Ads Top

19 примера за маниакалния контрол на властите чрез напълно абсурдни наредби


Маниаците на тема контрол печелят почва и определено умъртвяват Америка. Основателите на САЩ се стремяха да изградят една нация, в която хората могат да се възползват от правото си на живот, личен интегритет и порив към щастие в обстановка на максимална свобода и минимална държавна намеса. За нещастие, американската нация се отвърна от тези свои принципи и сега с висока скорост залита точно в противоположна посока.

По неясни причини съществуващата политическа система привлича към себе си психопат с изразена нужда да управляват живота ни до най-малката подробност и да взимат решения относно повечето неща от наше име и вместо нас. Тези маниаци фактически са убедени, че свободата и свободната воля са ,,опасни" и че всички аспекти от действителността би следвало да се регулират от правила и основни положения. По този начин се разсъждава не само на федерално ниво.

На локално ниво контролът е още по-засилен. Като прибавим и излишно утежнените бюрократични процедури по всички етажи в правителството, ще видим, че в днешна Америка сме буквално залети от милиони закони, разпоредби и правилници. Те задушават предприемаческия дух, разсипват свободите и правата ни и постепенно изсмукват живота от жилите ни. За да върнем Америка към предишния й блясък, трябва да запретнем ръкави и да разчистим ужасяващата планина от канцеларски разпоредби.

Не са много нещата в съвременна Америка, които човек би могъл да свърши, без преди това се е сдобил с някакъв вид ,,разрешително". Искате да напуснете дома си? - Вземете си шофьорска книжка или намерете някого с такава. - Ще се жените? - Първо ще питате правителството. - Планирате строеж на къща? - Подгответе се за изнурителни бюрократични регулации. - Почвате бизнес? - По-добре свикнете с мисълта, че за това ще са необходими сума ти ,,разрешителни" и ,,удостоверения".

Както сме я подкарали, не е далеч денят, в който ще се налага да просим правителството за позволение да ползваме тоалетната. Нашата неприкосновеност и свободи се трансформира в ,,ограничени привилегии", които управляващите могат да ни отнемат по всяко време. С всеки изминал ден решетките на клетката от закони и наредби, в която изживяваме живота си, стават все по-гъсти. Колко още разпоредби са ни необходими, преди да изгубим разсъдъка си?

Следват 19 примера как маниакалният контрол убива САЩ:


№1. Затворили мобилния щанд за хот-дог на едно предприемчиво 13-годишно момче от Мичиган, тъй като нарушавало правилата в зоната за търговска дейност. Забавното в случая е, че Натан Дужински (името на момчето) и неговите родители били останали с впечатлението, че вече са минали през всички възможни бюрократични формалности. Какво пише в статията от линка (Тук):
Във вторник, докато младият предприемач поставял на определеното му място в центъра на града Холанд щанда за продажба на хот-дог, който той бил закупил за 1200 долара, припечелени от косене на трева и разчистване на сняг, градският съвет го изненадал неприятно. Служителите от общинския съвет го уведомили, че е в нарушение на разпоредба, която защитава търговците с хранителни стоки в центъра на града от конкуренцията на мобилните доставчици на храна, поради което се налагало да преустанови дейността си незабавно. Момчето било сащисано. То и родителите му си мислели, че са минали по надлежния ред през всички разрешителни препятствия, заложени в общината и областта.

 №2. Можете ли да си представите, че събирането на дъждовна вода в рамките на вашата частна собственост би ви вкарало в затвора? Е, наскоро точно това се случило с един човек от Орегона. Следното е извадка от новините:
Земеделец от щата Орегон беше осъден в сряда на 30 дни престой в затвор и глоба от над 1500 долара, защото бил инсталирал три резервоара за събиране и употребяване на дъждовна вода в двора си.
Какво ли ще е следващото провинение, за което ще ни арестуват?
Вдишването на въздух?


  №3. В Санта Моника, Калифорния, са решили да криминализират пушенето на цигари вкъщи. В новинарска емисия на NBC Los Angeles се казва:
Пушенето вече е забранено по плажовете, из парковете, в ресторантите и в близост до сградите в Санта Моника, но във вторник вечер градският съвет потърси начини за разширяване на въпросната забрана и прие с четири гласа срещу два наредба за забрана на пушенето, касаеща всички нови обитатели на апартаменти и живущи в квартирни комплекси - с една уговорка. Тази уговорка, според Адам Радински, шеф на бюрото за защита на правата на потребителите, е обитателите да определят вида на зоната в своето жилище (за пушачи или за непушачи). На тази основа ще се въвежда и съблюдава наложената забрана.

№4. Явно оттук нататък ще попадате в графа ,,терорист", ако се осмелите да направите филмов запис на случващото се на контролните пунктове за проверка на сигурността. Но на въпросните пунктове не изпитват угризения да разсъбличат възрастни дами и да човъркат сондите за хранене на хората.№5. В Ню Джърси, ако се придвижвате с куче или котка в колата си, а животните не са ограничени по някакъв начин (в клетка или привързани), рискувате глоба до 1000 долара за всяко отделни провинение.
№6. Изповядвате ли принципа на щедрост към съседите? В случай че го правите, бъдете много внимателни какво си обменяте с тях. Например е незаконно да си издоите кравата и да продадете млякото на съседи. Ако млякото е необработено, нищо чудно да осъмнете заобиколени от федерални агенти, размахващи оръжие срещу вас.№7. В Маями Бийч, Флорида, скоро ще стане строго наложително да сортирате домакинските отпадъци по правилния начин..
Управляващите в града в сряда приеха общински закон относно сортирането. Щом законът влезе в сила всеки нарушител ще бъде глобяван 350 долара при първо нарушение, 500 долара при второ и 1000 долара при трето.

№8. В Хейзълуд, Мисури, е забранено на малките момиченца да продават домашно приготвени бисквитки в дворовете си.№9. В квартал на Денвър са забранили на децата да рисуват по тротоара с цветен тебешир.№10. Из цяла Америка полицията разтурва щандовете за продажба на лимонада, защото малките продавачи не разполагали със ,,съответните разрешителни".№11. В САЩ е абсолютно незаконно да се продават естествени препарати срещу ракови заболявания - дори и в случай, че са доказано ефективни.№12. Неотдавна един мъж беше арестуван за това, че провел сбирка за изучаване на Библията, в дома си. Оказва се, че човекът все още е в затвора, изглежавайки 60-дневна присъда.№13. Грижите ли се за собствена градина? Ако да, гледайте да не нарушите постановления.
Жена от Тулса съди служителите на реда, след като по думите й те изпосекли градината без основание. Денис Морисон казва, че е засадила над сто различни растителни вида в предния и задния двор на къщата си и че всеки от тези растителни видове дава ядивни плодове и си има своя определен смисъл. Тя знае кои от растенията лекуват артрит, кои стават за подправки, кои отпъждат комарите и облекчават ухапвания от насекоми, но това нямало значение за инспекторите от града. Миналия август предният и задния двор били пълни с разцъфнали цветя, лимонови дръвчета, стевия, чеснови стръкове, грозде, ягоди, ябълкова мента, обикновена мента, ябълково дърво, орехови дървета и много други.
Безработната жена разчитала на градината си за задоволяване на потребностите. Маниаците от правителството изтръгнали варварски всичко и я оставили без нищо.


№14. Понякога детето ви изпадало ли е в истерия? Може да го арестуват и да го пратят в заведение за психично болни, ако получи истеричен припадък в полезрението на полицейски служители. Например едно 6-годишно момиче във Флорида ,,хвърляше предмети, удряше служителите на реда и крещеше неконтролируемо", така че полицията сложила белезници на има-няма 20-килограмовото момиченце и го откарали до институция за психично болни за оценка на състоянието й.№15. Носили ли сте си пластмасови прибори за хранене в училище, когато бяхте малки? Е, тези дни във Флорида е по-добре да се въздържате от такива действия. 11-годишно тамошно дете било арестувано от полицията и му било повдигнато обвинение за особено тежко престъпление за това, че донесло в училище пластмасов нож за масло.№16. В щата Масачузетс всички деца в забавачниците са задължени по закон да си мият зъите след обяда. Всъщност щатът дори осигурява и флуроидните пасти за зъби. Не е ли това много мило от тяхна страна?№17. В град Филаделфия, Пенсилвания, е незаконно да припечелите дори и един долар от блога си, освен ако не сте заплатили разрешително на стойност 300 долара за извършване на такъв бизнес. Общината стигна дотам, че се заяде с една бедна жена, спечелила 11 долар от блога си в продължение на две години.№18. Ако се натъкнете на жаден човек, бихте ли му подали чаша студена вода? Обмислете отговора си внимателно - да не се окаже, че престъпвате закона. Например в Луизиана наредили на една църква да спре да раздава вода, защото не разполагала с ,,необходимото разрешение".№19. Последният пример е може би най-тъжен от изброените. Дали ще повярвате, че из цяла Америка забраняват раздаването на храна на бездомните? Цитат от скорошна статия в USA Today:
Филаделфия наскоро забрани храненето на открито из парковете на града. Денвър започва да налага забрана за хранене и спане в непозволени места. Този месец законодателите в Ашланд, Орегон, обсъждат подсилване на забраната за къмпинг и причиняване на шум на обществени места. Списъкът продължава: Атланта, Феникс, Сан Диего, Лос Анджелис, Маями, Оклахома Сити и над 50 други градове вече са приели разпоредби срещу лагеруването и споделянето на храна на територията си, съгласно изнесеното от Националния правен център по въпросите на бездомниците и бедността.
Ядосани ли сте? Би трябвало.


Източник: otizvora

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.