Ads Top

Австралия започна масовото чипиране на хора


Австралия може да се окаже първата страна в света, която прилага имплантиране на микрочип сред населението си безпрецедентно. В световен мащаб се предвижда до 2017 година по-голямата част и от американците да бъдат с подкожен чип. По всичко изглежда, че Австралия започва да ги изпреварва. Европейският съюз е на път да последва САЩ и Австралия със законодателен акт, но съпротивата на гражданите е по-силна отколкото отвън океана.

Според източници на CBS още през 2010 правителството на Австралия е изготвило план, който предвижда чипирането да стане масово от 2016 година. Сега той е на път да бъде приведен в действие, като тласъкът не е провокиран от реформите на здравната система, а от една умела пропаганда. Кампания, която се стреми да наложи идеята, че чипирането ще създаде на населението чувството за сигурност и така да получи всеобщо одобрение. Австралийската преса дори излезе с гръмки заглавия, че страната ще се възползва от непозната досега технология за чипиране.

Може да звучи като научнофантастичен сценарий, но хиляди австралийци са склонни да се превърнат в ,,суперхора", които само с едно движение на ръката си ще отключват и заключват врати, ще пускат осветлението и ще съхраняват информация.

Шанти Корпорал от Сидни е пряк участник в този проект, след като под кожата и са имплантирани не един, а два чипа. Сега тя може да влиза в офиса или колата, без да е необходимо да носи ключовете със себе си. Австралийката споделя още, че крайната и цел е да не се налага да излиза с кредитни карти и портмоне. Тя допълва: ,,Можеш така да устроиш живота си, че да не се налага да помниш пароли и ПИН кодове. Тази технология наподобява Paypass, така че се надявам в бъдеще да мога да използвам чипа, за да се разплащам".

Микрочиповете са с големина на оризово зърно и могат да бъдат използвани за предаване на информация към смартфони и дори да съхраняват медицински досиета.

Иновативната технология и изравняването на хората с роботи е нещо, което вероятно може да бъде продадено на аудиторията, за да може тя да бъде превърната в свръхчовеци. Ако дори частично придобиеш качествата на машина или компютър, това значи, че трябва да има някой, който да контролира тази техника. Дали някой смята, че световният елит няма да се възползва от възможността да контролира населението? Или вероятно много хора тънат в дълбока заблуда?

Амал Графстра, който се смята за основателят на тази иновативна технология през 2005 година, наскоро оглави първите страници на пресата с единствения по рода си модел на имплантирано смарт оръжие. Разбира се той е ревностен застъпник за реализацията на този проект. Освен това написа книга, изнася речи и се появи в няколко документални филма. В интервю за австралийска медия Амал обяснява, че имплантираният в тялото му чип “дава възможност да се общува с технологиите. Това буквално е част от самия мен“.

Шанти Корпорал пък добавя, че е израснала в свят, в който обществото е под контрол. То е доминирано от представата ни за супер герои, които хипнотизират населението в киносалните по целия свят. Откакто гледам филми като ,,Матрицата", ,,Терминатор" и ,,Специален доклад", винаги съм се чудела дали е възможно да живеем в такава реалност. Винаги съм си задавала въпроса защо всички не сме живи суперхора?

Източник: bultimes

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.