Ads Top

Появиха се новите предсказания за света в The Economist от тайните господари

Списанието ,,The Economist" бе определено на времето от Карл Маркс като ,,орган на европейската финансова аристокрация". То бе на семейство Ротшилд, главните финансисти на Европа през 19 век. Нещата не са се променили много и през 21 век, разбирането, че именно това семейство е сред господарите на света остава.

   Вероятно затова списанието продължава да излиза всяка седмица и то с тираж от милион екземпляра на различни езици по света. По традиция в първия брой на всяка Нова година на първа корица има зашифровано послание към света и прогноза за събитията, които вероятно ще се случат.

   Разшифроването не е трудно, важното е човек да знае какво точно е станало досега и на тази база да търси прогнозата и предупрежденията. Първото, което прави впечатление за новата година е, че в центъра са разположени три дами, които явно ще играят важна роля в света.
   Това са Ангела Меркел, Хилари Клинтън и председателят на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) Джанет Йелен. И ако за Меркел е ясно защо е в триото, другите две дами са много интересни. Вероятно Ротшилдови залагат на Хилари Клинтън като свой фаворит за президентските избори на есен и на долара като валута с най-голяма тежест в световната икономика.

   И като цяло - предсказанието за все по-нарастващата роля на жените в света, като политици, финансисти и водачи на нации. Веднага след трите дами са двамата от азиатските лидери - премиерът Наренда Моди и председателят Си Цзинпин, безспорно признание за огромната роля на Индия и Китай в света въпреки трудностите пред техните икономики от последните години.

   Накрая на триъгълника от лица на корицата са лидерите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин. Американецът изглежда унил и замислен, вероятно заради слабите резултати от презиндентстването си, а зелената му вратовръзка безспорно намеква за мюсюлманските корени на Обама.
   За разлика от своя колега, Владимир Путин е усмихнат и за разлика от миналата година е без тъмните очила, намек за миналото му като служител на КГБ. Лицето му е в цвят, което говори за водене на самостоятелна политика, противоположен е на Обама на корицата, което пък определя коренно различните подходи на двамата лидери към световните проблеми.

   Няколко малки елемента пред лицата на световните лидери също имат своето тълкуване и определено са интересни като прогноза за годината. Отляво е карикатурен мъжки персонаж, на колело и окичен с електронни джаджи. Неговата роля е да покаже все по-дълбокото пътуване на хората във виртуалния свят с всички последствия от това.

   Купичка с ориз и с китайското знаме е на летяща чиния с мъж в средата точно под лицето на китайския лидер. На нея са изобразени китайски военни кораби в Южнокитайско море, където са спорните с Япония острови Сенкаку. Вероятно този конфликт ще продължи да се развива и през 2016г.
   На същата летяща чиния има и буркан със спиртосан мозък. Той символизира деградацията на човешкия род в бъдещето: пълната победа на потребителското общество, унищожение на семейните ценности и дори очаквания да се появи секс с роботи.

   На преден план са и петте олимпийски кръга - те символизират Летните олимпийски игри тази година в Бразилия, които ще се проведат в много трудна обстановка в тази страна, където се води дело за импийчмънт срещу президента Дилма Русеф.

   Интернационален флаг, създаден на база знамето на САЩ, но с различни цветове вероятно е свързан с миграционните процеси в Европа, които са най-силни и опасни за Германия. Затова флагът е поставен точно под лицето на Меркел, тъй като тези процеси са най-голямото предизвикателство пред нея.

   Последният елемент на преден план е човек, който чете книга с надпис ,,Бъдеще". Той е точно под лика на Путин и прогнозира, че светът оттук нататък ще живее все по-малко зависим от познатите ни досега енергийни източници - петрол и природен газ. Бъдещето очевидно е на ВЕИ централните, енергоспестяващите технологии и на атомната енергия.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.