Ads Top

Китай се включи официално в коалиция с Русия и Иран в Сирия


Китайските военни съветници в Сирия ще окажат на страната помощ в подготовка на личния състав на въоръжените сили е договорено миналата седмица. ,,Военните в Китай и Сирия имат трайни връзки, китайските военни имат намерение и по-нататък да укрепват сътрудничеството и връзките с военните в Сирия", заявяват от военното министерство.

Китай се присъединява към Русия и Иран, които вече оказват подобна помощ на сирийското правителство.

Информационната агенция ,,Синхуа" съобщи за среща с министъра на отбраната на Сирия, Фахд Джасем ал Фрейджем с китайската военна делегация, водена от контраадмирал Гуан Юфем, който е ръководител на Службата за международно сътрудничество на Централния военен съвет на Китай.

,,Китай поддържа позицията, че Сирия трябва да защитава своя суверенитет и независимост. Военните в Китай и Сирия, имат добре изградена комуникация и китайските военни възнамеряват да засилят на сътрудничеството и комуникацията с военните на Сирия", бе цитиран от китайски медии, Гуан Юфем.

Министър Фахд Джасем ал Фрейджем, изрази благодарност към правителството на Китай за предоставената помощ. На дипломатически език, това означава, че Сирия ,,с две ръце" приветства влизането на Китай във войната на нейна територия.

Но освен външнополитически амбиции, Китай има и вътрешен проблем-уйгурският.

В Сирия активно воюва групировката на китайските уйгури ,,Ислямско движение в Източен Туркестан" или ,,Ал-Кайда в Китай", чиято главна цел е отделяне от Китай на района с компактно уйгурско население.

ПО данни на изданието ,,Лонг Уор Джърнъл" уйгурските бойци участват и в продължаващата битка за Алепо на страната на американско-натовската коалиция.

Уйгурите по данни на турското издание ,,Тудейз Заман" получавали помощ от правителството на Реджеп Ердоган.

Доскоро ръководството на Китай и Русия заявяваха, че нямат намерение да встъпват във военни блокове, както и че нямат намерение да се съюзяват против трети страни. Но ситуацията в света се изменя кардинално.

По време на речта си на 95-годишнината от основаването на комунистическата партия на Китай, президентът на Китай си Дзинпин отбеляза някои важни и за България неща и това къде сме ние и на чия страна сме застанали.

,,Светът се намира на границата на радикалните промени. Ние виждаме как постепенно се разрушава Европейският съюз, как икономиката на САЩ претърпява крах, и всичко това ще завърши с ново пренареждане на света. След 10 години ни очаква нов световен ред, в който ключов фактор ще се окаже съюзът между Китай и Русия."


,,Сега ние наблюдаваме агресивните действия на САЩ, както по отношение на Русия, така и по отношение на Китай. Смятам, че Русия и Китай могат да създадат съюз, пред който алиансът НАТО ще бъде безсилен и това ще сложи край на империалистическите амбиции на Запада", заяви Си Дзинпин.

Преди три дни Иран предостави на Русия военните си бази и инфраструктура.

Секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани заяви, че страната му предоставя на Русия своята инфраструктура, за да се бори с тероризма в Сирия. Основа ВВБ е авиобаза Хамадан.

Иран втори месец предлага военно сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Русата федерация, чрез министърът на отбраната генерал Дехган, да се противодейства на разширяването на изток и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбраната на НАТО, концентрацията на американски сили на южната и източна граница на Китай, движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа, Централна Азия и Кавказ.

САЩ и НАТО нарушиха даденото обещание пред Москва, преди разпускането на Варшавския договор, че НАТО няма да се разпространява по-далеч от границите на ФРГ, т.е. в Източна Европа и вече съжаляват. Поне европейските държави съжаляват.

Налице е излизане на НАТО и САЩ от договора по ПРО. Напълно съзнателно и планирано от САЩ бе подпален от Близкия Изток до Афганистан, на границите на Русия, Европа и Китай, насилствено бяха свалени стабилните светски държави в Близкия Изток и Африка и бяха заменени с терористичен халифат. На Европа и се паднаха десетки милиони пълчища от ислямисти под форма на бежанци.

Спретнаха успешен Евромайдан в Украйна, война в Донбас и нов конфликт на западните и югозападните граници на Русия

Източник: vestnikzora

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.