Ads Top

Защо се правим, че Сорос не заробва Европа


Джордж Сорос купува и продава отново
85-годишният политически инженер и филантроп влезе отново в заглавията на първа страница, когато след Брекзит-а заяви, че историческото събитие ще ,,отприщи" нова криза на финансовите пазари.

Е, кризата все още не е достигнала до Сорос. Засега.

Той беше вече веднъж откъм печелившата страна на борсовото търгуване, заемайки къси позиции в проблемната ,,Дойче Банк" и залагайки срещу индекса ,,Стандарт енд Пуърс" през 2,1 милиона put option-акции на фонда им SPDR S&P 500 ETF.

Още по-интересно е, че Сорос извади 264-милиона ($) позиция в ,,Барик Голд", цената на чийто акции скочи с 14% след Брекзит-а. Наред с тези сделки обаче, Сорос разпродаде дяловете си в много от неговите традиционни участия.

Последните сделки на Сорос, таблица:


Съвсем наскоро беше обявено, че Сорос ,,се завръща от пенсия". Отново.

За първи път ,,пенсионирал се" през 2000г., единственият път, когато той публично се ,,завръща" на пазарите е през 2007г., когато прави огромни залози срещу американските ипотечни кредити и в крайна сметка в резултат на настъпилата катастрофа с тях реализира печалба от тези си сделки в размер на над 1 млрд. долара.

Още от 80-те години на ХХв., Сорос активно следва един глобалистки дневен ред. Той НАЛАГА дневен ред чрез фондациите му ,,Отворено общество" (,,Open Society Foundations").

Какъв е този глобалистки дневен ред и откъде се взе той?


Семето на глобализма посява за младия Джордж неговият баща Тивадар Шварц, евреин-адвокат, който е голям привърженик и пропагандатор на есперанто. Есперанто е изкуствен международен език, създаден през 1887г. от Лудвиг Л. Заменхов, полски лекар офталмолог и чиято цел е ,,издигане над националните граници" и ,,преодоляване на естествената незаинтересованост на човечеството".

Тивадар Шварц
Тивадар научава малкия Джордж на есперанто и го принуждава да говори на него у дома. През 1936г., когато Хитлер е домакин на Олимпийските игри в Берлин, Тивадар сменя фамилното име на семейството от Шварц на Сорос, което на есперанто означава ,,ще се извиси".

Твърди се, че през 1944г., 14-годишният Джордж отива да работи за нахлуващите в страната нацисти. Твърди се още, че до края на войната през 1945г. той работи като помощник на унгарски държавен служител комуто помага при извършването на конфискациите от месното еврейско население.

През 1998г. в интервю за предаването ,,60 минути" по телевизия CBS, Сорос описва годините на германската окупация на Унгария като ,,най-щастливите в моя живот".

Сорос залага на финансите
След края на войната, Сорос се премества в Лондон, където през 1947г. се записва в Лондонското училище по икономика ,,London School of Economics", където учи при Карл Попър, австро-британски философ, който е един от първите промоутъри на ,,Отвореното общество". По това време Сорос работи в няколко търговски банки в Сити преди да се премести в Йю Йорк през 1963г. През 1970г. основава ,,Soros Fund Management", а през 1973г. създава и Фонда ,,Куантум" в партньорство с инвеститора Джим Роджърс. Този фонд донася годишна доходност от над 30%, с което бетонира репутацията на Сорос като същевременно го поставя и в една позиция на власт, която той използва и до днес - за да придвижва напред дневния ред на своите господари.

Валутните му спекулации, които потопиха Великобритания и Азия в криза
През 90-те Сорос започва една дълга поредица от огромни залагания срещу национални валути. Първото е през 1992г., когато прави къси продажби на британския паунд и за само един ден реализира печалба от 1 милиард долара.

Следващата му огромна валутна спекулация е през 1997г. Този път Сорос се прицелва в тайландския бат и с огромен обем къси продажби срива курса му спрямо щатския долар, с което отприщва Азиатската финансова криза.

,,Хуманитарните" му условия
Днес нетните активи на Сорос възлизат на 23 милиарда $. След като минава на заден план в компанията му ,,Soros Fund Management" през 2000г., Сорос се съсредоточава върху неговите ,,филантропски усилия", които прокарва през фондациите му ,,Отворено общество", първата от които основава през 1993г.

Та, на кого дарява той и какви точно каузи подкрепя?

В период между 80-те и 90-те години, Сорос използва грамадното си богатство, за да финансира и ,,обезпечава" революции в дузина европейски държави вкл. Чехословакия, Хърватия и Югославия. Постига това, наливайки пари в опозиционни политически партии, издателства и независими медии в тези страни.

Ако се чудите защо Сорос се меси в определено вътрешните работи на тези нации, част от отговора може би се крие във факта, че преди и след създаването на въпросните хаоси, Сорос инвестира сериозно в активи във всяка една от съответните държави. Впоследствие използва икономиста от Колумбийския университет Джефри Сакс, който да ,,съветва" новоизлюпените аматьорски правителства на тези народи как да проведат незабавната приватизация на цялата обществена собственост, което пък от своя страна позволява на Сорос да продаде там изгодно активите си, които преди това е придобил по време на сътресенията в новосъздадените ,,отворени" пазари.

Пан Ки-мун, Джордж Сорос и Джефри Сакс
След успешната реализация на дневния му ред в Европа през смяната на съответните режими - и получаването на съответните печалби за него от протеклите политически процеси, той насочва вниманието си този път към голямата сцена - САЩ.

Време е за мащабни дела
През 2004г. Сорос заявява: ,,Дълбоко вярвам в ценностите на отвореното общество. През последните 15 години бях насочил усилията си навън, в чужбина. Сега обаче вече започвам да ги полагам тук, в САЩ"

Оттогава Сорос финансира групи като:
  • Американският Институт за социална справедливост ,,The American Institute for Social Justice", чиято цел е ,,да трансформира бедните общности чрез увеличаване на правителствените разходи за социално подпомагане";
  • Фондация ,,Нова Америка" (,,The New America Foundation"), чиято цел е да ,,влияе върху общественото мнение по такива теми като защитата на околната среда и глобалното управление";
  • Институтът за мигрантска политика ,,The Migration Policy Institute", чиято цел е да ,,обезпечава заселването на нелегални имигранти и да осигури увеличаването на социалните плащания за нелегалните".
Сорос използва също така и фондациите си ,,Отворено общество", за да налива пари в ,,прогресивната" медийна неправителствена организация ,,Media Matters for America".

Сорос налива пари и през различни леви групи вкл. Фондацията ,,Тайдс", Центъра за американски прогрес и Алианса за демокрация, за да бъдат заобиколени по този начин законите за финансиране на изборните кампании на тези, за приемането на които той преди това е лобирал.

Защо Сорос дарява такива огромни пари и усилия на тези организации? Много прост- за да си купи политическа власт.


Политиците - демократи, които се опълчват срещу ,,прогресивния" сюжет се оказват изведнъж с отрязано финансиране и едновременно с това брутално атакувани в такива медийни сергии като въпросната ,,Media Matters", който пък от своя страна са директната трансмисия към мейнстрийма: ,,Ен Би Си", ,,Ал-Джазира" и ,,Ню-Йорк Таймс".

Извън 5-те милиарда долара, дарени от фондацията му ,,Отворено общество" на групи като тези, посочени по-горе, той прави и огромни подаръци на Демократическата партия и нейните най-бележити деятели като Джо Байдън, Барак Хюсеин Обама и разбира се - Клинтънови, Бил и Хилари.

Най-добрият приятел на Клинтънови
Другаруването на Сорос с Клинтънови датира още от далечната 1993г. и то около основаването на фондацията му ,,Отворено общество". Оттогава те стават най-близки приятели и тясната им свързаност отива далеч отвъд качеството му на донор. Според книгата ,,Партията в сянка" на Хоровиц и Поу, на конференцията ,,Да си върнем обратно Америка", състояла се през 2004г., на която говори и Сорос, бившата Първа лейди го представя с думите: ,,Ние имаме нужда от хора като Джордж Сорос, който е безстрашен и има волята да продължи, когато си струва".

Сорос започва да подкрепя кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън през 2013г., заемайки водеща роля в групата ,,Винаги готови за Хилари". Оттогава досега Сорос е дарил официално над 15 млн. долара на про-Клинтънови групи, както и на ,,независимия" Супер РАС-комитет ,,Political action committe", най-общо казано, бутафорна организация, която формално се занимава с ,,официалните" рейтинги на кандидатите, надзирава предизборните им инициативи, харчовете им - подведомствен на РАС-комитета става всеки кандидат, който е получил повече от 2600$ финансиране от организацията или личност и т.н.

Съвсем наскоро Сорос даде повече от 33 милиона долара на т. нар. група ,,Black Lives Matter", директно отговорна за погромите и обществените безредици във Фъргюсън, Мисури и Балтимор, Мериленд през 2015г. както и за кланетата на полицай в Далас, Сейнт-Пол и Батон Руж, случили се след публикуването на статия, б. пр. И двата инцидента имат еднакъв резултат - отравянето на расовите отношения в Америка.


Същата тази група отправи тежки упреци към кандидата на демократите и опонент на Хилари Клинтън Бърни Сандър, за уж някаква негова предполагаема подкрепа на расовото неравенство, с което открито допринасят да бъде провален в амплоа-ту му на най-сериозен конкурент на Клинтън в надпреварата за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия.

Всичко това, разбира се, увеличава чувствително влиянието на Сорос в споменатите групи и съвсем спокойно може да бъде направено предположението, че той е напълно в състояние да управлява политиката на Демократическата партия, особено в една администрация, оглавявана от Хилари Клинтън.

Просто това, което Сорос иска, той го получава. И е съвсем ясно от биографията му, че такива неща, които той иска са премахването на националните граници и създаването на глобалисткия кошмар, материализан в Европейския съюз.

През последните години обаче, Сорос обърна вниманието си към отново към Европа. Дали е случайно съвпадение поради това обстоятелство, че континентът се намира в настоящия си икономически и социален хаос?

Поредният му ,,хоум-рън": конфликтът в Украйна
Не може да има никакви съмнения относно огромното влияние на Джордж Сорос върху външната политика на САЩ. В интервю на Чарлз Роуз за PBS през октомври 1995г. той заявява: ,,Сега вече има достъп до помощник-държавния секретар Строуб Талбът. Няма спор по този въпрос. И ние наистина работим заедно по Източноевропейската ни политика".

Сянката на намесата на Сорос показва грозното си лице отново в Руско-украинския конфликт, който започва в началото на 2014г.

През май 2014г. в интервю за CNN Сорос заявява, че лично е инициирал създаването в Украйна на фондация, целта на чиято дейност там е да доведе в крайна сметка до свалянето на законно избрания президент на страната и смяната му с хунта, назначена от Държавния департамент, оглавяван по това време не от друг, а от Хилари Клинтън:

Водещ на CNN: По отношение на Украйна, едно от нещата, които мнозина биха Ви приписали е, че по време на революциите от 1989г. финансирахте множество дисидентски движения и групи на гражданското общество в Източна Европа - Полша, Чешката република. Сега подобни неща ли правите в Украйна?

Сорос: Ами аз създадох в Украйна една фондация преди Украйна да стане независима от Русия. И оттогава тази фондация не е спирала работа и изигра сериозна роля в сегашните събития там...

Източник: pero

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.