Ads Top

Заменят ЕС с нова Европейска Супер Държава


Полската държавна телевизия TVP твърди, че Франция и Германия подготвят проект за създаване на „европейска супердържава“, която ще замени Европейския съюз.

Документът е изготвен от Щайнмайер и министъра на външните работи на Франция, Жан-Марк Еро.

Каналът се позовава на документ, за който твърди, че трябва да бъде представен от външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер по време на срещата с ръководителите на дипломацията на страните от Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Словакия и Унгария – V4) в понеделник в Прага.

TV каналът публикува на интернет страницата си документ от 9-страници, като твърди, че той е изготвен от Щайнмайер и министъра на външните работи на Франция, Жан-Марк Eро.

Каналът твърди, че документът предполага създаването на „единна европейска държава, зависима и под директното управление на най-силните до момента страни и играчи в ЕС.“ Включените в тази супердържава страни фактически няма да имат право да притежават собствени армия, служби за сигурност, наказателни кодекси, отделна данъчна система – включително данъци, собствена валута и централна банка, способни „реално да защитават финансовите интереси на националната държава.“

Освен това страните „фактически губят контрола над собствените си граници и процедури по приемане и презаселване на бежанци на тяхна територия“. Предполага се и въвеждането на единна визова система и обща външна политика. „От документа още следва, че може да бъде ограничена ролята на НАТО в Европа“ – съобщава телевизионният канал.

„Нашите две страни споделят общи задачи и общ набор от ценности, които осигуряват основа за още по-тесен съюз между нашите граждани. Затова ние се стремим към политически съюз в Европа и каним всички европейци да вземат участие в това начинание.“ – цитира каналът приембюла на текста.

Преведен на прост език новия европейски проект ще е диктатура в най-чист вид, при която страните буквално ще се обезличат и тотално ще загубят своя суверенитет. Всички решения по управлението на държавите ще се взимат от един-единствен център, който ще разполага с абсолютната власт!

Източник: pod-lupa

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.