за полските F-16, носещи JASSM-ER ще станат обекти до първия руски удар в случай на конфликт.

Полша реализира и планове за 2015г. за формиране на 50 000 паравоенни териториални защитни сили, резерв за редовната армия от 2015г. Варшава планира и увеличаването на армията си с поне 150 процента - от 95 000 на 150 000, в това число създаването на три бригади за териториална защита.

Ако към това се прибави и базата на ПРО на САЩ в Реджиково, Полша се превръща в сериозен дестабилизиращ фактор за сигурността в Европа.

Източник: strogosekretno

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.