Ads Top

8 Филма за конспирацията, които ще ви заинтересуват

1. Теория на конспирацията (Conspiracy Theory) - 1997
Таксиметровият шофьор Джери Флечър (Мел Гибсън) е обладан от конспиративна мания. Той е убеден, че има необяснима връзка с адвокатката Алис Сътън (Джулия Робъртс). Опитва се да я предупреди за подготвяния заговор срещу нея, макар че тя категорично опровергава неговото безпокойство.

Но миналото на Джери е изпълнено с осезаеми страхове - въпреки че не си спомня съвсем ясно какво точно му се е случило в миналото.

Животът на Джери е сериозно заплашен, и то пред очите на Алис. Мрежата от интриги заплашва да ги въвлече в отчаяна и безизходна ситуация - тогава те двамата се превръщат в необичаен тандем бегълци, търсещи истината.
Trailer:


2. Black Mirror (Мини Сериал) - 2013
Британският мини tv сериал Black Mirror е едно малко бижу. Мрачен, с висока концентрация на въображение, с подплътена с изобретателност британска ирония и сведена до най-необходимото арт-визия. Безкомпромисна антиутопия. Всяка серия люспи безмилостно съвременните илюзии по светло технологично бъдеще и неспособността и провала на човека да остане човек. Вселената на сериала е близкото бъдеще, регулирано от овластени от неолиберализма технологични гиганти. Мотото want for more е превърнало гражданите в послушна биомаса, с мозък в лабораторията на Епъл, Ютюб и телевизионни риалити формати.
Trailer:


3. Mr. Robot (Сериал) - 2015
Представете си свят, в който корпорациите управляват всичко. Дори не е необходимо да си го представяте - това е светът, в който живеем. Елиът Андерсън (брилятнтият Рами Малек) е хакер социопат, който се друса с морфин, за да избяга от собствените си демони, а освен това има амбицията да бъде свръхинтелигентния супергерой, който ще промени света. За отшелника Елиът да хакнеш някого означава да го подчиниш, да се навреш в най-ревниво пазените му тайни и да извадиш на показ най-кирливите му ризи, освен ако не го изнудиш да се промени, извини и порицае.

Всичко в живота на Елиът се променя, когато той разбира, че мъже в черно го преследват, че най-силните корпорации и хората, които тайно управляват цялата икономика, са по петите му.

Появява се и мистериозен мъж с нашивка Mr Robot (Крисчън Слейтър), който вербува Елиът за операция, която има за цел да закрие банковата система и всички дългове на хората. Воден от желанието си да промени света, младият хакер се навива да участва в това начинание. Само че не подозира, че има нещо гнило. Много гнили неща, всъщност.

"Mr. Robot" е от онези сериали, които са предрачени да станат култови. Всичко в него ни навежда на тази мисъл - още от началната сцена, до безумния монолог, който Рами Малек бълва през цялото време, през музиката, та чак до цялата обреченост на сюжета.

"Mr Robot" е разказ за "буболечката" (bug), която всеки от нас има. Ако я намериш и разбереш защо е там, където е, можеш да хакнеш всичко и всекиго. В тази малка буболечка е ключа към срива на цялата система, на целия установен ред и порочен кръг, в който човечеството се върти.
Trailer:


4. Ангели и Демони (Angels & Demons) - 2009
Това със сигурност е един от блокбастърите на годината. Когато става въпрос за Дан Браун приходите се изчисляват в милиони. А когато режисира Рон Хауърд и в актьорския състав са Том Ханкс и Юън Макгрегър вече става дума за стотици милиони.

Екипът зад феноменалния филм „Шифърът на Леонардо” се събира отново за многоочаквания „Ангели и демони”, по бестселъра на Дан Браун.

Том Ханкс е в ролята на Робърт Лангдън, който още веднъж открива, че силите от древността няма да се спрат пред нищо, дори пред убийство, за да постигнат целите си. Сигнализирай за проблем с филма?
Trailer


5. Манджурският кандидат (The Manchurian Candidate) - 2004
Безсънните нощи на майора от американската армия Бенет Марко (Д. Уошингтън)се нижат една след друга… а и не би могло да бъде по друг начин. Денем Марко произнася вдъхновяващи речи за военната операция в пустинята на Кувейт и героизма на сержант Реймънд Шоу (Шрайбер), награден с почетен медал за спасяването на отряда на Марко. Нощем, спомените на Марко от пустинята се превръщат в зловещи кошмари. А Марко се пита дали Шоу наистина е този велик герой, за когото всички го мислят. Когато Шоу се кандидатира в надпреварата за избори за вицепрезидент, насърчаван от амбициозната си майка, сенатор Елианор Прентис Шоу (Стрийп), Марко е принуден да действа, подтикнат от подозренията си. Военните власти подлагат на съмнение здравия му разум, а охраната прави Шоу все по-недостижим. Марко е решен на всяка цена да разкрие шокиращата истина, преди Шоу да влезе в Белия дом.
Trailer:6. Вътрешен човек (The Insider) - 1999
Представете си, че точно вие знаете една тайна, която може да промени живота на милиони хора и освен това да лиши още толкова от безкрайните притоци на пари. Майкъл Ман сътворява тази лента през 1999-та година и събира седем номинации за Оскар заедно с още 23 награди. Ръсел Кроу (Джефри) играе ролята на химик, който разбира, че неговият работодател пази една много скъпа тайна. Тогава се появява Ал Пачино (Бъргман), който трябва да запази най-ценния свидетел по делото. Пригответе се за филм, в който има много напрежение, обрати и твърде малко време за пиш паузи. И нека не забравяме, че този филм е направен във времето, в което сценарият не можеше да се компенсира с малко повече специални ефекти.
Trailer:


7. Изтокът (The East) - 2013
Филмът е творение на Зал Батмаглидж, който много ясно проследява корпоративната битка между добрите и лошите. Освен това ще имате възможност да се порадвате и на Елън Пейдж. Историята разкрива битката между еко терористична група и висша фирма за разследване. Вместо невинни хора, групата наречена "The East" напада богатите и им отмъщава за всички злини, които някога са причинили. И се справят доста добре, преди да се появи агент под прикритие. Филмът практически показва какво се случва, когато наистина Green Peace полудеят!
Trailer:


8. V като Вендета (V for Vendetta) - 2005 
Веднага след "1984" ще можете да видите в какво ще се превърне модерна Англия. Лека подсказка - прилича на ловешките лагери, за които толкова много не си говорим. Какво се случва, когато една съвършена система се счупи? Поддръжниците й правят всичко възможно, за да я върнат обратно в релсите. И точно тук се появява легендарния V. Той е плодът на покорната система и не търси нищо друго освен отмъщение, при това доста добро. Лили Уашовски (точно така, преди беше брат Уашовски) показва много точно как изглежда света зад копринените завеси. И не забравяйте, че идеите са бронирани!
Trailer:
По-препоръка на наш читател (Sveto Cvetkov):
9. Те живеят (They Live) - 1988
Джордж Тон (Руди Пайпър)е строителен работник, търсещ работа в Лос Анджелис. Случайно намира чифт специални очила. Открива, че когато ги сложи, е в състояние да види света такъв, какъвто наистина е: хората са засипвани от медиите и правителството със съобщения като „Остани в сън“, „Без въображение“, „Изпращане на компетентния орган“. Най-страшното е, че той е в състояние да види, че някои обикновено нормално изглеждащи хора, в действителност са грозни извънземни, които отговарят за мащабна кампания да водят хората в подчинение.
Trailer:

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.