Ads Top

Февруарската революция от 1917г. на Ротшилдови и Керенски

През 1914г. Троцки е в Австрия и редактира революционния вестник ,,Правда". Великият Ориент вече е убил ерцхерцога и има последователи в полицията, която не го интернира, а го съветва да напусне Австрия. Тогава Троцки заминава за Швейцария, оставяйки документите си на грижите на ложата си във Виена. Присъединява се към Ленин и организира Третия интернационал (който трябва да налага ,,гражданската война, а не гражданския мир")..

   След Швейцария се мести в Париж, а после в Испания, арестуван е и е заточен в Ню Йорк, където през 1916г. е приет от великоориенталския франкмасон Яков Шиф, който е агент на Феликс и Макс Варбург от Великия Ориент. Настанен е в скъп апартамент и получава лимузина с шофьор. Шиф му дава работа - да редактира комунистическия вестник ,,Новий мир" (,,Нов свят") заедно с Николай Бухарин. През известна част от престоя си в Америка Троцки живее в апартамент на ,,Стандарт Ойл" на Рокфелер в рафинерията в Констабъл Хук, Бейуан, Ню Джързи. Следователно Троцки е агент на Рокфелер.

   В Русия протестите са широкоразпространени. Благодарение предимно на влиянието на Распутин, правителството е все по-корумпирано и неефективно. Думата също е разпускана на няколко пъти, а Световната война върви на зле. Войските са лошо ръководени и зле оборудвани, и руската армия претърпява тежки загуби: един милион войници през 1915г. и друг милион в една-единствена битка (контраатаката срещу Австрия) през 1916г. Храната е оскъдна и в Петроград (както е преименуван Санкт-Петербург) има бунтове.

   Английското франкмасонство и династията Ротшилд от известно време планират първата революция от 1917г. Вероятно Ротшилдови имат за цел да си възвърнат нефтеното поле в Баку, от което са се отказали през 1911г. заради дялове в ,,Шел". Рокфелерови са завзели Ротшилдовите фентени полета около Мосул в Отоманския регион (днешен Ирак) след битката при Вердюн през 1916г. и осъзнавайки опита на Рокфелерови да завладеят Баку чрез провалилата се революция от 1905г. (откогато Ротшилдови са излезли оттам и са влезли в ,,Шел"), вероятно Ротшилдови действат за увеличаване на своите нефтени активи... и за да сложат ръка на богатството на царя.

   Войната също е фактор. През 1916г. Централните сили като че ли печелят Световната война: във Франция положението е патово, а измореният от войната цар е готов да преговаря за отделен мир. Междувременно Германия е направила мирно предложение на Великобритания. Ако Великобритания иска да спечели войната, е жизненоважно да привлече ангажирането на САЩ, както и да накара руснаците да продължат да се бият. Това означава замяна на царя. През 1916г. Александър Керенски, масон 32-ра степен от Шотландския ритуал и член на Великоориенталската ложа (,,Полярна звезда") в Санкт-Петербург, който контролира дясното крило на Социалната революционна партия и подкрепя руското участие в Световната война, изпраща вест в Лондон, че правителството на неговия републикански режим ще задържи Русия във войната, ако британците финансират неговия преврат.
   Британското правителство незабавно откликва и Ротшилдови, които отдавна са хвърлили око на богатството на царя, изглежда, гарантират финансирането. Близкият им сътрудник (чреез Южна Африка, Кръглата маса и британското правителство) лорд Милнър харчи 21 милиона рубли за финансиране на революцията на Керенски, около 3 милиона долара - пари, които той лично няма и може да се допусне, че са на Ротшилдови. Английските франкмасони тайно се срещат с Керенски през есента на 1916г.

   През декември 1916г. - трябва да има връзка с тези тайни срещи - влиянието на Распутин върху царя е елиминирано. Той е убит, след като е примамен в дома на принц Юсупов, който, изглежда, е великоориенталски масон и съюзник на Керенски, където е отровен в мазето и след това застрелян. Въпреки това не умира и в леда на река Нева е пробита дупка, през която той е натикан във водата и удавен.

   На 19 януари 1917г. лорд Милнър, член на Военния кабинет в Лондон, масон 33-та степен и глава на групите ,,Кръгла маса", напуска Лондон и прекарва 3 седмици в Петроград, поддържайки доставките на западни оръжия за руската армия. Заговорът за издигането на Керенски във властта е осъществен в Британското посолство в Москва.

   Лорд Милнър изпраща Сидни Райли от М16 да осигури нефтените полета в Баку за британските инвестиции (,,Шел"), а също и тези на Рокфелерови. (Брус Локхарт от М16 е личният представител на лорд Милнър, който контролира Ленин и Троцки.) Керенски би трябвало да посочи, че реалната опозиция на болшевиките идва от Британия и САЩ, когато истината е точно обратната; чрез Съмърсет Моъм от М16 Керенски изпраща на Лойд Джордж писмо, искайки оръжия. Лойд Джордж отказва да помогне.

   На 12 март в Петроград избухва въстание. (По стария календар то се осъществява на 27 февруари и затова е известно като Февруарска революция). По-голямата част от армейския гарнизон се присъединява към бунта. В Петроград се формира Съвет на представителите на работниците и войниците и тъй като всички основни армейски сили са на Австро-германския фронт, един добре организиран преврат е малко вероятно да се провали.
   В бърз преврат от Думата на цар Николай е принуден да абдикира три дни по-късно от княз Лвов. Братът на Николай, великия херцог Михаил отказва трона и така се слага край на 300-годишното Романово управление и хилядагодишната руска монархия. С одобрението на Съвета комитет на Думата назначава временно правителство, оглавено от Лвов, в което Керенски е министър на правосъдието.

  Ако Ротшилдови наистина дават финансова помощ на Керенски - ако те стоят зад и в крайна сметка са отговорни за 21-те милиона рубли на Милнър и сумата от поне 1 милион долара, дадена от организацията на Дж. П Морган по молба от 2 декември 1917г. на директора на Ню-Йорската банка на Федералния резерв, който е приятел на Керенски в Петроград, - тяхната цена мое би е Декларацията на лорд Балфур от 2 ноември 1917г. пред Уолтър, лорд Ротшилд, за съгласие за еврейско заселване в Палестина, която ще се превърне в ционистката държава Израел.
   Лорд Балфур е британският външен министър и британците продължават отчаяно да привличат САЩ във войната. В САЩ има силно еврейско население, което упражнява огромно влияние върху правителството. Начинът да се осигури американското влизане във войната може би е да се обещае на евреите възстановяване на Палестина в замяна на това те да убедят американското правителство. Сър Майк Сайкс от Военния кабинет се обръща към германската династия Варбург, която контролира американското банково дело, но те (Феликд Варбург и Яков Шиф) са антиционисти и не се заинтересуват. Той назначава лорд Милнър, който чрез един евреин и масон 33-та степен от Шотландския ритуал (съдия Брандис) го свързва с полковник Хаус, евреин и масон 33-та степен от Великата ложа, съветващ президента Удроу Уилсън. Той е ционист и води д-р Хаим Вайзман, друг еврейски английски франкмасон и ционист. Постигната е договореност: еврейска Палестина срещу американски войски.

   На 7 февруари 1917г. англоционистите, включително Джеймс дьо Ротшилд и д-р Вайзман, се събират, за да чуят плана на Сайкс. Ционистите след това изпращат послания по целия свят, първо до руските ционистски водачи, насърчавайки ги да помогнат на революцията на Керенски. В централата на Сионския приорат антиционисткият ,,Alliance Israelite Universelle", която е за ,,цар на Йерусалим", осмива идеята, че евреите ще поискат да се върнат и да се заселят в Палестина. Единствено барон Едмонд дьо Ротшилд е ,,за" нея. Папата, обратното, одобрява. Арабите са нещастни, но английският франкмасон и агент от британското разузнаване Т.Е. Лоурънс е помолен да работи с тях чрез масонските ложи (основани от Мацини като ,,Младите турци", известни по-късно като ,,Мюсюлманско братство"). Лоурънс е в контакт с последователите на Мацини. Евреите франкмасони д-р Вайзман и американският съдия Брандис поддържат връзка, а Вайзман се среща с франкмасона лорд Балфур.

  Байзман нахвърля черновата на Декларацията. Тя е изпратена на Брандис, който я предава на полковник Хаус за одобрението на президента Уилсън. Барон Едмонд дьо Ротшилд се съгласява с нея във Франция и след това тя е представена на Военния кабинет в Лондон и в крайна сметка е подписана през ноември 1917г. Много преди това обаче еврейското лоби е осигурило влизането на Америка във войната, което става през април 1917г. - месец след революцията на Керенски.

   Междувременно, макар и официално реагирайки, Ротшилдови активно работят в тази мрежа, първо, за да финансира и да вкарат Керенски във властта предвид конфискуване на богатството на царя, а след това, за да гарантират еврейска родина в Палестина. Коректно е да се приеме, че ,,еврейска Палестина срещу американски войски" е идея, родена от Ротшилдови.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.