Ads Top

Барак Обама на среща на върха на - Клуб Билдерберг?

На 5 юни 2008г., по време на кампанията за президентски избори в САЩ, тогава сенатор Барак  Обама обявява, че по време на полета си до Чикаго ще се срещне с пресата. Журналистите са поканени да заемат местата си в самолета за предизборната обиколна, заминаващ от летище ,,Дълес" във Вашингтон. Веднага след това обаче пилотът излита без Обама и сред бурните протести на репортерите.


   Робърт Гибс - говорител на Обама, обявява няколко минути по-късно на шокираните и обидени журналисти, че сенаторът не е могъл да дойде заради извънредно заседание. В продължение на почти 2 дни и Обама, и Хилари Клинтън (друг кандидат за президент на САЩ), са в неизвестност и радиотелевизионната мрежа CBS предполага, че са отишли на тайна и много важна среща.

   Може и да е съвпадение, но точно в същите дни (от 5 до 8 юни 2008г.) в хотел ,,Уестфийлд Мариот" в Шантили, съвсем близо до Вашингтон, се провежда годишната среща на ,,Клуб Билдерберг". Докато първите страници на официалните вестници пишат, че са загубили следите на двамата кандидат-президенти, журналистът-опозиционер Алекс Джоунс, привърженик на алтернативната информация, заявява, че знае мястото, към което са се устремили: в действителност той ги чака в същия хотел.

   Четиридесет часа преди събитието в хотел ,,Мариот", където Алекс Джоунс се е настанил, персоналът се опитва да прогони обикновените си гости посредством фалшива аларма за пожар, която журналистът заснема. С помощта на тази уловка хотелът разчиства свободно пространство за пристигането на членовете на ,,Клуб Билдерберг", така че провеждането на срещата да протече при възможно максимална дискретност.

   Тогава Джоунс съобщава на радиослушателите на известната американска радиостанция ,,Coast to Coast AM" за предстоящото начало на срещата на високо ниво и група граждани започват да се събират в близост до входа на хотела, за да присъстват на парада на ,,билдербергите". 
   Журналистът успява да заснеме от вътрешната страна дори пристигането на бронираните коли на хората от секретните служби, ескортиращи автомобилите със затъмнени стъкла на поканените личности.
   
   Присъстват 125 човека, сред които най-вероятно са Барак Обама и Хилъри Клинтън. В официалния списък фигурират италианците Франко Бернабе (банкер и главен изпълнителен директор на ,,Телеком Италия"), Марио Драги (понастоящем президент на ЕЦК), Джон Елкан (президент на ,,Фиат"), Марио Монти (станал министър-председател през 2011г.) и Томазо Падоа-Скиопа (банкер, бивш министър на икономиката, с водещи позиции в Международния валутен фонд, починал през 2010г.).

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.