Ads Top

Дейвид Рокфелер със седма трансплантация на Сърце


Бащата на семейство Рокфелер отказва да пусне природата да си вземе своето и реши да направи още една сърдечна трансплантация на 101 годишна възраст, като официално стана човекът с ,,най-голям брой на сърдечни трансплантации в света.". Това е седмата операция за трансплантация на сърце на Дейвид Рокфелер.

Експертите на Международното общество за трансплантация на сърце и бял дроб твърдят, че трансплантация на сърце се предписва на пациенти на възраст под 70 години, а дори и тогава те са внимателно подбирани в съответствие с текущите показатели на здравния статус, като се вземе под внимание индексът на телесна маса (ИТМ). Сърдечната операция на Рокфелер се провежда няколко седмици след последната неуспешна такава.

Според организацията ,,Донорска програма Дар за Живот", ,, в света има повече от 122 хиляди души, които чакат за необходими органи" (в това число сърце). Не за всички има достатъчно органи и хората, които се нуждаят от трансплантация, трябва да се подчиняват на правила, които провеждат създаването на списък с чакащи под контрола на мрежа за обмен на органи (UNOS).

Специални изключения понякога се правят за деца, но в съответствие с донорската програма ,,такива фактори като доходите на пациента, неговото социално положение или специално расов или етнически произход не играят никаква роля при определяне на приоритет при получаването на органи."

Сайтът OrganDonor.gov посочва, че ,,средно 22 души умират всеки ден, докато чакат за трансплантация, която не е извършена поради липса на органи от донори", включително и деца. Твърди се също така, че броят на хората, които се нуждаят от трансплантации се увеличава и броят на органи от донори намалява. Въпреки това 101 годишният Рокфелер отново е достигнал до приоритетните за трансплантация на сърце, след 6 неуспешни операции до сега.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.