Ads Top

Гледането на национални телевизии понижава IQ-то на зрителите


Често в медиите се пускат репортажи, в които журналистите се възмущават колко повърхностни са хората, отчайващата липса на обща култура и неграмотност. Смешното е, че националните медии не си дават сметка, че в 21 век те са основният източник на информация. Те имат моралното задължение към обществото да поднасят нови факти, данни, информация по различни проблеми. Медиите трябва да знаят, че носят пряка отговорност за състоянието на обществото, защото облъчването с продукции с ниска интелектуална стойност култивира ниско интелектуални индивиди.

Медиите би трябвало и да образуват... Но забелязвате ли, че в двете най-големи медии научно-популярни и образователни продукции липсват?

Или с други думи облъчването на масата с индийски сериали води до масово оглупяване.

А, ето и някои програми;

1, ,,Здравей, България" и новинарските емисии. Често в тези продукции значимите теми са
заменени с изцепките на родните политици или незначителни абсурди от страната и чужбина. Понякога водещите показват отчайваща тъпотия...

2, ,,На кафе" на Гала е предаване, което е изключително опасно за подрастващото поколение и слабохарактерните хора. В него по убедителен начин се поднася информация, която най-често може да се определи като лъжа. В това предаване се обсъждат псевдомедицински практики с неясни или най-често негативни последици - хомеопатия, квантова диагностика, нетрадиционна медицина и други. Голяма част от предаването (продължителност 2 часа) е с клюкарски характер - занимават зрителите с ежедневието на незначителни хора.

Ефирът на Нова телевизия е запълнен с цели 9 сериала, които окупират над 50% от 24 часовия пояс. Сериалите носят абсолютно никаква информативна стойност и най-често изобразяват напълно нереални ситуации. Не се препоръчват на хора, които ценят интелектуалното си състояние.

3, ,,Сделка или не" създава усещане за лесна печалба на пари, което със сигурност не отговаря на истината. Играта не развива мисълта и логиката, а самият водещ призовава играчите да се доверяват на различни суеверия, което е абсурдно.

4, ,,Часът на Милен Цветков" и ,,Господари на ефира", понякога могат и да поднесат ценна информация, но рядко. Опитите за нелепи скечове от страна на репортерите на Милен Цветков водят до тъпотия.

5, ,,Биг Брадър" е окачествен като социален експеримент, но всъщност е подигравка с група хора. Продуцентите поставят на участниците абсурдни изпитания и задачи, които най-често унищожават достойнството на участниците. Това от продуцентите се смята за иновативна креативност, която е невероятно забавна. Коментиращите са от ,,ВИП" средите, които обаче не блестят с особен интелект. Мис България и Мисис Русия Антония Петрова не знаеше коя година България става член на ЕС.

6, ,,Фермер търси жена" е по-абсурдно предаване дори от Биг Брадър. В него освен всичко се илюстрира желанието на участничките да се доберат до мъж с финансови възможности, за което са готови да загърбят големия град и да се преместят в дълбоката провинция. Отскоро красавиците установиха, че големите комбайни са многократно по-скъпи от лъскавите БМВ-та. След този момент целият им мироглед се промени. Вече не гледат на селскостопанската техника по същия начин.

Изключително притеснителен е фактът, че 56,25% от 24 часовата програма на Нова телевизия е заета от турски, индийски, латиноамерикански, американски безсмислени сериали. Ако сложим останалите безсмислени продукции, процентът се покачва до 81.25% (19.5 часа). Забележете, че в програмата на телевизията липсват научно-популярни предавания, исторически продукции, любопитни предавания или каквито и да е, които да повишават общата култура на зрителя.

Ако се чудите, защо хората имат толкова отчайваща липса на елементарни знания - от източникът на информация е. Той ни облъчва с информационно празни продукции.. Да гледаш 13 часа сериали е просто загуба на време, след което няма да научиш или запомниш нищо значително.


1 коментар:

  1. Напълно съм съгласна,че националните ни телевизии има предавания,които са пошли и нямат никаква интелектуална стойност.Защо спряха ТВ7 и

    News7?За хората,които са с обикновени декодери,имаше възможност за научно популярни предавания.Отекчително е да гледам"Съдби на кръстопът","Нощ и ден"и разните кулинарни и тъпи телевизионни игри.

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.