Ads Top

ЕС обмисля създаване на циганска държава в България наречена Ромелия


Европейската комисия е приела решение за създаване на циганска държава по подобие на Израел. Решението е взето след дълги обсъждания. То е мотивирано с това, че циганите или ромите, са етноса създаващ най-много проблеми в страните от Европейският съюз. В мнозинството си те са необразовани и се изхранват чрез кражби, проституция и просия, като същевременно получават социални помощи, които тежат на бюджетите на страните-членки. Самите роми въпреки организираното десетилетие на ромското включване не са положили никакви усилия, за да се интегрират и да използват възможностите за образование или придобиване на трудова квалификация. Те не плащат данъци и отказват да живеят според моралните норми на съвременното общество.

Ромите, които наравно с евреите, са били най-преследвани и избивани от фашисткият режим на нацистка Германия, не са получили същият шанс за развитие, какъвто е даден на евреите със създаването на Израел. Според комисията това все още тежи на съвестта на Европа и създаването на такава държава е единственото решение, което може да доведе до положителни резултати и за двете страни. Още повече съществуващият прецедент с Израел, прави тази стъпка възможна. Според Конвенцията за бежанците на ООН циганите са един от етносите, които нямат своя национална държава, както и индианците в Америка и др. Тези етноси се ползват с особен статус и е много трудно за която и да е страна да им откаже убежище. Затова създаването на такава държава би решило проблема.

По официални данни на ЕС ромските групи образуват най-голямото етническо малцинство в Европа - между 9-10 милиона. Най-големите ромски общности са във Франция, Ирландия, Испания, Словакия, Унгария, Румъния и България. В Румъния те са около 3 милиона, а в България - около 1 милион. За тяхното включване, общността е отпуснала общо 335 млн. евро, но въпреки това успехите са незначителни. Европейската комисия е решила, че тяхната държава е най-добре да се създаде на мястото на вече съществуваща такава в рамките на Европа. Според проекторешението най-подходяща за това е България, още повече, че тя е била съюзник на фашистка Германия.

Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малобройните етноси, населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос ще бъде предложено като компенсация да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолство на страната, която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа.

Освен това българите създават най-малко проблеми като емигранти в страните членки. Те са трудолюбиви, образовани, търпеливи и изключително толерантни. Българите са един от малкото етноси, който когато е в чужбина не се обединява на етнически признак, а всеки гледа да се справи сам и сам да решава проблемите си, което ги прави идеални за поставената цел. Българите, за разлика от ромите, са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване поради демографския срив и това също е натежало в тяхна полза. Освен това българите не са крайни националисти и са изключително миролюбиви. Техният характер на върли индивидуалисти ги прави етнос, който трудно създава държава, а и когато успее да я създаде, съществуването и е кратко. Това е още един аргумент в полза на приобщаването на българите към голямото европейско семейство за сметка на ромите.


Името на новата държава ще е Ромелия, а процеса на създаването и се очаква да отнеме не повече от година. В продължение на тази година ромите ще бъдат екстрадирани в новата им родина, а българите ще бъдат настанявани в страните, където са пожелали. Новата държава Ромелия няма ад бъде член на Европейския съюз и гражданите й няма да могат да пътуват свободно из него, но ще се ползва от помощта му - както военна, така и административна, докато бъдат изградени управленските органи в страната.

Източник: flagman

20 коментара:

 1. Е няма такава тъпотия най старата старата държава в европа да се превърне в циганска държава егати убидата от ЕС долни хорица

  ОтговорИзтриване
 2. А защо европа не отиде на майнатаси😡

  ОтговорИзтриване
 3. От къде накъде в България.На който му е мило за тях да си ги вземе безплатно ги даваме.С вашта интеграция,искате дапревърнете нормални държави в люпилня на убийства грабежпедофилия содомия и каквото там ви хАресва в Брюксел.Все извратени олигофрени и все на ум те учат

  ОтговорИзтриване
 4. Нищо ново под слънцето, това се очакваше, не точно под такава форма, но че България ще бъде заличена от лицето на географската карта това си беше ясно. Така или иначе по разединен народ от българския няма, а и по търпя обиди и мачкане, така че естествено е да правят каквото им е изгодно с територията й.

  ОтговорИзтриване
 5. As sam tsiganin no bix kasal natozi koito e izmislil taziglypost da si ebe maikata ot moe ime

  ОтговорИзтриване
 6. Някой наистина ли вярва на тая глупост? :)

  ОтговорИзтриване
 7. a kradlivite balgari kade stegi pratyt,a mutrite a tiy koito ubixa andrei lukanov ,siganite ligo ubixa sajalyvam cese rodix vav balgariy, stranata e xubava ,no tiy koito pisat za siganite ,sa fasisti,  ОтговорИзтриване
 8. Боже,Боже, ако е вярно по- добре да не сме живи

  ОтговорИзтриване
 9. Xaxxa xala peela I parnesko bol.

  ОтговорИзтриване
 10. Нищо от това не може да бъде вярно,защото нарушават един от най важните закони за правата на човека в ЕС

  ОтговорИзтриване
 11. Az sim ciganin no bih iskal nas dana pratqt ot kadeto sme doshli zaradi nas shto trqbva vie dasi ostavqte rodinata tolkova ste se Micheli dano da nee istina i plus tui az oshte nosq bilgarsko ime

  ОтговорИзтриване
 12. ei tova ako e vqrno sega si e e.... mamata😠,no nee isklu4eno i da stane,EC otdavna ni upredeliha kato klozeta na evropa i sega ve4e go dokazvat,taka e-demokraciq-Amerika!Balgarite bqgat po sveta i napuskat stranata-turcite i ciganite se mnojat....kato naselenie imame nai-mnogo cigani zatova 4e jalko za raiskq kyt da se prevarne v klozet na balkanite a mojeha da si gi sabirat v Rumaniq ili da si gi pratqt tam kadeto im e rodinata-Indiq no tova ve4e pokazva kakvo e mnenieto za Balgariq.....!

  ОтговорИзтриване
 13. Браво на вас как да се интегрират ромите като до тях не стигат никакви стрества от ес. По крадлив народ от българския няма уш стрествата за ромите но само на хартия пълни глупости говорите кажете каде са работили с роми по европески пограми за интегразия

  ОтговорИзтриване
 14. Пълни глупости,аз съм циганин но не вярвам на това.Статията цели разединяване на населението,и всяване на омраза.Нито една институция не може да вземе такова решение без съгласието на съответната държава!

  ОтговорИзтриване
 15. Пълна измислица е тази статия, мислят ни за шарани ти драскачи....но съм застъпник за подобна идея. Така или иначе циганите съществуват и това е единственото логишно окончателно решение на циганския въпрос. Създаването на обособени анклави автономни анклави, кАто палестинските на Западния бряг, със собствена икономика и органи на управление, образование и здравеопазване, като бъдат контролирани къде шетат извън областа. Излизането е през КППта с документи и причина. Външната им сигурност ще е гарантирана от ООН, а за вътрешната ще се грижат те.Ще си работят и приходите ше са за тях си. В началито ще им трябва и неква помощ под формата на храни и медикаменти.

  ОтговорИзтриване
 16. Това никога няма да стане.Нито сега нито когато и да е било.В противен случай не само в България но и в цяла Европа ще текнат реки от кръв.А на автора на статията ще кажа че е най-големият малоумник живал някога на тази земя!

  ОтговорИзтриване
 17. Хора това ако го вярвате, верно българите сме големи балъци 😃😃😃

  ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.