Ads Top

Новият световен ред чука на вратата - 11 Септември 2001 (Част 5)


Афганистан и ,,черното злато"
Войната срещу талибаните в Афганистан се оказва много навременна за петролните господа, които най-сетне успяват да сложат ръка върху черното злато и резервите от природен газ на тази държава. Интересното е, че последствията от терористичните действия сякаш винаги подпомагат тайните общества, които чрез бомбите и танковете успяват да подпишат договори за експлоатирането на природните богатства в целия свят. И за да придобием по-добра представа за целта, която те преследват, е достатъчно да споменем, че в района на Каспийско море има около 263 000 милиарда кубически фута природен газ и 60 милиарда барела петрол, равно на 65 на сто от световните резерви. Ресурси, които днес са част от пазара, или които по-скоро ни продават мултинационалните петролни компании (контролирани в действителност от големите банкери), трупащи печалби на гърба на тънещия в мизерия афганистански народ.

Още през 1994г. петролната компания ,,Анокъл Корп." изработва проект за експлоатирането на залежите, който е предопределен да се превърне в преамбюл на войната. На 12 февруари 1998г. тогавашният вицепрезидент Джон Мареска представя доклад пред Конгреса, в който твърди следното:

,,Ние от ,,Анокъл Корп." смятаме, че основен фактор при проектирането на нефтопроводите трябва да бъде разположението на бъдещите енергийни пазари, които по всяка вероятност ще погълнат тази нова продукция - Индия, но най-вече Китай. Нашето предложение за изграждане на нефтопровода в Афганистан - единствен възможен път, няма да може да започне, докато е се установи правителство, което да е признато от останалите правителства по света, от кредиторите и от нашата компания."

Към програмния документ има и приложение с проект за изграждането на важен газопровод, който чрез Афганистан и Пакистан да се свърже с индийската разпределителна мрежа. Факт е, че когато талибаните превземат Кабул (1996г.), техни ръководители веднага излитат за Тексас, където ги очакват президентът Буш и ръководителите на ,,Анокъл Корп." за среща на високо равнище. През 2001г. ставаме свидетели на атентатите срещу Световния търговски център и така администрацията на Буш може да узакони  началото на безкрайната си война срещу тероризма (талибаните, освен че са творение на ЦРУ, са и съдружници в бизнесделата на американския президент). Когато войната приключва, за президент на временното афганистанско правителство е избран Хамид Карзай - личност, която уж случайно дълги години е и консултант на ,,Анокъл Корп." На 30 май 2002г. президентите на Пакистан Мушараф и на Туркменистан Сапармурад Ниязов се срещат в Исламабад с афганистанския премиер Хамид Карзай, за да подпишат договор за изграждането на газопровод, който планира ,,Анокъл Корп."

Контролираното разрушаване на Кулите близнаци
От техническа гледна точка е невъзможно Кулите близнаци да рухнат из основи след сблъсъка със самолета. Проектирани са да издържат на подобни интервенции. С помощта на снимков материал на обществото се внушава, че това е възможно. Докато експертите, разпитани във връзка със случая (с изключение на представители на Националния институт за стандарти и технологии, проправителствено настроени и автори на официалния доклад), адвокатите на семействата на жертвите (които водят дела срещу администрацията на Буш), а също и независимите изследователи на практика твърдят точно обратното.

Кулите близнаци са специално проектирани, за да могат да издържат без никакъв проблем на удари от летателни апарати и подобни хипотези са неприемливи. Става дума за изключително солидни сгради, в чиято конструкция са заложени огромни стоманени стълбове, устойчиви на пожари и всякакви външни посегателства. Няма случай в света модерна сграда с подобни характеристики да е рухнала в резултат на пожар или удар от самолет. При това, не съществува застраховка, която да предвижда обезщетение за подобни невъзможни хипотези.

Можем да цитираме един много красноречив исторически прецедент - самолетния сблъсък от 18 юли 1945г. между бомбардировача В0-25 Мичъл и Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк. Известната сграда (често пъти използвана в холивудските сценографии и декори) успява да устои на сблъсъка, макар и за изграждането й да не са използвани толкова висококачествени материали като при Кулите близнаци. Остават засегнати само част от офисите, където се е ударил бомбардировачът, а жертвите са само 14 човека. Като се има предвид това, нека добавим, че В-25 е много по-малък и бавен от мощния Боинг 757.

Рухването, описано в детайли
Всеки, който разгледа видеозаписите с рухването на Кулите близнаци, ще се убеди, че те не падат в резултат на силния удар, нито пък заради високите температури, които се освобождават след взрива на горивото, а в резултат на редица експлозии, станали след това. Записите на забавен каданс потвърждават наличието на пръхтене, типично за контролираните разрушения. Този така типичен шум чуват както оцелелите свидетели, така и пожарникарите, притекли се незабавно на помощ. Репортаж на Джулието Киеза много правдиво отразява събитията около 11 септември. Освен това, керосинър гори при 800 градуса, докато стоманените стълбове могат да издържат спокойно 1500 градуса. Небостъргачите извършват свободно падане в съвършено вертикална линия спрямо основите си, като оставят зад себе си купища от прах и пепел - нещо, което е характерно за контролираните разрушения и е абсолютно невъзможно да се случи при обикновените пожари.

Официалната теза
Според доклада, съставен от Белия дом, кулите рухват поради това, че най-здравата и устойчива конструкция в двете сгради е поставена от проектантите само във външната част за сметка на вътрешната структура на етажите, състояща се предимно от леки метални арматури. При тези обстоятелства самолетният сблъсък е достатъчен, за да срути централната част на етажите по траекторията на сблъсъка, а високите температури, развили се при пожара, са нанесли разрушителен удар на устойчивостта на сградите с деформация на външните стоманени стълбове. Или с други думи - етажите на небостъргачите рухват с ефекта на доминото един върху друг под напора на все по-голямата тежест.

Тезата за заговор
Не е възможно Световният търговски център да се срине само в резултат на самолетния сблъсък. Външните стоманени стълбове не могат да се разтопят при 800 градуса температура, при която гори керосинът в резервоарите на самолетите Джъмбо. По всяка вероятност са се срутили от последователните експлозии, видени и чути от многобройните свидетели, включително и от пожарникарите, точно какво се случва в контролираните разрушения. Като се има предвид летливостта на горивото, то е изгоряло изцяло в момента, когато самолетът се е ударил - между стоманените стълбове и външната част на сградите. И още - вътре е имало много пушен и твърде малко кислород, за да се подхрани горенето до температурата на топене на стомната (1538 градуса). Да оставим настрана и това, че модерните противопожарни системи са се задействали. Ако наистина стоманата се е разтопила, динамиката на рухването щеше да бъде по-различна. Колоните щяха да се огънат от страната на поразената кула, но със сигурност нямаше да се разцепят и да паднат по начин, по който ни показаха на заснетите кадри и снимки,

При контролираните разрушения на модерните небостъргачи се използва много специфична запалителна смес - т. нар. супертермит - единственият, който е в състояние да предизвика подобни последствия. След от него са открити сред руините на сградата две седмици след инцидента и някои официални журналистически репортажи са документирали, без дори да осъзнават, противоречивото обстоятелство. А пожарникари разказват, че са останали много изненадани, когато са открили след експлозиите нажежени локви с температура, надхвърляща 800 градуса - факт, който може да бъде обяснен единствено с употребата на супертермит. Кой го е поставил обаче?

Думите на Ван Ромеро - един от най-големите експерти в тази област, като че ли не оставят съмнения. Доцент в Техническия университет на Ню Мексико и директор на Център за изследване и тестване на енергийни материали, изучава ефекта от експлозиите върху сградите. Няколко часа след атентатите (преди да е формулирана официалната версия) той потвърждава: ,,Моето мнение е, че след сблъсъка на самолета с кулите рухването им е предизвикано от експлозивен материал, поставен в самите сгради."

Кой е поставил експлозивния материал?
Голяма част от експертите определят като нелепа възможността някой да е влязъл тайно в Кулите близнаци и да е поставил експлозивен материал. Но като че ли те страдат от странна колективна амнезия, защото все пропускат да кажат, че през уикенда, предшестващ атентата, е имало повреда в електроинсталацията на сградите - непредвидено обстоятелство, което е позволило достъпа до тях при изключени камери в продължение на 48 часа. При тези условия представители на тайните служби съвсем спокойно е можело да поставят по-обемния взривен материал. Тук е уместно да споменем, че Секюраком (днес Странизек) - дружеството, което обезпечава охранителната дейност на Световния търговски център, е предприятие в близки отношения с фамилията Буш. През периода, в който Секюраком инсталира новата система за безопасност, Марвин Буш (брат на президента) е един от директорите на фирмата. А от 1999 до януари 2002г. братовчед им Върт Валцер III поема ръководството на дружеството.

Цензурираните разследвания
Джон О'Нийл - шеф на отдел на ФБР за борба с тероризма и един от най-големите експерти по международен антитероризъм, подава оставка в знак на протест срещу администрацията на Държавния департамент на САЩ. ФБР отхвърля някои искания, представени от агенти на Минеаполис, за да може да продължи разследванията си около Мосауи -предполагаемия двадесети въздушен пират. А две кувейтски банки, свързани с Харкен Енерджи, са извадени от черния списък на заподозрените за финансирането на Ал Кайда. Въпросното дружество поддържа тесни връзки с Буш и присъства в информационните хроники заради скандали, свързани с финансови спекулации.

Медиите, от своя страна, пропускат да разкажат на света за деловите връзки между фамилиите Буш и Бин Ладен. Достатъчно е да припомним, че и двете фамилии държат мажоритарния пакет акции в Карлайл Груп - сдружение, тясно свързано с колосалния бизнес с военните поръчки. А като се имат предвид показанията на американските инженери-специалисти от пожарникарската група, в историята на разследванията няма случай след от извършено терористично действие (конкретно руините) така бързо да бъдат разчиствани - следи, необходими за установяване на фактите.

Писмата с антракса, за които вече не се говори
От доста време не се говори на тази тема и паниката с антракса е дълбоко архивирана. Нека все пак да припомним разкритията, че веществото е изработено в лабораториите на въоръжените сили. Писмата с антракс са изпратени на журналисти и на сенатори демократи, за да се внуши на едните и да се убедят другите, че е необходимо спешно да бъде одобрен закон за антитероризма - Патриотичния акт, който по-късно става факт.

Американският актьор Чарли Шийн търси истината
За да поднови разследванията около събитията от 11 септември, Чарли Шийн събира голяма група от личности с авторитет, които искат да бъде казана истината. През последните години броят на лицата, които все по-малко вярват на наложената версия, значително нараства. Сред тях се откроява и името на Рей Макгавърн - съветник на президента и анализатор на ЦРУ. Списъкът продължава с поредица от наистина внушителни имена: Крейг Робъртс - бивш сътрудник от Министерството на финансите и автор на икономическата политика на Рейгън; физикът професор Стивън Джоунс; Андреас фон Бюлов - бивш министър на отбраната на Германия; Дейвид Шайлър - висш офицер, член на Генералния щаб в правителството на Тони Блеър; Майкъл Мичър - бивш министър на Министерството на труда по време на първия мандат на Буш; Морган Рейнолд и много други.

В свое изкачване в предаването .Шоуто на Алекс Джоунс", излъчено по радио Джи Си Ен, Чарли Шийн - станал звезда с нашумелия сериал ,,Двама мъже и половина" и придобил известност с още дузина филми, споделя: ,,Официалната версия като че ли иска да ни внуши, че 19 ,,дилетанта" с обикновени ножчета са отклонили 4 пътнически самолета, поразявайки 75 на сто от набелязаните цели, а това повдига много въпроси." Описва и своя скептицизъм: ,,...наблюдават Южната Кула в момента, в който в нея се удари друг самолет, и чух голяма експлозия... после ужасния пожар... но когато сградите рухнаха, имах чувството, че става дума за класическите контролирани разрушения."

Объркан и изпълнен със съмнения от преживяното, Шийн се опитва да си даде някакъв отговор, разсъждавайки дали това е възможно технически, като стига до убеждението, че постановката  за 11 септември е подходяща по-скоро за сценарий на някой от филмите му, отколкото разумно и правдиво обяснения на случилото се . Многобройни свидетелства на очевидци застават против разпространените информации. Някои от оцелелите като Крейг Бартмър (бивш офицер от полицията на Ню Йорк) разказват, че са повалени на земята от експлозиите, станали на ниските етажи на Кулите близнаци, чийто източник без съмнение е в основите на сградите.

Що се отнася до Сграда 7, за която знае, че не е била поразена, Шийн изтъква, че притичалите се на помощ казват pull it (издърпай го) - израз, който обикновено се използва при промишлените контролирани разрушения. Употребява го и предприемачът от еврейски произход Лари Силвърстийн в документален филм на Пи Би Си (излъчен през септември 2002г.) Без да осъзнава, дава отговор на света около мистерията със Сграда 7, допускайки неволна грешка: ,,Помня, командирът на пожарникарите ми се обади по телефона и ми сподели несигурността си, че ще успеят да потушат пожара. Аз тогава казах: ,,И без това жертвите са много, може би най-разумно е да се пристъпи към  pull it..." ,,Така взеха това решение и станахме свидетели на рухването на сградата." И макар след това отново да потвърждава, че сградата се е срутила от пожара (няма подобна сграда досега, която да е рухнала от пожар), остава фактът, че свидетели и независими експерти (физикът Стивън Джонс и отговорното лице по сертифицирането на използваните материали при изграждането на Световния търговски център Кевин Райън), които са видели кадрите с обхванатата от пламъци сграда, са готови да се закълнат, че става дум за контролирано разрушение. А това означава, че има предварителна подготовка с намерението да остави само купища фина прах. Разрушение, което да предизвика голямо емоционално въздействие върху американския народ.

Разказите на очевидците после са потвърдени и от експерта по спасителни и проучвателни операции към Еър Форс Кевин Макпадън. По своя инициатива се отправя към кота нула (мястото на Световния търговски център) и прекарва 4 дни в търсене на оцелели. След това потвърждава в интервю, че не само той е чул много ясно броенето в обратен ред Три, две, едно... да идва от радиостанцията на отговорник от Червения кръст, преди сградата да падне. Свидетелствата на Макпадън, идентични с тези на притеклите се на помощ, подсказват повече от ясно, че се е знаело предварително за разрушението, което е дало възможност на присъстващите свидетели в сградата да избягат и да се спасят. Емоционално и красноречиво интервю на Шийн за събитията около 11 септември може да се види онлайн.

Пилоти за истината
Група авиатори се чувстват морално задължени да вземат отношение относно очевидните фалшиви факти и създават движението Пилоти за истината. Членовете на движението в качеството си на експерти в самолетни маневри с пътнически самолети поставят под съмнение противоречивите технически факти, изложени в предоставената информация от администрацията на Буш. И така решават да възстановят динамиката на събитията със свои независими разследвания. Авторитетните заключения на професионалистите присъстват в документалния филм Пентагонът, който представя поредното доказателство за правителствен заговор.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.