Ads Top

Консолидация на Британската и Германската империя - Част 2 КРАЙ


Германската империя 

На този фон Бисмарк, който също дава политически израз на Империалистичната революция, споява Германия в имперска сила. След като Вилхелм I е коронован император на Германия в изпълнение на политиката на илюминатизирания ,,Tugendbund", Бисмарк позволява на евреите да натрупат власт.  Мнозина заемат видни постове в неговото правителство, например фон Блайхрьодер, Ласкер, Бамбергер и Опенхахмер, и водят националното либерално мнозинство в Райхстага. Собствеността им върху банките също им осигурява влияние при назначаването на министрите. През 1880г. само в Берлин има 45 000 жители евреи (в сравнение с 46 000 души в цяла Англия). Германската индустрия се развива с феноменална скорост под управлението на немско правителство, което е контролирано от илюминатиризани тамплиери от Великия Ориент, а Бисмарк е техен фигурант.

Вторият Райх (империя) от 1871г., воден от пруските Хохенцолерни (първият Райх е Свещената римска империя, която съществува хиляда години - от 800 до 1806г.), първоначално пренебрегва империалистическите начинания на Франция, надявайки се, че те ще я разсеят от болката от загубата на Елзас и Лотарингия. В средата на 80-те години на XIX век обаче Германия, съюзник на Русия и Хабсбургската монархия на Австро-Унгария, започва да разглежда френската колониална експанзия като нетърпима и се подготвя за индустриална експанзия и империя в чужбина. Бисмарк осъзнава, че на Франция би допаднала нова война, за да се отменят последствията от катастрофалната Френско-пруска война от 1870-71г. 

През 1882г. той изолира Франция, като подписва договор, известен като ,,Троен алианс", между Германия, Австро-Унгария и Италия, които са наречени ,,Централните сили". След това Бисмарк тайно конструира съюз на враждебните държави - Великобритания, Русия и Франция, колективно наречени Съюзнически сили - и тяхната Тройна антанта е ратифицирана през 1907г.

В Англия лорд Роузбри, два пъти външен министър на Гладстоун преди да стане премиер от 1894 до 1895г., продължава политиката на Солзбъри и тайно сътрудничество със силите от Тройния алианс. Женен е за Хана Ротшилд, дъщерята на Майер и следователно Ротшилдови участват в сътрудничеството с Германия и преследват политиката на Пайк по разделяне на Европа на воюващи лагери, които Бисмарк обединява преди 1890г. В резултат на дипломацията на Бисмарк между 1871 и 1890г., когато е освободен от новия кайзер Вилхелм II, Германия е на път да се превърне във водещата индустриална страна в Европа и бързо да задмине Великобритания в производството на стомана и химикали, а съвсем скоро и да я изпревари като цяло.

Тамплиерът Бисмарк, повлиян от наследник на Мацини Леми, е подготвил Европа за световна война, както е прогнозирал Пайк в писмото си. На страна на Тройния алианс са илюминатизираните тамплиери, които следват Мацини. От другата страна на сионистко-розенкройцерските монарси, които са потушили тамплиерските републикански въстания и са изправени пред якобинските революционери: монарсите на Британия, Русия и имперска Франция. В действителност Ротшилдови с помощта на Мацини са създали два имперски дракона, които ще се бият един с друг до смърт.

Илюминатизирания Велик Ориент подклажда война
Тамплиерският Велик Ориент на практика завзема контрола върху общественото мнение във Великобритания преди Първата световна война. Има вълна от обществени чувства срещу флиртуващия принц на Уелс Албърт Едуард (по-късно Едуард VII), който е наречен Бърти от майка си, кралица Виктория.

Той е посещавал млади, омъжени жени, които са приемали ухажването му, и слуховете му, и слуховете са се разпространили. Великият Ориент е инфилтрирал Лондон, когато Карл Маркс е пристигнал през 1849г. и дъщеря му Елинор Маркс и Енгелс продължават да разпространяват идеите му и след смъртта му. Марксисткото великоориенталско Фабианово общество, крайно лява група, основана през 1883-84г. въз основа на трудовете на шотландския философ Томас Дейвидсън, е кативно и членовете му подбуждат работнически стачки и бунтове. През 1887г. революционният социализъм е напреднал до такава степен във Великобритания, че има голям бунт и комунистите от Великия Ориент обръщат работниците срещу кралското семейство.

На аристократичното английско сионистко франкмасонство от британската Велика ложа, което продължава да се върти около политиките на Палмърстън, изглежда, че комунистическия преврат е неизбежен и на масонския конгрес от 1889г. в Париж английското франкмасонство, прогнозирайки рухването на монархиите и религиите предвид неспирната дейност на Великия Ориент, приема държавния социализъм в бизнеса и финансите, за да се отприщи революция, но настоява английското франкмасонство да задържи контрола върху политиката. То убеждава британската корона да отстъпи пред социалистическа демокрация в замяна на запазване на статуса като фигуранти.

Великобритания вече е на страна на своите великоориенталски революционни партньори Франция и Русия и срещу монархическите Централни сили: Германия, Австро-Унгария и Италия. Тамплиерското френско великоориенталско франкмасонство планира да замени царя с революционно републиканско правителство преди началото на глобалния конфликт, прогнозиран от Пайк и Бисмарк.

След Тройната антанта от 1907г. има кризи в Босна, Агадир, Триполитания, Балканите и Албания. Великият Ориент е включен във всички тях. През 1910г. има слухове, че ерцхерцог Франц Фердинанд, бъдещият наследник на Австро-унгарския трон, е осъден на смърт от сръбска ложа, отдадена на освобождаването на Сърбия от австрийското влияние.

Отоманската империя в Европа се разпада, след като Гърция печели независимост през 1831г. Всички току-що станали автономни държави приемат германски принцове за свои крале с изключение на Сърбия, която има силен панславянски глас и гледа в посоката на най-великата от славянските държави - Русия. Австрийците, които са поддържани от Сионския приорат, възразяват срещу сръбския панславизъм и през 1908г. анексират Босна и Херцеговина (която включва Сараево).

Гаврило Принцип от Великия Ориент убива ерцхерцога
Франц Фердинанд стои на пътя на революционните цели на Великия Ориент. Той е от  Меровингите и следователно подходящ да бъде Сионският ,,цар на Йерусалим", освен това е католик, а в навечерието на Първата световна война има тайно споразумение да се анексира Сърбия към Ватикана и да се създаде нова католическа страна. Осмината мъже, които заговорничат да го убият, са членове на сръбската масонска ложа ,,Черната ръка" (или братство ,,Съюз или смърт") - терористичното крило на Народна отбрана, която използва терор срещу Хабсбургското или отоманското управление, за да се постигне независимост за Босна и Херцеговина.

Целта на Народна отбрана е да обедини всички южнославянски държави в една федерация, което може да се направи единствено чрез убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд. Мозъкът на операцията е великоориенталският масон Радислав Казимирович, който пътува из Европа и се връща с револвери и бомби. Те са осигурени чрез великоориенталския майор Танкосич и дадени на великоориенталския масон Гаврило Принцип- млад, босненски сърбин, и седем други убийци.

Друг сръбски великоориенталски масон, майор Тодорович, води дневник за заговора, който по-късно е използван като съдебно доказателство. Междувременно международният клон на тамплиерското франкмасонство от Шотландския ритуал, който е основан от Пайк и Мацини, печата пропаганда срещу Германия и Австрия и това води до масонски бунт в Сърбия под ръководството на полковник Димитриевич, който е шеф на сръбското военно разузнавнае и освен това глава на тайното общество ,,Съюз или смърт". Носи кодовото име ,,Апис" и е повлиян от руския великоориенталски масон Бакунин,

На 28 юни 1914г. подкрепяният от Сион ерцхерцог и неговата морганатична съпруга София (бивша придворна дама), която е бременна, се връщат в Сараево от официално посещение. Седят на задната седалка на черна лимузина с полуспуснат гюрук, а ерцхерцогът носи синя униформа и фуражка. В тълпата чака осем убийци. Когато колата стига до моста Кумуря, Кабринович хвърля бомба, която ранява няколко души от тълпата и возещите се в колата зад тази на ерцхерцога. Той нарежда колата, в която с вози, да спре и разпитва за ранените. Двамата със съпругата му продължат към официалното посрещане в кметството. След това се качват в колата и тръгват към моста, а граф Харач стои на стъпалото на колата, за да пази ерцхерцога и ерцхерцогинята от страна, от която са били атакувани. Много хора от тълпата хвърлят цветя към кралската двойка.

След като колата преминава по моста (наречен днес мост ,,Гаврило Принцип"), спира на ъгъла на улица Франц Йосиф. Принцип стреля няколко пъти с автоматичен пистолет. Ерцхерцогът и ерцхерцогинята са уцелени. Главата на София пада на рамото на ерцхерцога, а струйка кръв потича по устните му, докато той мърмори: ,,София, не умирай, живей заради децата ни". Откарани са в двореца на губернатора, където са обявени за мъртви.

През октомври са съдени двадесет франкмасони от Великия Ориент, Въоръжените убийци са осем и от тях Илич и двама други са осъдени на смърт и обесени. Странното е, че основните участници Принцип, Кабринович и Грабец, са осъдени на 20 години затвор. Всички умират в затвора преди 1918г.

Великият Ориент постига война
Убийците от Великия Ориент са подпомогнали плана на Пайк и световната война избухва пет седмици по-късно, тъй като заплахи и ултиматуми водят до мобилизации и договорите, устроени от великоориенталския Бисмарк и други франкмасони от Великия Ориент, са вкарани в действие. Като отплата за убийството австрийците (и най-вече началникът на генералния щаб фон Хьотцендорф и външният министър фон Берхтолд) поставят на Сърбия ултиматум, който тя не може да приеме. Той включва искането сръбски официални лица да бъдат освободени от работа и австро-унгарско чиновници да навлязат на сръбска територия и да смажат анти-австро-унгарските сили.

Сърбия приема по-голямата част от ултиматума, но иска международен арбитраж за тези две искания. Австро-Унгария започва мобилизация, вярвайки, че Германия ще я подкрепи според условията на Тройния алианс, който е потвърден през октомври 1913г. Кайзер Вилхелм II казва на Австрия, че няма основания за война, но чиновниците в германското външно министерство насърчават Берхтолд да убеди император Франц Йосиф да оторизира война срещу Сърбия и Австрия бомбардира Белград. Русия, защитник на Сърбия, също започва мобилизация.

Германия отдавна се подготвя да води война на два фронта - срещу Франция и Русия. Германия изисква руската мобилизация да се прекрати и настоява Франция да обещае неутралитет, ако има война с Русия. Кайзерът убеждава руския цар да оттегли заповедите си, но той е безсилен да преобърне мобилизация. Следователно както Русия, така и Франция пренебрегват тези искания. Германия обявява война на Русия и настоява Белгия да пропусне германските войски във Франция, а след това обявява война и на Франция и нахлува в Белгия, с чиято защита Великобритания се е ангажирала с договор.

Великобритания обявява война на Германия на 4 август. След това всеки обявява война на всеки: Австро-Унгария на Русия, Сърбия на Германия, Черна гора на Австро-Унгария и Германия, Франция и Великобритания на Австро-Унгария, Япония на Германия, Австро-Унгария на Япония и Белгия. Италия потвърждава Тройния алианс през 1912г., но не е длъжна да поддържа своите съюзници в нашественическа война или срещу Англия и (след като вече има конституционна монархия) се позиционира на страната на Антантата. На 5 септември Великобритания и Русия потвърждават Тройната Антанта с Лондонския договор и всяка обещава да не сключва отделен мир с Централните сили.

Тамплиерско-великоориенталските наследници на Бисмарк и Мацини маневрират Германия и Австро-Унгария в агресивна война срещу вече повлияната от тамплиерите (но управлявана от сионистите) Великобритания, тамплиерско-републиканска Франция и царска Русия, Кайзер Вилхелм II (чиято военна машина е финансирана от члена на Великия Ориент Макс Варбург, който е и шеф на полицията на Германската империя, а премиерите на Джордж V Ескуит и по-късно Лойд Джордж контролират консолидацията от страна на Британската империя. И за двете предната линия са окопите на западния фронт във Франция. Сионистът-розенкройцер и министър на войната лорд Китчнър споделя ниското мнение на британската армия за политиците. 

Ротшилдови, разпръснали се в пет страни, реагират, като финансират собствените си правителства, особено тези на Великобритания и Австро-Унгария, и се бият за собствената си страна, но не контролират събитията. Докато британската армия под ръководството на сър Джон Френч блокира напредъка към Париж на германските сили на фон Хинденбург при река Марна, където в продължение на четири години положението е патово, събитията се контролират в Америка, където американското франкмасонство (което вече наброява два милиона души) е приело резолюция на Великобритания и нейните съюзници да се осигури всякаква възможна помощ във войната.

Ключовата американска фигура е франкмасон 33-та степен от Великата ложа на Англия, който има силни връзки с Великия Ориент, полковник Е. М. Хаус, личен съветник на президента Удроу Уилсън. Уилсън води кампания за преизбиране с политика на ненамеса на Америка във войната, докато Хаус тайно ангажира Америка с войната на страната на Англия. Америка е заела на Съюзниците 3 милиарда долара и още 6 милиарда в износ, и Хаус представлява хората, дали тези заеми: Дж. П Морган и новия нефтен гигант Джон Ф. Рокфелер, които са свързани с тамплиерски организации, и Варбург и Шиф - франкмасони от Великия Ориент. И четиримата искат да защитят инвестициите си в Европа и именно тяхното влияние е това, което вкарва Америка във войната. Докато полковник Хаус е в Англия, обвързвайки Америка, Уилсън казва през 1916г.:

,,Ние сме станали едно от най-зле управляваните, едно от най-пълно контролираните правителства в цивилизования свят - вече не правителство на свободното мнение, не правителство на убеждението и вота на мнозинството, а управление от мнението и принудата на малка група от доминиращи хора".

През април 1917г. Конгресът обявява война представяйки я като ,,война за слагане край на всички войни" и ,,за превръщане на света в безопасно място за демокрацията". Америка изпраща над 2 милиона войници през Атлантическия океан във Франция и това се оказва от решаващо значение.

Международният конгрес на франкмасонството се провежда в централата на Великия Ориент на улица Кадет, Париж, през парил 1917г. и изисква масонските журналисти да пишат статии, настояващи Вилхелм II в Германия и Карл I в Австрия да бъдат детронирани и заменени от републиканци с революционни социалистически принципи. Франкмасоните в Германия се подготвят за революция и революциите, които избухват в корабостроителниците в Киел и в други пристанища и в крайна сметка се разпространяват до Мюхен, водят до абдикацията на кайзера.

Тамплиерите от Великия Ориент управляват Европа
От масонска гледна точка основната цел на Първата световна война, в която намират смъртта си 8.5 милиона души, е да свали монархиите и да навреди на католическите Велики сили, за да учреди универсална или световна република. (Други цели са завладяването на богатството на царя, разрушаването на руската православна църква, създаването на Лига на нациите, налагането на златния стандарт по целия свят и обещание Палестина да се прехвърли на евреите.)

Версайският договор е пренос на богатство от падналите монарси към финансово затруднените нации на Великия Ориент под формата на огромни военни репарации. Това е постигнато. Американските франкмасони са подкрепили разпространението на републиканските правителства срещу автокрацията, макар че англофилските сионистки американски франкмасони (като полковник Хаус) са направили необходимото монархът на Великобритания Джордж V да оцелее.

Тамплиерите радикали, които контролират сионистка Англия, са разгромили монархистка Германия и сионистка Австрия. Вилхелм II, заобиколен от тамплиери от Великия Ориент, сигурно се е разкайвал, че не е успял да се съюзи с Ротшилдови. Умолявал ги е да основат банка в Берлин - първо Майер (племенника на Амшел), а след това през 1908г. Едуард (сина на Алфонс), но без успех. (Майер Карл се почувствал дискриминиран, когато бил награден с Ордена на червения орел, трета степен, от Вилхелм I и Бисмарк. На него е даден специално проектиран еврейски орел, а не обичайния пруски символ с формата на кръст и тази обида за семейството води до бойкота на семейство Ротшилд както на кайзер Вилхелм I, така и на кайзер Вилхелм II. Това поне е официалната версия. По-вероятно е сионистите Ротшилдови изобщо да не са обмисляли откриването на банка в тамплиерско велико-ориенталския Берлин.)

Германия и Великобритания се консолидирали своите империи срещу Франция, която се е противопоставила на Великобритания по времето на Наполеон, а на Германия - във Франко-пруската война.

Консолидацията на Британската империя засилва британската империалистическа революция, докато отслабва страната-майка. От друга страна, консолидацията на Германската империя свършва с рухването й през 1918г. Същото важи за Австро-унгарската империя, която има собствена паралелна революционна динамика.

Резултатът от Първата световна война е различен от този от Наполеоновите войни. Френската революция от 1789г. свършва с приемането на републиканския дух от Европа при Наполеон. Това е преобърнато то сионисткия Виенски конгрес през 1814-15г. 

Първата световна война от 1914г. свършва с републиканизирането на Европа на демократични, социалистически и комунистически масонски републики, които заменят четирите имперски династии (Германия, Русия, Австро-Унгария и Турция) - всички до една подкрепяни от Сионския приорат и сионистите Ротшилдови.

Империалистическата революция започва като сионистко-Ротшилдов проект докато расте Британската империя и става тамплиерсак с възхода на Германската империя, макар че Австрия остава сионистка. Когато Първата световна война свършва, следвоенното предимство е на страната на тамплиерите. Вследствие на това от 1918 до 1930г. Европа е велико-ориенталско тамплиерска.


Няма коментари:

Предоставено от Blogger.