Ads Top

Още за потайната група - Череп и Кости


,,Череп и кости" - изключително таен братски орден, очевидно откриван само в Йейл - е източник на безпрецедентен брой правителствени официални лица, които според изследователите са способствали за постигането на глобалистките цели на братята им от други тайни групи. ,,Когато са обвинени, че участват в конспирация, членовете на CFR протестират и твърдят обратното. До голяма степен са прави" - пише изследователят на конспирациите Антъни К. Сътън. - ,,Повечето членове на CFR не са включени в конспирация и не им е известно за някакъв заговор... Има обаче една група ВЪТРЕ в Съвета за външна политика, която принадлежи на тайно общество, заклето да пази тайна, и която в една или друга степен контролира CFR."

Членовете включват изключително властни мъже като Хенри Стимсън, секретар на войната при президента Франклин Д. Рузвелт, описван като ,,човек в ядрото на ядрото на американската управляваща класа", американския посланик в Русия Евърел Хариман, издателя Хенри Лус и Дж. Ричардсън Дилуърт, отдавнашен мениджър на богатството на Рокфелер.

Според Сътън и други автори това тайно общество е американският клон на по-ранна германска тайна организация. Известна с различни имена: ,,Клон 322", ,,Братство на смъртта" или ,,Ордена", тази група е най-позната като ,,Череп и кости", или просто ,,Кости".

Американският клон на Ордена е основан в Йейлския университет през 1832г. от генерал Уилям Хънтингтън Ръсел и Алфонсо Тафт.
Тафт, който след това ще стане секретар на войната през 1876г. и американски главен прокурор и посланик в Русия, е баща на Уилям Хауард Тафт - единственият човек, който служи едновременно като президент и председател на Върховния съд на САЩ.

Ръсел ще стане член на законодателната власт на Кънектикът. Семейството му е в центъра на ,,Ръсел и компания" - фирма, контролирана от някои от най-изисканите семейства със ,,синя кръв" на Бостън, които първоначално забогатяват от търговията с роби, а след това от контрабанда на опиум в началото на XIXв. Някои изследователи вярват, че този нелицеприятен произход обяснява пиратския символ череп и кръстосани кости, приет като емблема на Ордена - той първоначално е използван като знаме на стария Орден на тамплиерите.

Според Сътън Орденът е внесен от Германия в Йейл от Ръсел, чийто братовчед -Самюъл Ръсел, е интегрална част от вдъхновените от британците Опиумни войни в Китай. В брошура, описваща в подробности разследване от 1876г. на конкурентно тайно общество на централата на ,,Череп и кости" в Йейл (известна като ,,Гробницата", се казва: ,,Неговият основател (Ръсел) е в Германия преди последната година и се сприятелява с водещ член на едно германско общество. Той носи със себе си в колежа авторитета да основе клон там. Така се поставя началото на ,,Череп и кости"."

Тайното германско общество може би е не друго, а мистериозните и небезизвестните Илюминати. Рон Розенбаум - един от малцината журналисти, които сериозно са изследвали ,,Череп и кости" - отбелязва, че официалната емблема ,,череп и кръстосани кости" на Ордена е официален герб и на Илюминатите. В разследващ материал за списание ,,Esquire" Розенбаум пише: ,,Наистина изглежда, че съм се натъкнал на определени, ако не и фундаментални връзки между произхода на ритуалите на ,,кости" и тези на прословутите баварски Илюминати... (които) наистина са съществували исторически... от 1776 до 1785г. те са езотерично тайно общество с по-мистично свободомислещите ложи на немските франкмасони."

Айк е съгласен, пишейки, че Орденът е просто ,,Предрешени Илюминати.. Символизмът на (неговата) церемония по инициацията, изглежда, сочи най-малкото тесни връзки с франкмасонството" - добавя той. Масонски емблеми, символи, немски лозунг и дори подредбата на стаята им за церемониите по посвещаването - всичко е идентично с откриването в масонските ложи в Германия, свързани с Илюминатите.

Отчитайки престъпния произход на неговите основатели и техните семейства, авторите Уебстър Грифин Тарпли и Антон Чаиткин предупреждават: ,,Произходът на ,,Череп и кости" е история на опиума и Империята, и безмилостна борба за политически контрол над новата американска република".

Каквото и да е зараждането му, ,,Череп и кости" е официално основан като Ръсел Тръст през 1856г. Орденът провежда редовни срещи в клуб на Диър Айлънд в Сейнт Лоурънс Ривър в Ню Йорк. Погрешното изписване на ,,остров" (Iland) е по молба на неговия донор - члена на ,,Череп и кости" Джордж Д. Милър.

Макар че несъмнено е превъзходен таен клуб, ,,Череп и кости" не е единствен. Според Тарпли и Чаиткин ,,Принстън има своите клубове, където може да се похапне, особено ,,Айви Клъб" и ,,Котидж Клъб", чиито олигархически традиции преминават от Джонатан Едуардс и Еърън Бър през братята Дълес. В Харвард съществува ултрааристократичният Порслин (известен и като Порк, или ,,Свински клуб"): Теодор Рузвелт се хвали пред немския кайзер с членството си там, Франклн Д. Рузвелт е член на малко ,,по-долния" ,,Флай Клъб"."

В Йейл съществуват други тайни общества - ,,Улфс Хед" и ,,Скрол & Кий", ако назовем само два - и както заявява Розенбаум, всеки в Източния Истаблишмънт, който не принадлежи на ,,Череп и кости", почти със сигурност принадлежи на някоя от тези други групи. Никоя друга група обаче не е демонстрирала връзките на кръвта и богатството, които има ,,Череп и кости".

Всяка година се избират само петнадесет студенти предпоследна година в Йейл, за да участват в ,,Череп и кости" през последната си година от следването.

Освен необикновената потайност - от членовете на ,,Череп и кости" се изисква да напуснат стаята, ако някой спомене групата - Орденът има собствени указателни членски знаци. Новоприетите членове се наричат ,,рицари" по модела на по-ранните тайни общества като Ордена на тамплиерите. Малтийските рицари или Рицарите на св. Йоан. След като станат пълноправни членове, са известни като ,,патриарси" - почитани като бащи-основатели.

Аутсайдерите са наречени пренебрежително ,,езичници" или ,,вандали".

Сътън отбелязва, че активното членство на ,,Череп и кости" идва от ,,вътрешната група на може би 20-30 семейства.. Първо, откриваме старата линия от американски семейства, които пристигат на Източния бряг през XVIIв., например Уитни, Лорд, Фелпс, Уодсуърт, Алан, Бънди, Адамс и т.н." - пише той. - ,,Второ, откриваме семейства, които са се сдобили с богатство през последните сто години, изпратили са синовете си в Йейл и с времето са станали почти ,,стара аристокрация", например Хариман, Рокфелер, Пейн, Дейвисън."

Айк пише, че тези семейства проявяват загрижеността на Стария свят за своето наследство и кръвна линия. Той твърди, че те използват уредени бракове, ,,за да защитават или да ,,издигат" генетичните линии на псевдо-синята кръв, които дължат произхода на унаследеното си богатство и влияние на контрабанда на дрога, робство и внимателно избрани брачни партньори. Тези смесени помежду си семейства си помагат и се подкрепят едно друго в търсенето си на финансова, политическа и генетична доминация."

,,Човек... остава с чувството, че сред тези семейства от ,,Череп и кости" има доста бракове помежду им" - съгласен е Розенбаум. - ,,Година след година има по някой Уитни Таузенд Фелпс в същия курс като Фелпс Таузенд Уитни... В действителност полусериозно може да се издигне аргументът, че функционално, ,,Череп и кости" служи като непрекъснат неформален проект по евгеника на Истаблишмънта, висящ енергични нови гени в кръвните линии на Стъмсъновия елит."

Непотизмът прониква дълбоко в Ордена, както се вижда от факта, че съвременните финанси на Ръсел Тръст се управляват от Джон Б. Мадън, младши - партньор в ,,Браун Брадърс Хариман", образувана от сливането на ,,Браун Брадърс и Ко." с ,,У. А. Хариман и Ко." през 1933г. Мадън започва там през 40-те години, работейки под ръководството на старшия партньор Прескот Буш, баща на бившия стар президент Джордж Буш - всичките те членове на ,,Череп и кости".

По-съвременен пример за пламенната лоялност на членовете е скандалът от 80-те години с връзката на президента Буш с криминалната дейност в Международната банка за кредити и търговия (BCCI). Когато незаконните действия на банката излизат на бял свят - включвайки много видни имена, - се правят опити от администрацията на Буш да блокира или притъпи всяко смислено разследване. Най-накрая започва официално разследване на BCCI от Подкомитета по тероризма, наркотиците и международните операции към Комитета за външни отношения на Сената, оглавен от сенатора от Масачузетс Джон Кери. Кери е бил председател на Комитета по компанията на демократите, който е получавал съществени дарения от BCCI, а освен това е член на ,,Череп и кости". Воденото от Кери раследване потъва. Джак Блъм, специален съветник в подкомитета на Кери, заявява: ,,Предложих сериозно разследване на BCCI и бях отхвърлен... От високо ниво беше задействана операция по прикриване на всичко, засягащо BCCI, след като Митниците се натъкнаха на тяхната операция по време на пари в Маями, и всичко продължава да си е на мястото."

Интересите на Морганови и Рокфелерови са добре представени в Ордена. Членът Пърси Рокфелер свързва Ордена със собствеността на ,,Стандарт Ойл", а в списъчния състав на ,,Череп и кости" присъстват няколко мъже от семейство Морган.

Макар че Дж. П. Морган не е от Ордена, Харолд Стенли (в Ордена от 1908г.) се присъединява към банковата фирма на Морган ,,Герънти Тръст" през 1915г. и в крайна сметка става партньор на Морган и президент на комбинираната ,,Морган, Стенли и компания". У. Евърел Хариман (в Ордена от 1913г.) е член на борда на ,,Герънти Тръст". Х. П. Уитни (в Ордена от 1894г.) и баща му, У. К. Уитни (в Ордена от 1863г.) са директори на ,,Герънти Тръст".

Потокът на финансова власт невинаги е канализиран чрез пряко членство в ,,Череп и кости". ,,Орденът контролира значителното богатство на Ендрю Карнеги, но нито един Карнеги никога не е бил член на Ордена" - пише Сътън. - ,,Орденът толкова скандално използва богатството на Форд срещу желанията на семейство Форд, че двама Форд напускат борда на фондация ,,Форд". Нито един Форд не е бил член на Ордена. Името Морган никога не се е появявало в членските списъци, макар че някои партньори на Морган са във вътрешното ядро, например (партньорът Харолд) Стенли (от ,,Морган, Стенли и Ко."), (синът на Хенри П.) Дейвисън и (Джон) Пъркинс."

Макджордж Бънди (в Ордена от 1940г.) е президент на фондация ,,Форд" от 1966 до 1979г. От началото до средата на 60-те години Бънди служи като съветник по националната сигурност както на президента Джон Ф. Кенеди, така и на следващия - Линдън Джонсън. По същото време брат му Уилям Бънди (в Ордена от 1939г.), който работи в ЦРУ, е помощник държавен секретар по Източноазиатските и тихооекеанските въпроси.

В ,,Череп и кости" могат да се открият много други знатни имена, например Лоу, Форбс, Кулидж, Деланом Тафт, Стимсън и т.н. Сред видните скорошни членове са бившият президент Джордж Буш (в Ордена от 1949г.), Уилям Бисел (в Ордена от 1925г.), чийто брат Ричард Бисел става заместник-директор Планове в ЦРУ, Еймъри Хау Брадфорд (в Ордена от 1943г.), който се жени за Каръл Варбург Ротшилд през 1941г. и скоро става генерален мениджър на ..The New York Times", Хенри Лус (в Ордена от 1919г.), който става шеф на мощната и влиятелна издателска империя Лус, включваща списанията ,,Times" и ,,Life", и Уилям Ф. Бъкли (в Ордена, 1950г.) - национално синдикализиран консервативен журналист със собствена рубрика.

Авторите Тарпли и Чаиткин не възприемат всичко това като безвредно колежанско братство. ,,Настоящият век дължи голяма част от ужасите си на влиятелните англофилски американски семейства, които доминират и използват Обществото ,,Череп и кости" като политическа агенция за набиране на кандидати, особено Хариман, Уитни, Вандербилт, Рокфелер и техните адвокати - Лорд, Тафт и Бънди" - коментират те.

Другите изследователи разглеждат ,,Череп и кости" като епицентър на контрола върху Новия световен ред. Орденът е наричан ,,трамплин" към Съвета за външна политика, Билдербергите и Трилатералната комисия.

След изследване на влиянието на Ордена и контрола му в областта на външната политика, финансите, образованието и религията, християнският автор и издател Текс Марс настоява: ,,Орденът ,,Череп и кости" трябва да се демаскира и да се покаже такъв, какъвто е - огромна и непосредствена опасност за нашите свободи и конституционни права".

Розенбаум - като възможно обяснение на зловещите декорации на Ордена - пише, че те се дължат просто на ,,впечатлителния млад Ръсел (който) по една случайност се е натъкнал на същата жила от псевдо-масонски маскарад като Илюминатите". Макар че - може би с известен сарказъм - той също дава глас на възможността ,,Източният Истаблишмънт да е демоничното създание на таен елит, манипулиращ историята, ,,Череп и кости" са един от неговите центрове за набиране". 

Розенбаум пише и че според него ,,Череп и кости"  е в ..стремителен упадък" и през последните години е станал ,,по-скоро апатична, хедонистична, удобна, дори - казват някои - декадентска група".

Споровете около Ордена излизат на повърхността по време на президентските избори от 1980г. Бившият национален председател на американската Лейбъристка партия Лидън Х. Ларош започва независима надпревара за президентския пост. В първичните избори в Ню Хемпшир Ларош атакува кандидата на републиканците Джордж Буш за връзката му с Ордена, заявявайки: ,,Череп и кости" по никакъв начин не са просто братство, някаква специална асоциация на бивши възпитаници и други тинтири-минтири. Това е много сериозна, много отдадена секта-заговор срещу американската Конституция. Подобно на Кеймбриджките Апостоли, посветеният в ,,Череп и кости" е отдаден доживотен агент на британското тайно разузнване." Много наблюдатели вярват, че разкритията за връзката на Буш с ,,Череп и кости", ,,CFR" и ,,Трилатералната комисия" му струваха първичните избори в Ню Хемпшир и в крайна сметка и президентството през 1980г.

,,Орденът или е устроил, или е проникнал в почти всяко съществено изследване, политика и организация за изграждане на общественото мнение в САЩ" - обявява Сътън.

Има индикации, че Сътън може би е прав. Едно от най-всеобхватните разследвания върху институционалните акционери, провеждани някога, е проучването от 1980г. на Сенатския комитет по делата на правителството, озаглавено ,,Structure of Corporate Concentrattion" (,,Структура на корпоративната концентрация"). Неговото заключение, цитирано от Доналд Гибсън, е директно релевантно: ,,Финансовите институции, част от или силно взаимосвързани с комплекса Морган-Рокфелер, са доминиращата сила в икономиката".

След изучаването на този доклад Гибсън пише: ,,Бордът на директорите на Морган включва хора, служещи в бордовете на 31 от стоте топ фирми. ,,Ситикорп" е обвързана с 49 компании, а ,,Чеймс Манхатън", ,,Кемикъл Банк" и ,,Метрополитан Лайф" имат по 24 топ компании, представени в бордовете си. Тези и множество други припокривания сред стоте топ форми осигуряват плътна мрежа от взаимоотношения, подкрепяни от честите връзки чрез частни клубове, образование, бракове и членство в организации като Съвета за външна политика (,,Череп и кости", ,,Трилатералната комисия") и Бизнес света."

Освен това Гибсън отбелязва, че поне две институции на Морган-Рокфелер са сред шестте топ акционера на AT&T, ,,Дженерал Моторс", ,,Дюпон", ,,Ексон", ,,Дженерал Илектрик", ,,IBM", ,,Юнайтед Текнолоджис" и ,,Юниън Пасифик".

Както е и при другите тайни общества, могат да се открият много издайнически връзки между ,,Череп и кости" и ЦРУ. Освен споменатите вече Буш, Бънди и Бисел, други членове на ,,Череп и кости", които стават официални лица в ЦРУ, включват директора по кадрите Ф. Тръби Дейвисън (в Ордена от 1918г.), шефът на Бейрутската централа на ЦРУ Джеймс Бъкли (в Ордена от 1918г.), учения, носител на стипендия ,,Роудс" и заместник-директор по плановете Хю Кънингам (в Ордена от 1934г.) и поета Арчибалд Меклейш (в Ордена от 1915г.), който помага на Уилям Донован от Офиса за стратегически услуги (,,OSS") да основе ЦРУ в края на 40-те години.

,,Йейл е влиял върху Централното разузнавателно управление повече от всеки друг университет, давайки на ЦРУ атмосферата на събиране на класа след завършване на училище" - казва професорът по история в Йейл Гадис Смит. Розенбаум споменава, че йейлският жаргон за член на тайно общество е ,,spook" (призрак) - същия термин, използван в ЦРУ за агент под прикритие.

Въпреки това ЦРУ е само една от многобройните американски държавни ,,азбучни" агенции, които според мнозина са използвани като агенти на промяната и контрола заедно с десетки и десетки подставени организации, фондации, тинк-танкове и изследователски групи, създадени и/или финансирани от тайни общества. Много изследователи твърдят, че такива частни организации всъщност са създадени от водещи членове на тайни общества.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.