Ads Top

Робърт кенеди с шокиращо разкритие: САЩ създадоха Ислямска държава


Войната на САЩ против Башар Асад не започна с мирните протести на ,,Арабската пролет" през 2010г. Тя започна още през 2000г., когато Катар предложи на построи газопровод на стойност 10 милиарда долара през Саудитска Арабия, Йордания, Сирия и Турция" - пише Кенеди и продължава:

,,Този газопровод би осигурил на 2 милионното кралство на Персийския залив решаващо превъзходство на световните газови пазари и би усилил Катар, който се явява близък съюзник на САЩ в региона. Именно в тази страна са разположени две големи американски военни бази и щабът на Централното командване на САЩ за Близкия Изток.

Защитавайки руските интереси, Башар Асад отказва да подпише договора за строителство на газопроводи и направи избор в полза на тръбата, идващата от Иран в Ливан.

Този проект би направил основен доставчик не Катар, а шиитски Иран, което би противоречало на интересите на сунитския арабски Изток.

Веднага след отказа на Асад от катарския проект, разузнавателните служби на САЩ, Саудитска Арабия и Израел започват да подготвят въстание в Сирия с цел да свалят режима, като финансират опозицията". - цитира Кенеди информация от секретни отчети. Според него, ЦРУ превело 6 милиона долара на британската телевизия ,,BARADA" за ,,създаване на сюжети" в полза на свалянето на Асад.

,,При това, сирийският режим е бил много по-умерен от сунитските монархии. Сирия беше развита светска страна с плуралистична върхушка, а Асад се е изказал за либерализация и предоставял на ЦРУ разполагаемата информация след атентатите на 11 септември.

През 2013г. сунитските монархии, чиито газови интереси бяха застрашени, предложиха на Вашингтон да покрият разходите, ако САЩ свалят сирийския президент, признал държавният секретар Джон Кери при изслушване в Конгреса.

Катар, който е заинтересован повече от всички други от свалянето на Асад, вложил в подготовката на въстаниците 3 милиарда долара и помолил Пентагона да подготвя бунтовниците на негова територия.

Независимо от преобладаващия в западните медии образ на умерено арабско въстание против тирана Асад, стратезите на американското разузнаване знаели от самото начало, че правят всичко с ръцете на радикалните джихадисти, които може да създадат свой ислямски халифат от суинитските райони на Сирия и Ирак", съобщава Кенеди.

,,Преследвайки американските нефтени и газови интереси, ЦРУ използвало джихадистите за смяна на режимите в Близкия Изток практически от самото си създаване през 1947г.

Според него, американското ръководство считало радикалните религиозни сили за надеждно противопоставяне на влиянието на СССР.

През 1957г. САЩ безуспешно се опитаха да свалят демократично избраното светско правителство (в Сирия) и не спряха след това.

Образуването на ,,нефтената престъпна групировка ,,Ислямска държава" стана резултат от дългата история на американската намеса" убеден е Кенеди - младши.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.