Ads Top

Френската революция


Ако човек иска да посочи голямо световно събитие, за което е доказано, че е вдъхновено от машинациите на тайните общества, няма нужда търси по-далеч от Френската революция, която опустошава страната между 1787 и 1799г. Водачите на революцията, искайки да свалят декадентската монархия на крал Луи XVI, започват първата национална революция в новата история.

Макар обикновено да се смята, че е започнала заради публично недоволство от липсата на храна и управленското представителство, историческите документи са съвсем ясни, че Френската революция е провокирана от клетки на френското масонство и от германските Илюминати.

,,The New Encyclopaedia Britannica" ни казва, че във Франция ,,възниква политическа система и философски светоглед, които вече не приемат християнството за даденост, които в действителност явно му се противопоставят... Братството, проповядвано от такива групи като франкмасоните, членовете на тайни братства и рационалистичното тайно общество на Илюминатите, е съперник на католическото чувство на общност."

Изследователката на тайните общества Неста Х. Уебстър е дори още по-ясна, пишейки през 1924г.: ,,Масонската книга ,,A Ritual and Illustrations of Freemasonry" (,,Ритуал и пояснение на франкмасонството") съдържа следния пасаж: ,,Масоните... предизвикаха Революцията, предвождани от небезизвестния херцог на Ордена"."

Брамли отбелязва: ,,По време на първата Френска революция ключов водач на бунтовниците е херцогът на Орлеан, който е велик майстор на френското масонство преди оставката му във вихъра на Революцията. Маркиз дьо Лафайет - човекът, който е посветен в масонското братство от Джордж Вашингтон, също играе важна роля във френската революционна кауза. Якобинският клуб, който е радикалното ядро на френското революционно движение, е основан от видни масони."

Именно херцогът на Орлеан, велик майстор на Великата ориенталска ложа на франкмасоните, е човекът, който купува всичкото жито през 1789г. и или го продава в чужбина, или го скрива, предизвиквайки по този начин глад сред обикновените граждани. Галар дьо Монжоа - негов съвременник - обвинява за Революцията почти изключително херцога на Орлеан, добавяйки, че ,,той беше движен от онази невидима ръка, която сякаш създава всички събития в нашата революция, за да ни води към цел, която засега не виждаме...".

Разчитайки на впечатляващ брой трудове от онова време, Уебстър добавя: ,,Следователно, ако се казва, че (Френската) революция е била подготвена в ложите на франкмасоните - и много френски масони са се хвалели с това, - нека винаги да се добавя, че именно Просветленото масонство е това, което е осъществила революцията и че масоните, които я акламират, са Просветлени масони, наследници на същата традиция, въведена в ложите на Франция през 1787г. от учениците на Вайсхаупт - ,,патриарха на якобинците".

Джузепе Балсомо - изследовател на еврейската Кабала, франкмасон и розенкройцер - става известен като придворния магьосник Калиостро на Луи XIV. Той пише как немските Илюминати от години инфилтрират френските масонски ложи и добавя: ,,Към март 1789г. 266-те ложи, контролирани от Великата ориенталска, са все ,,просветлени", без да го знаят, защото на франкмасоните по принцип не се казваше името на сектата, която им носи тези мистерии, и само много малък брой са наистина посветени в тайната."

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.