Ads Top

Защо не ни трябват бежанци: Топим се с 8 българи на час


Докато ние отгледаме две поколения, бежанците създават три, без да броим ислямизираните роми
Ако пускаме мюсюлманите неконтролируемо, те просто ще ни разтворят в себе си и ние ще се удавим." Това казва за френското издание ,,Le Figaro" унгарският премиер Виктор Орбан. И продължава: ,,съмнявам се, че мюсюлманите ще се адаптират към европейските ценности и начин на живот. Ако им позволим да ни се противопоставят на наша територия, те ще победят количествено. Това е проста математика."

Какво е новото тук и трябваше ли Орбан да ни го казва? Всички ние си даваме сметка, че седим върху буре с барут и си пушим, докато не прехвръкне една искра. И ако тя не се появи по естествен начин, ще се намери ,,доброжелател", който да ни я подхвърли. Даже има желаещи за това. А после.. ще е много късно. Безспорно е, че в следващите години ни чакат демографски и религиозни проблеми и катаклизми. Но кой в Европа е най-застрашен? Най-много мюсюлмани живеят в Германия - 4 760 000 души, като това е 5.8% от населението.

Във Франция са 4 710 000 души (7.5%). Най-малко са в Португалия - 30 000 (0.3%) и Румъния 70 000 (0.3%). Нещо да ви прав впечатление? Ние и румънците нямаме едни и същи проблеми и не сме на една нога, не само икономически. Колко са мюсюлманите в България? 1 020 000 души, или 13.8% - най-много в Европа като част от цялото население, след Кипър, който си има изцяло турска северна зона.

Данните са на ,,Pew Research Center" и са възможно най-точните до 2015г. Но ако имаме в предвид, че България де факто не е 7 260 000 души, а над 6 милиона и мюсюлманите са по наши данни над 1.3 милиона, то излиза, че 20% от населението изповядва ислям.

Или това е 2.7 пъти повече от Франция, 3.4 пъти повече от Белгия и 3.5 пъти повече от Германия - все страни, в които имаше тероризъм, атентати и безредици, кръв и насилие. На нас бежанци не ни трябват. Тук етническият огън тлее с десетилетия и по чудо до момента пожарът не е избухнал. Ние си имаме достатъчно мюсюлмани, които сме приютили.

Не ме разбирайте грешно. Каквато и да беше етническата група или вероизповеданието, проблемът е същият. Нямам нищо против мюсюлманите. Ако бяха будисти, китайци, руснаци, които са вече над 600 000 души, или 9.7%, и ще станат бъдеща заплаха и т.н., то щеше да е същото - начало на проблеми. Вижте Великобритания. Там мюсюлманите са само 4.7%, но до 2050г. Лондон няма да е английски, а в най-добрия случай 50/50. Но дори и други да бяха марсианци, щеше да е същото.

Защо забравяте за войната, убийствата и терора между католици и протестанти в Северна Ирландия? Едноверци срещу едноверци! Защо забравяме Кипър, Индия и Пакистан. Косово и много други. Има прост закон - ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Във всички страни досега с подобни проблеми е водело до разцепление и отделяне, сепаратизъм.

Докато една общност е малка, всичко е спокойно. С нарастването започват претенции, проблеми и мнозинството се съгласява с малцинството. Но исканията не спират и става така, че малкото управлява многото, като е сега в България. После следват национализъм, безредици, кръв, насилие и идва време разделно. И така е било навсякъде по света. Когато икономиките нямат потенциал за растеж междуетническите и религиозни отношения се изострят до крайности и често до войни.

След кризата от 2008г. се активизираха референдумите за отделяне на Каталуния, Шотландия и др. В България всичко е спокойно, но на повърхността. Да, ние векове сме живели така - толерантно, приятелски. Но това не е гаранция, че ще продължаваме да живеем.

Още повече че такъв процент е нямало никога, дори и през османското владичество, защото през 1870г. София (петия град на България) е разделена, както следва: 56% са българи, 30% евреи, 7% турци и 6% цигани. Сега ситуацията е различна, защото ги няма част от евреите. Нп пък в стотици български села и градове турците са повече от българите. Защо да рискуваме, като приемаме още мюсюлмани?

Идеята за интеграцията не сработва. В историята няма претопяване на общности. Векове те си съществуват и дори се капсуловат, а по презумпция побеждават не най-интелигентната, а най-плодовитата.

Източник: marica

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.