Ads Top

10 теории за съвременната технологична конспирация


Специалните служби на великите сили (САЩ и Русия) с лекота могат да проследяват почти цялата съзнателна дейност на обикновените граждани, но в същото време са неспособни да предотвратяват редица терористични актове. Научната мисъл ни изумява със своя прогрес, изобретявайки чудеса, като Адронния колайдер, докато в същото време лавинообразно се увеличават неграмотните и необразовани хора.

1. Социалните мрежи са създадени и работят благодарение на специалните служби
Една от най-популярните конспиративни теории. Може би сте чували множество твърдения, че Facebook е създаден с помощта на американските тайни служби, като основната му цел е да събира информация с която впоследствие може да манипулира всячески хората.

Същото важи и за руския му събрат ,,ВКонтакте", обвинен за връзки с руските тайни служби и дори бившия ,,сив кардинал" Владислав Сурков, съветник на Путин. Разбира се, не е тайна, че дори българските спецслужби се възползват с удоволствие от информацията, споделяна доброволно от потребителите на Facebook и неведнъж са базирали акциите си на информация от социалната мрежа. Но дали цялата теория е истина, трудно може да се докаже. А и в крайна сметка никой не ни кара насила да ползваме този вид комуникации.

2. Нефтените компании умишлено задържат масовото производство на електромобили
Ако случайно сте гледали американския документален филм от 2006-а година ,,Who Killed The Electric Car" ще можете да спорите убедено по темата. Лентата е посветена на историята на един от първите електромобили - ,,General Electric EV1", който се появява в резултат на приет през 1990-а година закон в Калифорния, за борба против замърсяването на въздуха.

Последният бива много бързо премахнат след сериозни протести от страна на нефтодобиващите компании и автопроизводителите. А филмът акцентира през цялото време на факта, че самата компания ,,General Motors" по всякакъв начин се опитва сама да убие желанието на евентуалните купувачи да придобият техния модел електромобил.

В по-нови документални филми, като например ,,Revenge of the Electric Car" пък се разказва за популярната в момента компания ,,Tesla Motors" и нейният електромобил - скъп и неконкурентен. Но така или иначе нефтените магнати правят всичко възможно за да зависим още много дълги години от нефтопродуктите. На всичко отгоре много хора са убедени, че технологиите са достатъчно добре развити и електромобилите не би трябвало да са толкова скъпи и непрактични за масова употреба.

3. Американската система ,,HAARP" е посветена на създаването на енергийно оръжие
HAARP е съкращение от ,,High Frequency Active Auroral Research Program" и е обвинявана от години (след създаването си през 1993-а) за най-различни бедствия - манипулиране на климатичните условия, предизвикване на катастрофални земетресения (например това в Хаити през 2010г.), умишлени смущения на въздушни и морски навигационни системи, извеждане от строя на спътници (например случая ,,Фобос-Грунт). На HAARP са приписвани дори психотронни въздействия над населението.

За да извършва своите влияния над йоносферата на Земята, антените на HAARP са разгърнати в Аляска образуващи ,,фазова решетка". Те са способни да фокусират електромагнитното си излъчване с огромна мощност (примерно от 3600 киловата в съвсем малки участъци). По този начин се получават различни уникални явления. Противниците на проекта твърдят, че това не е научноизследователско съоръжение, а геофизично оръжие, нарушаващо естествения климат и баланс на Земята. ,,Благодарение" на него през последните години броят на бедствията - урагани, наводнения, пожари и земетресения по света значително са зачестили. Разбира се, създателите на HAARP - американските BBC, университета в Аляска и DARPA отричат всичко и твърдят, че целите и изглеждат мистериозни само за онези, които са научно неинформирани. (Разбира се, че лъжат)

4. Компаниите, създаващи антивирусни софтуерни пакети, усилено разработват и вирусите с които се борят
Тази теория също е доста стара и съществува почти от зората на самия Интернет. Нейните аргументи лежат върху съвсем рационални и практически изгоди - ако създавате непрекъснато опасни вируси, винаги ще можете да продавате на потребителите съответните антивирусни програми, които те ще са принудени да купуват за да се защитят. Създаването на вируси обаче всъщност не е толкова сложно нещо за всеки средностатистически програмист, а по света те са милиони.

Освен това кодът на всеки новопоявил се вирус се анализира от стотици експерти по света, може в много случаи да бъде проследен назад до източника и така да разкрие евентуалната връзка с антивирусната компания. Още през 1988-а година, откогато съществуват компании за разработка на антивирусен софтуер до днес, нито една не е осъдена за създаване на вируси. А в условията на сериозна конкуренция подобни прояви вероятно биха излезли лесно на бял свят. Един от възможните начини за връзка на компаниите с тази ,,подла дейност" би бил тайното наемане на фрийленсъри, които на спокойствие от дома си могат да създават (срещу заплащане разбира се) най-различни вируси, троянци, рууткитове и т.н.

5. Електрическите крушки с нажежаема жичка умишлено са със съкратен живот
Производителите на осветителни тела умишлено са ограничили срока на употреба на продуктите си, за да могат да запазят ръста на продажбите и печалбите си, както и да има интерес към нови модели. В основата на конспирацията лежи така наречения картел ,,Фьобиус", обединяващ най-големите световни производители на ел. крушки. Още през 1942г. те създават тайно споразумение за недопускане на производство на лампи поддържащи повече от 1000 часа.

На тази тема е посветен филмът ,,The Light Bulb Conspiracy", който още се разказва и за умишленото бързо стареене на електрониката, за да не можете да използвате например един телевизор повече от 5-6 години.

6. Безплатната енергия съществува
Все повече хора по света се убеждават, че съществуват алтернативни източници за добиване на енергия, които могат да бъдат напълно безплатни за хората. Но те умишлено се укриват от правителствата и енергийните монополисти, за да не може да се оспорва властта им. Революционни методи, като студен термоядрен синтез или получаване на енергия от етера на напълно възможни, а благодарение на тях всички хора биха имали почти безплатни източници на енергия за автомобилите, домовете си и т.н.

На всичкото отгоре такъв тип енергодобив е напълно екологичен, не замърсява и не унищожава природата. Студеният синтез става известен след експериментите на Стенли Понс и Мартин Флайшман през 1989г, но учените са обявени за шарлатани, а демонстрацията им така и не може да бъде повторена. След тях се появяват множество различни вариации на тази тема.

7. Вечният двигател е възможен за създаване
Също доста масова теория, която е особено привлекателна за хората, които игнорират и не признават всички съвременни физични закони. Например поддръжниците на теорията за създаване на магнитен вечен двигател твърдят следното: Магнитите притежават енергиен резерв, а действието на магнитното им поле е ограничено в пространството. Вследствие на това ако в кръгова зона с такива магнити пуснем феромагнитно тяло, то ще се движи последователно преминаващо от полето на действие на единия магнит към следващия.

Според тази теория законът за съхранение на енергията е измислен само и единствено, за да се скрият тези потресаващи възможности от населението на планетата.

8. Правителствата отдавна могат да контролират мозъците на хората и да пътуват във времето
Тайни експерименти над управлението на човешкото съзнание и на пътуване във времето и пространството са провеждани още от средата на миналия век и то от спецслужбите на всички големи държави. Благодарение на продажността на загниващия капитализъм обаче, най-известни са станали резултатите от американските, а не съветските секретни програми.

Проектът ,,Монтоук" (носещ името на местност в САЩ) още през 60-те години се занимава с изследване на свръхсилни електромагнитни полета, в качеството им на психооръжия, както и да преместват обекти през пространството и времето. Ключовата технология в проекта е отдавна неработещия радар ,,AN/FPS-35", който предизвиквал у хората промяна на възприятието за реалност, а след това и преместването им на друго място или дори в друго време.

По-известен и легендарен е случаят с транспортиране на огромен обект в пространството и времето - т. нар. ,,Филаделфийски експеримент". През 1943г. миноносецът на САЩ, Елдридж заедно с екипажа си изчезва от радарите и мигновено се премества на десетки километри от началната си позиция. Според конспиративната теория експериментът за телепортация е базиран на работата на Никола Тесла и негови открития, попаднали в ръцете на американското правителство. Историята става още по-известна след холивудската кинопродукция от 1948г.

9. ,,Bitcoin" валутата е създадена за да унищожава мощни икономики
Криптовалутата bitcoin, която беше призната дори в България няма нито един емисионен център, официален регулатор който да влияе на нейния курс. Затова тя не се вписва в схемата на съвременната световна икономика и нейната цел е да я срине. Виртуалната валута е създадена от тайни мозъци, които искат да унищожат монетарната система и да накажат силните на деня. Реалната стойност на Bitcoin е неясна, а тя не е платежно средство в нито една държава по света. Тогава защо изобщо съществува?

10. Вашият лаптоп, телевизор или конзола ви следи непрекъснато
Всички електронни устройства са създадени така, че да следят своите собственици. В тях нееднократно са откривани скрити микрофони и камери, както и схеми за шифровано предаване на сигнали през интернет или дори в радио ефира. Наистина, не е лъжа, че камерата на нашия ноутбук или десктоп при определени условия могат да бъдат активирани без ваше желание и по никакъв начин да не можете да разберете, че те ви снимат. Затова много хора препоръчват когато не ги ползвате, да залепвате върху тях непрозрачна лепенка.

Случаят с камерите е истина и това беше доказано също наскоро, когато се оказа, че гигантът Yahoo е записвал с години кадри от камерите на своите потребители уж за да създава специален софтуер за търсене. Докато в същото време на поне 10% от кадрите хората са били хващани в... неприлични пози и ситуации.

Големите компании, като ,,Comcast",, ,,Google", ,,Microsoft", ,,Verizon" изобщо не се притесняват да подават заявки за патенти за създаване на телевизори, които да наблюдават и анализират по всяко време какво правят собствениците им. И то не само движения - ами звуци, избор на храна и напитки, национална принадлежност, настроения и много други неща, нужни за таргетирана реклама. Интересно обаче дали тази информация може да бъде използвана само за тези цели? 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.