Ads Top

Истинското лице на Адолф Хитлер и финансиращият го международен Банков елит - Част 1

Независимо от ясните си намерения да национализира и да ореже властта на международния
бизнес и финанси, Хитлер няма особени проблеми да получава средства от корпоративни спонсори, които възприемат националсоциализма като приветствана алтернатива на комунизма.

   В действителност именно богати бизнесмени в Западните индустриални и банкови кръгове гарантират успеха на Хитлер. След като той губи всеобщите избори от застаряващия военен герой фелдмаршал Паул фон Хинденбург през 1932г., тридесет и девет бизнес лидери с познати имена като Круп, Сименс, Тисен и Бош подписват петиция до Хинденбург, настоявайки Хитлер да бъде назначен за канцлер на Германия.

   Тази сделка за издигането на Хитлер в управлението е сключена в дома на банкера барон Курт фон Шрьодер на 4 януари 1933г. Според Юстас Мълинс на срещата присъстват и Джон Фостър и Алън Дълес от нюйоркската юридическа фирма ,,Съливан и Кромуел", които представляват банката на Шрьодер. На следващата година, когато Розенберг представлява Хитлер в Англия, той се среща с управляващия директор на ,,Шрьодер Банк" в Лондон Т. К. Таяркс, който е и директор на ,,Банк оф Ингланд". През цялата Втора световна война ,,Шрьодер Банк" действа като финансов агент на Германия както във Великобритания, така и в САЩ.
   
   Шрьодер, могъщият шеф на банковата къща ,,Й. Х. Щайн и компания" в Кьолн, отдавна осигурява финансова подкрепа на нацистите с надеждата, че те ще противодействат на разпространението на комунизма. Хитлер се е заклел пред фон Шрьодер, че ,,националсоциализмът няма да се ангажира в глупави икономически експерименти". С други думи, няма да атакува банките освен като реторика.
   С това уверение и с благословията на Шрьодер Хитлер е определен за канцлер на Германия от сенилния президент Хинденбург на 30 януари 1933г. Седмица по-късно сграда на ,,Reichstag" (парламента) гори в пожар, за който са обвинени комунистите. След още няколко дни Хитлер получава диктаторска власт с приемането на спешен декрет - ,,Закон за пълномощията" - евфемистично наречен ,,Закон за спасяването на хората и държавата от бедите", и започва да поема контрола върху управлението.

   Армейски и старши държавни официални лица са притеснени от властта на Хитлер, особено след като три милиона ,,Sturmabteilung) (SA), или Щурмови отряд с кафяви ризи, са под командването на Хитлеровия шеф на SA Ернст Рьом. Армията предлага сделка: ако властта на SA са разруши, военните ще се закълнат във вярност на Хитлер. Той се съгласява и на 30 юни 1934г. скалъпени обвинения в планиране на революция спомагат Рьом и стотици кафяворизци да бъдат окончателни прочистени, а SA тихомълком избледнява.

   Със смъртта на 87-годишния Хинденбург на 2 август 1934г. Хитлер слива постовете президент и канцлер и се обявява за главнокомандващ на въоръжените сили, абсолютния лидер - фюрер - на цяла Германия.
   След като вече държи здраво правителството и армията, Хитлер знае, че е време да сключи сделки с международните банкери и индустриалци. Това се оказва лесна задача, отчитайки многонационалната им природа.

   През 30-те години много хора както във Великобритания, така и в Америка гледат благосклонно на нацистката идеология. През 1934г. има дори един провалил се опит от страна на агенти на Морган и Дюпон да въведат фашистка диктатура в САЩ

   Автомобилопроизводителят ,,Хенри Форд" става ръководна светлина за Хитлер, особено в областта на антисемитизма. През 1920г. Форд е публикувал, антиеврейска книга, озаглавена ,,The International Jew" (,,Международният евреин"). Докато Хитлер работи върху книгата си ,,Моята борба" през 1924г., преписва доста големи пасажи от писанията на Форд и дори го нарича ,,велик човек".
   Форд става почитател на Хитлер, осигурява средства на нацистите и през 1938г. става първият американец, получил най-високата нацистка почест за чужденец - Великия кръст на Върховния орден на немския орел.

   Подобно на Хитлер, подозренията на Форд първоначално са съсредоточени върху международните банкери. ,,Първоначално той говореше само за ,,големите момчета" и каза, че няма нищо против евреите в обикновените сфери на живота" - спомня си Едуин Пип, редактор на антисемитския вестник на Форд ,,Dearborn Independent" - По-късно заяви: ,,Всички те напълно си приличат"... Казва, че е убеден, че те са в заговор да предизвикат война, за да трупат печалби."

   Форд заявява, че е научил това през 1915г., когато е наел кораб за Европа в неуспешен опит да договори край на войната там. По-късно според него еврейските пътници на борда му казали, че именно международните еврейски банкери са уредили войните за печалби и че неговото усилие за възстановяване на мира ще е напразно, ако не се свърже с определени евреи във Франция и Англия, несъмнено говорейки за Ротшилдови.

   И Хитлер първоначално ограничава словесните си атаки до международните банкери, особено Ротшилдови. В речи в началото на 20-те години той хвали немските индустриалци като Алфред Круп, като заклеймява ,,ненаситността на Ротшилд, които финансират войни и революции и вкарват народите в лихвено робство чрез заеми".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.