Ads Top

Още за обществото Туле

Обществото Туле, наречено на митичната немска родина - скованата от ледовете Ултима Туле. Логото на обществото е свастика, наложена над меч.Туле - в умовете на немските окултисти - е Тевтонска Атлантида, мистичен предисторически остров на Север, за който се смята, че е люлката на отдавна изчезнала цивилизация от извънземни, които са забравили произхода си заради смесването си с хората. Екхарт, Себотендорф и техните последователи вярват, че напредналата наука на Туле е оцеляла през вековете, предавана от избрани посветени в тази тайна и езотерична мъдрост. Тулистите непрекъснато търсят тази мъдрост чрез ритуали, целящи да осъществяват контакт с по-висши същества.

,,Вътрешният кръг в Групата Туле са все сатанисти, които практикуват черна магия" - пише Тревор Рейвънскрофт. - ,,С други думи, те се интересуват единствено от повишаване на съзнанието си чрез ритуали до съзнание на злата и не-човешка Интелигентност във Вселената и от постигането на средства за общуване с тази Интелигентност. Учителят-Адепт на този кръг е Дитрих Екхарт."

Добре известно е, че в Мюнхен по време на тези бурни следвоенни години има неколкостотин неразкрити ,,политически" убийства и отвличания. ,,Сред тези изчезнали лица, повечето от които или евреи, или комунисти, трябва да търсим, за да открием ,,жертвените овни", които са били убити в ритуалите на ,,Астрологичната магия" осъществявани от Дитрих Екхарт и най-вътрешния кръг на ,,Thule Gesellschaft" - обвинява Рейвънскрофт, който твърди, че е ,,добре известен факт", че Тулистите са ,,Общество на убийци".

Убийци или не, вярно е, че на 7 април 1919г., когато комунистическите революционери завладяват за кратко Мюнхен и обявяват Баварска съветска република, единствените хора, които те прибират и екзекутират като опасни подривни елементи, са членовете на Обществото Туле, включително младия им секретар принц фон Турн унд Таксис. Към 3 май ветераните от армията, изграждащи ,,Frei Korps" (,,Свободния корпус"), с окичени със свастиките на Обществото Туле каски, освобождават Мюнхен от болшевиките. Това е последната сериозна заплаха за Германия от комунизма до след Втората световна война.

Монархистите и индустриалците от Туле знаят, че трябва да спечелят подкрепата на обикновения работник, за да разгромят пропитите от социализма профсъюзи. За тази цел те приемат двустранна стратегия. Докато мюнхенските бизнес, военни и интелектуални лидери заговорничат на срещите на Обществото Туле в хотел ,,Четири сезона", се основава втора, работническа организация - Германската работническа партия, ръководена от спортния автор Карл Харер и железопътния машинист Антон Дрекслер. Според редакторите на ,,Time-Life" ,,Обществото Туле" се свързало с Дрекслер, защото се надявало да разпали работническа революция, но не знаело нищо за работниците."

Партията е създадена през януари 1919г. чрез сливането на Комитета Дрекслер на независимите работници с водения от Харел Политически работнически кръг. Кръгът е основан от теософа Себотендорф, който е от инструментално значение за създаването на тайния ,,Germanenorden".

,,Germanenorden" е орден, моделиран по франкмасонството, но е решително антимасонски и антисемитски, със сложна инициация и церемонии, величаещи славата на немската митология и средновековните Тевтонски рицари, които са формирани чрез Ордена на тамплиерите.

Видният биограф на Хитлер Джон Толанд описва Себотендорф единствено като ,,мистериозен човек" и голям поклоник на Платон. Както се оказва, Себотендорф всъщност е роден като Рудолф Глауер, син на дрезденски железопътен инженер. Графът казва, че е бил официално осиновен от граф Хайнрих фон Себотендорф и има правото на претендира за наследствена титла. Екхарт и други отказват да разкриват истинската му самоличност от страх да не дискредитират каузата си.

Широко възприеман като подривен, ,,Germanenorden" на Себотендорф замисля Обществото Туле като организация за прикритие. ,,Първоначалната концепция на модерните тулисти е изключително груба и наивна" - пише Рейвънскрофт. - ,,По-усъвършенстваните варианти на легендата за Туле се развиват постепенно в ръцете на Дитрих Екхарт и генерал Карл Хаусхофер, а по-късно са доразвити и разширени под ръководството на ,,Reichsurer SS" Хайнрих Химлер, който тероризира голяма част от немския академичен свят да окаже професионална помощ за увековечаването на мита за немското расово превъзходство."

Според Уилям Брамли Хаусхофер е член на ,,Врил" - друго тайно общество, основано на книга от британския розенкройцер лорд Бълуорд Литън за посещението на арийска ,,свръхраса" на Земята в далечното минало. Хаусхофер е ментор както на Хитлер, така и на заместника му Рудолф Хес. Химлер е друг виден член на ,,Врил".

Хаусхофер е пътувал много из Далечния Изток, преди да стане генерал в армията на Кайзера. ,,Ранните му връзки с влиятелни японски бизнесмени и държавници са от критично значение за формирането на немско-японския съюз по време на Втората световна война" - пише Ливенда. - ,,Освен това той е първият нацист на висок пост, който формира важни връзки с южноамериканските правителства, очаквайки военни и политически действия срещу САЩ, взаимоотношения, които в крайна сметка ще се използват от военнопрестъпниците - и нацистките членове на култове, - бягащи от обсега на Нюрнбергските прокурори." Хаусхофер - като професор в университета на Мюнхен - разработва Хитлеровата политика на ,,Lebensraum" - ,,жизненото пространство" за обкръжената Германия.

Подкрепена от главорезите на ,,Кафявите ризи" на армейски капитан Ернст Рьом и подбуждана от антиеврески и антиболшевишки филипики, новооперената Германска работническа партия се присъединява към растящата опозиция на нестабилното Ваймарско правителство.

Екхарт, който е член както на новосформираната партия, така и на Обществото Туле, осъзнава, че Германската работническа партия има нужда от лидер. ,,Имаме нужда от човек начело, който може да понася звука на картечница. Тълпата трябва да се подмокри от страх. Не можем да използваме офицер, защото хората вече не ги уважават. Най-доброто би било работник, който знае как да говори... Не е нужно да е много умен... Трябва да е ерген, а след това ще пипнем жените" - казва той на среща през 1919г.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.