Ads Top

Череп и кости (Skull & Bones)

Йейлското ,,Череп и кости" е свръхтайно общество, чиито членове включват някои от най- могъщите хора в света (включително двамата Буш - Джордж Х. У. и Джордж У.) и чиито ритуали по посвещаването включват гола борба и лежане в ковчег по долно бельо, докато се разказват юношеските сексуални преживявания. Тези ритуали се осъществяват в крипта без прозорци в подобната на мавзолей къща на ,,Череп и кости" в комплекса на Йейлския университет. Звучи глупаво, но влиянието на групата е всичко друго, но не и това.

   Членовете на Череп и кости се наричат ,,Bonesmen". Всяка година се приемат само петнадесет нови членове. Сред ранните влиятелни членове на Череп и кости са синовете на железопътния магнат Едуард Х. Хариман, Уилям Авърел, който се присъединява през 1913г., и Едуард Роланд Ноъл, който става член през 1917г. Възрастният баща на първия президент Буш, Прескът Буш, също става член през 1917г. Членът на Череп и кости Макдьордж Бънди, който се присъединява през 1940г., е съветник по националната сигурност на президента Джон Ф. Кенеди и на Линдън Б. Джонсън, както и президент на Фондация ,,Форд" от 1966 до 1979г. Сред по-късните членове са Фредерик Смит, основателят на ,,Федерал Експрес", и Ричард Пършинг, внукът на генерал Джон Дж. Пършинг, който е убит в офанзивата Тет във Виетнамската война. Много членове на Череп и кости са продължили пътя си, за да станат висши служители на Централното разузнавателно управление.

   Череп и кости започва съществуването си през 1832г. в Йейлския университет. (Макар че е на повече от 170 години, общият брой на членовете е под две хиляди.) Основателите му са Алфонсо Тафт и генерал Уилям Хънтингтън Ръсел. Тафт е баща на Уилям Хауард Тафт, който също е член и е единственият човек, служил едновременно като президент на САЩ и главен съдия на Върховния съд. Алфонсо Тафт служи като военен секретар и министър на правосъдието при президента Юлисис С. Грант. Освен това е американски посланик в Австро-Унгария и Русия при президента Честър Артър: семейство Тафт от Синсинати, Охайо, не са религиозни. Ако са притиснати, те казват, че са ,,унитарианци" - движение, което смесва различни части от различни религии.

   Генерал Ръсел произхожда от една от най-уважаваните фамилии в Бостън и служи в законодателството на Кънектикът. Твърди се, че семейство Ръсел първоначално натрупва богатството си от търговия с роби и контрабандно внасяне в страната на опиум, което е причината новото тайно общество да приеме пиратския символ - черепа и кръстосаните кости, макар че използването му може да се открие в тайните общества много преди раждането на Черен и кости или бизнеса на семейство Ръсел. Пиратският символ е използван като знаме на Ордена на тамплиерите. Издигана е тезата, че филиалът на Череп и кости, открит в Йейл през 1832г., просто е ново подразделение на съществувало преди общество в Германия - немските Илюминати. Много от ритуалите по посвещаването и символите на Череп и кости са подобни на тези на франкмасонството.

   Макар че Череп и кости не съществува официално, е инкорпорирано през 1856г. под името ,,Ръсел Тръст". Не всички срещи на групата в четвъртък и неделя се провеждат в комплекса на Йейл. За някои от срещите се твърди, че стават на Диър Айлънд (,,Deer Iland"), намиращ се в река Сейнт Лоурънс. Буквата ,,s" е изпусната от Island  по неизвестни причини по искане на член на Череп и кости. За да стане човек член, трябва да е първа година студент в Йейлския университет. Всяка година се избират само петнадесет нови членове. Те се наричат рицари, а старите членове - патриарси. Макар че има стотици живи членове, са представени само около тридесет различни семейства. Очевидно правилното възпитание е ключов фактор в избирането на членовете.

   Според Рон Розенбаум, водещ рубрика в ,,New York Observer", пишещ за списание ,,Esqutre", ,,Човек остава с чувството, че между тези семейства от ,,Череп и кости" има много вътрешни бракове. Година след година има Уитни Таузенд Филипс в един и същ курс с Фелпс Таузенд Филипс. Всъщност човек полунасериозно може да твърди, че от функционална гледна точка ,,Череп и кости" служи като един вид проект по евгеника на неформалния Истаблишмънт."

   Което ни води до въпроса: ,,Има ли аристокрация в САЩ?" Американската революция наистина ли ни освободи от доминацията на благородниците? Не е задължително. Според Гари Бойд Робъртс от Историческото генеалогично общество на Нова Англия деветнадесет американски президенти произхождат от Едуард III. Членът на ,,Череп и кости" Джордж У. Буш, лидер на свободния свят, може да проследи семейното си дърво до Карл Велики и Алфред Велики.

   Розенбаум, който живее врата до врата с гробницата на ,,Череп и кости" през годините си в Йейл продължава: ,,Това, което ,,Череп и кости" правят, е да вземе ,,заека" принц Холс от първи курс и да му дадат чувство за мисия". Розенбаум говори за безгрижния шекспиров герой, който продължава напред, за да стане героичният Хенри V.

   Един от ритуалите на обществото включва целуване на череп. Розенбаум казва: ,,Ритуалите подчертават чувството за смъртност, че животът е кратък, а ти имаш мисия да направиш нещо от него".

   Според теоретика на конспирациите и понякога политик Линдън ЛаРуш ,,Череп и кости не е просто братство, не е някаква специална асоциация на бивши възпитаници и подобни щуротии. Това е много сериозен, много отдаден култ/конспирация срещу американската конституция. Подобно на Кеймбриджките апостоли, посветеният в ,,Череп и кости" е отдаден агент на британското разузнаване през целия си живот."

   Членовете на ,,Череп и кости", които са част и от Съвета за външна политика, представляват тайно общество в тайно общество и се твърди, че именно те притежават истинската власт в CFR.

   Очевидно един от въпросите на външната политика, който представлява огромен интерес за ,,Череп и кости" е Китай. Откакто САЩ създават отношения с Китай по времето на Никсъновата администрация, много от американските посланици в тази страна са членове на ,,Череп и кости", включително по-възрастния Джордж Буш. Според някои това е така заради огромното количество опиум, който Китай произвежда. Историците отбелязват, че отношенията между комунистически Китай и Йейл датират още от 1903г., когато Йейлското духовно училище поставя основите на програма от училища и болници, а бъдещият председател Мао Дзедун е сред персонала.

   ,,Череп и кости" имат няколко псевдонима. Наричани са просто ,,Кости" или ,,Ордена". Другите имена включват ,,Глава 322" и ,,Братството на смъртта".


   През зимата на 2004г. - когато ставаше все по-вероятно Джон Кери да бъде номиниран от Демократическата партия за президент, за да се състезава срещу титуляра Джордж У. Буш - на обществеността стана известно също, че Кери, както и Буш, е член на ,,Череп и кости". Вестник ,,New York Times" (2 февруари 2004) нарича новината ,,върховен ден за теоретиците на конспирацията". Кери става член през 1966г., а Буш е приет две години по-късно. Легендата гласи, че по-младият Буш първоначално не желаел да се присъедини към ,,Череп и кости".

   ,,По-скоро бих се присъединил към Джин & Тоникс" - казал той според твърденията

   Неговият баща обаче, тогава конгресмен, настоял: ,,Направи правилното нещо; стани член на ,,Череп и кости". ,,Стани добър човек."

   Според говорителя на Кери Дейвид Уейд: ,,Бъдете спокойни. Няма снимки, на които двамата танцуват голи."

   Двамата са студени в Йейл по едно и също време. Освен че е член на ,,Череп и кости", Кери е президент на Йейлския политически съюз - група от амбициозни млади хора. Обратното, преди да стане член, Джодж У. Буш е  президент на братството Делта, Капа, Епсилон", което е по-известно в Йейл с прозвището си ,,Животинската къща" по името на филм за доста щура студентска организация.

   Според губернатора на Ню Йорк Джордж Патаки, който учи в Йейл по същото време като Кери и Буш, ,,Фактът, че и двамата са били в ,,Череп и кости" е признак на уважението, което техните състуденти хранеха към всеки от тях".

   Тим Расъртс от NBC, домакин на ,,Meet the Press" (,,Среща с пресата"), пита Буш и Кери за ,,Череп и кости" в отделни предавания на сутрешното неделно токшоу.
   Отбелязвайки, че лидерите на двете политически партии са членове на едно и също тайно общество, Расърт задава въпроса: ,,Какво ни говори това?".
   
   Кери отговаря: ,,Не много, защото е тайна".
   ,,Има ли тайно ръкостискане? Някакъв таен код?" - пита Расърт.
   ,,Бих искал да има нещо тайно, което да мога да демонстрирам тук" - отговаря Кери.
   Расърт задава на президента Буш същия въпрос за лидерите на двете политически партии.
   ,,Толкова е тайно, че не можем да говорим за това" - отвръща президентът.
   ,,Какво означава това за Америка? Теоретиците на конспирацията ще пощуреят" - отбелязва Расърт.
   ,,Сигурен съм в това" - съгласява се президентът.

   На 11 март 2004г. администрацията на Буш публикува списък на гости, които са преспали в Белия дом между юни 2002 и декември 2003г. Сред имената има поне трима, които са членове на ,,Череп и кости": Доналд Етра, Кен Коен и Мухамед Салех.

   Първоначално изцяло ,,бял" и ,,мъжки" клуб ,,Череп и кости" сега приема жени, хора от малцинствата и хомосексуалисти.

   Според Томас Р. Дай и Л. Хармън Зиглър в тяхната книга ,,The Irony of Democracy" (,,Иронията на демокрацията") ,,Елитите, а не масите управляват Америка. В индустриалната, научната и ядрената епоха животът в демокрация, точно и в тоталитарното общество, е оформен от неколцина мъже. Независимо от различията в техния подход към изучаването на властта в Америка, учените - както политолози, така и социолози, - са съгласни, че ,,ключовите политически, икономически и социални решения се вземат от много малобройни малцинства".
   

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.