Ads Top

Меровингските крале (Merovingian Kings)


Меровингските крале са първата кралска линия на територията на днешна Франция. Името им идва от Меровиус - човек, за когото се твърди, че може да проследи линията си до Исус. Смята се, че наследниците на Исус и Мария Магдалина се установяват в Южна Франция и се смесват с голяма еврейска общност в региона. През V век наследниците на Исус се смесват с франкските кралски особи и така поставят началото на Меровингската династия.

Ватиканът, който базира властта си на наследство, простиращо се до учениците на Исус според теорията, че Исус е безбрачен и няма наследство, прави всичко по силите си да потули познанията за Меровингската династия.

Дори през ХХ век Меровингската династия продължава да променя световните събития. Според една история обществото Туле е решено да върне Меровингите на троновете в Европа. Адолф Хитлер и неговата Нацистка партия, продължава историята, се наместват и попречват това да стане.

Не всички теории за произхода на Меровингската династия твърдят, че тя може да се проследи до Исус от Назарет и Мария Магдалина. Според един френски автор, Жерар дьо Сед, Меровингите са наследници на извънземни, които са се смесили с древните изтаилтяни. Друга приказка за произхода на Меровингите приема, че основателят на кралската линия е Меровех - човек с двама бащи, единият човек, а другият - митологичен. Приказката продължава, че майка му вече била бременна от крал Хлодио, когато била прелъстена, докато плувала в океана, от митично създание, наречено Кинотавър. Меровингските монарси са били свещени, а не толкова управляващи крале. Действителното управление било осъществявано от канцлери, наречени майордоми.

Меровингските крале не се подстригват и имат отчетливо родилно петно - червен кръст на гърба. Носят роби с пискюли, които би трябвало да имат изцелителна сила. В един меровингски гроб е открита златна глава на бик, кристална топка и няколко златни миниатюрни пчели. Според една легенда Меровингите са наследници на жителите на Троя. Омир пише, че Троя е основана от колония от аркадци. Според документите на Сионския приорат аркадците произхождат от племето на Вениамин, което е прогонено от Палестина от събратята им израилтяни заради идолопоклонничество.

Един меровингски крал на име Хлодвиг сключва сделка с римокатолическата църква. Ще покори враговете на църквата - арийските вестготи и езическите ломбардци - в замяна на признаване на правото му да управлява нова Римска империя като Novus Constantinus. Тази уговорка продължава да действа, докато наследникът му, Дагобер II, е убит и църквата изоставя договора си с Хлодвиг, като приема убийството. Църквата признава семейството на убиеца като император на Свещената римска империя. Църквата вярва, че Меровингската кръвна линия е изличена, но е писано, че синът на Дагобер, Сигиберт IV, оцелява. Твърди се, че Гийом дьо Желон, предшественик на Годфроа дьо Буйон, продължава съществуването на меровингско княжество в Септимания.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.