Ads Top

Топ 8 правителствени конспирации, които са се случили


1. Поставянето на отрова в алкохола по време на Сухия режим, когато много хора намират смъртта си.

18-тата поправка, която се осъществява през Януари 1920г., забранява производството, продажбата и транспортирането на алкохола, но не и употребата му. Независимо от опитите на правителството, алкохолизмът всъщност нараства главоломно по това време.

За да удовлетворят жаждата на американския народ, контрабандистите не само че създават свой собствен алкохол, но и крадат индустриални версии, които са етикирани като ,,негодни за пиене", заради включването на определени химикали в тях (а именно метилов алкохол). Синдикатите наемат химик, който да върне ,,натуралния" вид и вкус на алкохола и да го направи годен за употреба.

Въпреки това, в средата на 1927г., правителството на САЩ добавя много по-смъртоносни химикали - керосин, хлороформ, ацетон и други - което прави алкохола още по-негоден за консумация. Добавянето на още 10% метилов алкохол обаче, носи най-лошите последици.

Главният паталог на Ню Йорк Чарлс Норис се опитва да публикува информация за опасността, но през 1926г. алкохолът убива 400 души от града. На следващата година само в Ню Йорк почиват 700 души.

2. Службата за общественото здраве на САЩ лъже за това, че е инжектирала сифилис на чернокожите в продължение на 40 години

През 1932г. Службата за обществено здраве на САЩ си сътрудничи с ,,Tuskegee Institute", за да изследват историята на сифилиса в обществото на чернокожите с надеждата да открие и създаде програма за лечение.

Проучването (,,Tuskegee Study of Untreated Syphilis in the Negro Male) включва 600 чернокожи мъже - 399 заразени със сифилис и 201 - незаразени. На тях им е казано, че ще получат лечение, но истината е, че има доказателства, сочещи, че те никога не са получили адекватна помощ за болестта си. Дори след появата на пеницилина, който по-късно се оказва най-предпочитаното и ефикасно средство за борба със сифилиса, изследователите пазят това в тайна.

Първоначалният план е изследването да продължи 6 месеца, но той продължава 40 години. Най-накрая, през 1972г., статия от ,,Associated Press" подканва общественото недоволство и последва разследване. Консултативна комисия на правителството споделя, че счита изследването за ,,морално безотговорно" и всичко е прекратено.

3. Повече от 100 милиона американски граждани получават полиомиелитна ваксина, съдържаща вирус, който може да причини рак.

От 1954г. до 1961г. маймунският вирус (SV40) се появява сред хората. Изследователите смятат, че около 98 милиона души в САЩ, а и по света, получават ваксина, която съдържа вирус.

Според Барбара Фишър, която разследва случая в продължение на 10 години - Джонас Солк, създателят на полиомиелитната ваксина, използвал клетки от резус-фактор на маймуни, заразени с вируса SV40.

Федералното правителство променя ваксината през 1961г. като не включва тази на Солк. Но медицинските специалисти продължават да поставят заразените ваксини до 1963г.

Някои независими проучвания откриват връзката между вируса SV40. и появата на мозъчни и белодробни тумори в деца и възрастни.

4. Някои от нещата, свързани с Тонкинския инцидент никога не са се случили

Според докладите от Пентагона, след като бива атакуван, американският разрушител ,,Maddox напада три виетнамски катера в Токинския залив респективно на 2 и 4.08.1964г. Всичко това води до нападението на Югоизточна Азия от страна на президента Линдън Джонсън.

Този случай поражда публични дискусии още през тогава, когато нещата се случват и особено след като правителството признава, че втория инцидент може да включва фалшиви радарни изображения.

Но след като удържа на напрежението, което й е било оказвано през годините, Националната агенция за сигурност най-накрая разсекретява документи през 2005 година, които показват, че инцидента на 4.08.1964г. никога не се е случил.

5. Военни лидери планират терористични атаки в САЩ, за да получат подкрепа за война срещу Куба

През 1962г. няколко началник-щаба одобряват операция ,,Northwoods" - таен план, с който да се получи подкрепа за война срещу Куба, която да свали комунистическия лидер Фидел Кастро.

Разсекретени правителствени документи показват какво се е включвало в тези планове - погребения на ,,мними жертви", ,,начало на много слухове" и ,,взрив на американски кораби в залива Гуантанамо и обвинения за това срещу Куба". В тях дори е описан и план за потенциалната смърт на Джон Глен (сенатор на САЩ) - експлозия на ракета, причинена от комунистите в Куба.

6. Правителството тества ефекта на LSD върху американски и канадски граждани без тяхното знание

Под наименованието ,,MK Ultra", американското правителство провежда човешко разследване на ,,Scientific Research Divison". Проучванията включват разследване на ефектите от хипноза, сензорна депривация, изолация, изтезания и най-вече на наркотика LSD върху неподозиращи граждани на САЩ и Канада.

За извършването на тези експерименти, ЦРУ плаща на затвори, болници и други институции, за да мълчат. Те дори подлъгват зависими от хероин хора, за да участват в ,,проучването".

Много от участниците в проучването не получават медицински надзор или такъв от научни социалисти. Не се знае точния брой на пострадалите, но най-малко един участник, Фред Олсън, е починал, след като поглъща голямо количество LSD.

През януари 1973г. директорът на ЦРУ Ричард Хелмс заповядва да се унищожи  цялата документация, свързана с проекта ,,MK Ultra". Когато Конгреса се заема със случая, никой, дори Хелм ,,не си спомня" детайли от изследването. По-късно някои от документите са възстановени, но липсват огромни и важни части.

Това събитие вдъхновява журналиста Джон Ронсън да напише бестселъра си ,,The Man Who Stare At Goats", която по-късно е пресъздаена във филм с участието на Джордж Клуни.

7. През 1974г. ЦРУ изважда потопена съветска подводница с три балистични ракети

Тайният проект на ЦРУ ,,Procejt Azoriam" се цели към изваждането на потъналата в Тихия океан подводница на СССР, за да извлече трите балистични ракети, всяка от които е с ядрена бойна глава.

С одобрението на президента Никсън, директорът на ЦРУ Ричард Хелмс поставя всички планове в документ, наречен ,,Дженифър", като по този начин запазва информацията от всички служители.

След създаването на закона за свободната информация (FOIA), Агенцията по сигурността публикува статия с данни от журнала на ЦРУ, пишейки, че отделът успява да извади части от подводницата, наречен К-129.

ЦРУ редактира части от информацията в тези документи, за да не може да се определи точния успех на операцията.

8. Правителството на САЩ продава оръжия на Иран, нарушава ембаргото и използва парите, за да подкрепя екстремистите от Никарагуа

През 1985г. висшите служители от администрацията на Рейгън извършват продажба на оръжия на Иран, въпреки ембаргото. Правителството, заедно със Съвета за националната сигурност и Оливър Норт като главно действащо лице, по-късно използват печалбата за финансиране на антикомунистическите бунтовници в Никарагуа.

Всичко започва със задържането на 7 американски заложници, взети от враждебна ливанска група, която има връзки с Иран. САЩ решава да започне да продава оръжия на Иран в замяна на свободата на заложниците. Ситуацията бързо дерайлира, въпреки че ливанците освобождават всички, освен двама заложника.

По-късно администрацията на Рейгън се опитва да излезе ,,чиста" от цялата ситуация.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.