Ads Top

Група от Джекил Айлънд (Jekyll Island Group)


На 22 ноември 1910г. - точно петдесет и три години преди убийството на президента Кенеди - една група от седем мъже, които представляват 25% от световното богатство, се срещат на Джекил Айлънд, за да заговорничат за създаването на централна банка.

Мъжете са Франк А. Вандерлин, по-късно президент на Сити Банк в Ню Йорк, който представлява Рокфелерови. Ейбрахам Пайът Андрю, тогава помощник-секретар на американското Министерство на финансите, Хенри П. Дейвисън, представляващ Дж. П. Морган, Чарлз Д. Нортън, президент на Фърст Нешънъл Банк, Бенджамин Стронг, друг от помощниците на Морган, Нелсън У. Олдрич, председател на Националната монетарна комисия и тъст на Джон Д. Рокфелер младши, и Пол Мориц Варбург, представляващ банките на М. М. Варбург в Германия и Холандия.

Техният план е развит в Закона за Федералния резерв, който е подписан от президента Удроу Уилсън на 23 декември 1913г. Федералният резерв е централизирана банка, която е частна собственост и заема парите на САЩ.

Твърди се, че с основаването на Федералния резерв се легитимира тайно правителство, съставено от най-богатите хора на света. Системата на Федералния резерв печата американската валута. Единственият президент, който сериозно предлага смяната на системата на Федералния резерв и печатане на американската валута, което не е част от тази система, е Кенеди.

Според А. Ралф Еперсън в книгата му ,,The Unseen Hand: An Introduction to the Conspiratorial View of History" (,,Невидимата ръка: въведение в конспиративното становище за историята") милиардерът банкер Майър Ротшилд веднъж казал: ,,Позволете ми да контролирам парите на страната и изобщо не ме интересува кой кове законите й".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.