Ads Top

Измамата, наречена "икономическа наука"


Съвременната икономика няма нищо общо с реалната икономика. Тя си е чисто лихварство, т.е. мошеничество на световните лихвари и банкери, които правят ,,пари от въздуха". Сами си ги печатат и с тях изкупуват реалните ресурси на планетата, ограбвайки, мамейки, поробвайки и обичайки на изчезване цели държави и нации.

Това обяснява и защо едни, или по-точно няколко страни, живеят в разкош, а други, по-точно почти целият свят, работят за тях и затъват в мизерия.

Още древногръцките философи са предупреждавали, че лихварството може да стане ,,норма на живота", че това е безумие, когато ,,парите правят пари".

Има ,,икономика", която от превод на гръцки означава демостроителство, задоволяване на необходимите жизнени потребности. Има и ,,хрематистика" - натрупване на богатство. На съвременния език именно това означава капитализмът - трупане на богатство, т.е. когато парите правят пари, а не трудът и реалната икономика.

Това означава, че хората в миналото са разбирали нещата по-добре от нас. Забрана за лихварството се съдържа и в Библията, и в Корана, и в Тората.

В миналите времена с лихварство са се занимавали нелегално и този занаят е бил преследван. В средните векове на християните е било забранено да дават пари ,,срещу ръст". За тях това е било небогоугодно, мръсно дело. И така се е случило,че с това мръсно дело, т.е. с лихварството, са се занимавали евреите, местно и нелегално.

След това дошла така наречената буржоазна революция и, ако се погледне внимателно тази революция. Кой я е готвел, кой е бил главният печеливш от нея, ще се окаже, че това отново са били лихварите, т.е. юдеите. Именно буржоазната революция даде простор за развитието на капитализма, но не на промишления и търговски, а преди всичко на банкерския.

През 1913г. беше създадена частната Федерална резервна система на САЩ под покровителството на клана Ротшилд, която стана основната печатница за производство на долари и колонизиране на САЩ от Великобритания. Получила по-широки пространства американската олигархия, производна на английската - реалните собственици на Федералния резерв и банките от Уол Стрийт, превзеха властта най-напред в отделни западни страни, а след това по целия свят, именно със споменатия октопод на транснационалните корпорации.

Не е тайна, че световните банкери подготвиха и разпалиха двете световни войни, в чиито резултат доларът стана главната валута на човечеството. Банковата олигархия периодично сама организира икономически и финансови кризи. В резултат става ограбване на цели държави или на огромно количество хора, които губят своите спестявания и богатство.

Така става и с цяла Източна Европа при така наречената ,,перестройка", която беше цветна революция или преврат на западните банки. Сам от СССР бяха ограбени около 800 трилиона долара. Повтарям - 800 трилиона долара.

Така се стигна до безумието, че светът е управляван от онзи, който печата парите, а не който произвежда повече и по-добре. Така наречените централни банки на отделните страни са само механизми за събиране и трансфериране на богатството на отделните страни към банковата метрополия в САЩ и Англия.

Ограбването на целия свят става чрез всевъзможни финансови институции, като Международния валутен фонд, Световната банка и централните банки на държавите. Целта на банкокрацията, т.е. на световната финансова олигархия и глобалните лихвари, е тоталната власт над цялото човечество.

Така се стигна до момента, в който цялата съвременна световна икономика се гради върху кредитните пари. Парите в нея винаги са по-малко от събраното значение на всички съществуващи парични задължения заради така наречения банков мултипликатор. Появява се паричен дефицит, а оттам и предпоставки за икономическа криза. Това е неизбежна закономерност и присъща на капитализма черта, като законът за гравитацията. Това е и законът, че богатствата се привличат от паричния капиталист, т.е. онези, който мами колкото си иска чрез печатане на парите.

Но какво ще стане, ако хората масово отидат в банките и си поискат парите. Наличните пари, т.е. така наречената ликвидност, ще стигнат само за няколко хиляди. А останалите милиони? Банката трябва да бъде обявена за банкрут. Ако наричаме нещата с техните истински имена съвременният капитализъм е лихварство и узаконено фалшиво мошеничество, печатане на фалшиви пари, който е банкрутирал. И винаги от тогава губят обикновените вложители, които наивно си мислят, че техните пари са инвестирани някъде, че работят в тяхна полза. Нищо подобно. Те са вложени в една огромна финансова пирамида - глобализирането.

Появява се и въпросът за така наречената икономическа наука и какъв е нейният смисъл щом прикрива толкова примитивна и нагла кражба.

Източник: strogosekretno

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.