Ads Top

Mr. Robot - Един сериал за корпоративния свят, в който живеем днес


Представете си свят, в който корпорациите управляват всичко. Дори не е необходимо да си го представяте - това е светът, в който живеем. Елиът Андерсън (брилятнтият Рами Малек) е хакер социопат, който се друса с морфин, за да избяга от собствените си демони, а освен това има амбицията да бъде свръхинтелигентния супергерой, който ще промени света. За отшелника Елиът да хакнеш някого означава да го подчиниш, да се навреш в най-ревниво пазените му тайни и да извадиш на показ най-кирливите му ризи, освен ако не го изнудиш да се промени, извини и порицае.

Всичко в живота на Елиът се променя, когато той разбира, че мъже в черно го преследват, че най-силните корпорации и хората, които тайно управляват цялата икономика, са по петите му.

Появява се и мистериозен мъж с нашивка Mr Robot (Крисчън Слейтър), който вербува Елиът за операция, която има за цел да закрие банковата система и всички дългове на хората. Воден от желанието си да промени света, младият хакер се навива да участва в това начинание. Само че не подозира, че има нещо гнило. Много гнили неща, всъщност.

"Mr. Robot" е от онези сериали, които са предрачени да станат култови. Всичко в него ни навежда на тази мисъл - още от началната сцена, до безумния монолог, който Рами Малек бълва през цялото време, през музиката, та чак до цялата обреченост на сюжета.

"Mr Robot" е разказ за "буболечката" (bug), която всеки от нас има. Ако я намериш и разбереш защо е там, където е, можеш да хакнеш всичко и всекиго. В тази малка буболечка е ключа към срива на цялата система, на целия установен ред и порочен кръг, в който човечеството се върти.

Източник: webcafe

Трейлър

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.