Ads Top

ИДИЛ (Ислямска държава) иска да запали клечката на расовата война във Франция


Франция тъкмо започваше отново да диша нормално. Европейското първенство по футбол премина без терористичен атентат. Президентът Франсоа Оланд обяви, че извънредното положение, наложено след ноемврийските атаки в Париж, ще бъде премахнато до края на юли. Летните празници започваха, а икономиката даваше признаци на възстановяване. И се случи това...

Нападението с камион в Деня на Бастилията, насочено срещу тълпи от граждани, които наблюдаваха фойерверки по крайбрежието на Ница, носи всички отличителни белези на дяволско планиране и перфектно избран момент от страна на ,,Ислямсак държава"

Атаката се случи на празника, който отбелязва френските, а и западните ценности, демокрация, братство. Тя беше насочена срещу семейства, включително деца и бебета, в момента на радост и спокойствие. Терористите се прицелиха в града, който символизира ролята на Франция като една от най-популярните туристически дестинации в света и място, където човек може да се наслаждава на живота.

Има нещо още по-ужасяващо в използването на банален 20-тонен камион, каквито виждаме всеки ден, за 84 брутални закоравели и безсмислени убийства. Силите за сигурност могат да търсят, следят и контролират оръжията и експлозивите. Но как някой може да спре шофьор на камион, който е решил да се блъсне в тълпа от хора?

Разбира се, може да се окаже, че извършителят на звертството е ,,вълк единак", който не е под директния контрол на ,,Ислямска държава". Това също би било двойно по-страшно. ,,Халифатът" може и да не дърпа струните, но неговата стратегия и пропаганда вече призова симпатизантите да намерят свои методи и възможности за убиването на ,,мръсни французи и американци" и други ,,неверници".

Атентатите от 13 ноември в Париж бяха в известен смисъл подвеждащи. Те имаха нужда от сериозна логистика и планиране.

Истинската война, пред която Западът е изправен днес (а не само Франция) е открито предизвикана от лидерите на ,,Ислямска държава" (Тайните служби). Тя включва произволни и едва планирани нападения срещу Европа, която е ,,отпуснатото коремче" на западния свят. Те са извършени от хора, вдъхновени, но едва бегло насочени, от джихадисткото ,,евангелие" на омразата и отмъщението.

Целта също беше ясно заявена. Тя е да се провокира реакция на белите европейци срещу мюсюлманското население на Европа, като се започне от над 4.7-те милиона мюсюлмани във Франция. Според ,,Ислямска държава" това ще привлече още много млади мюсюлмани към джихадистката кауза.

След атаките в Париж и Брюксел стана ясно, че тази стратегия се е провалила. Заслугата за това е на голямото мнозинство от френски и белгийски граждани, които не насочиха яростта си към мюсюлманите. Трябва да бъдем признателни и на повечето мюсюлмани в Европа, които отхвърлят ненормалната логика на ,,Ислямска държава".

Но колко дълго може да очакваме хората да реагират срещу търпение и здрав разум? Изборът на Ница, независимо дали е правилно калкулиран от ,,Ислямска държава", или случаен, има потенциала да предизвика социална експлозия.

Париж и Брюксел са космополитни и либерални градове с отворено съзнание. Ница категорично е най-десният от големите градове във Франция - бастион на най-острата част от десницата на Никола Саркози и град, чиито жители масово гласуват за ,,Националния фронт" на Марин льо Пен.

Голяма част от бялото население е съставено от наследници на френските колонизатори ,,пие ноар", прогонени от Алжир в началото на 1960г.

В Ница живеят и много мюсюлмани, но те са в рамките на града, а не заключени в бедни и мултирасови предградия - като тези в Париж и Лион. Така че ако искате да разпалите расова война във Франция, Ница е перфектното място.

Източник: ure-port

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.