Ads Top

Успял ли е Никола Тесла да улови сигнали от извънземна цивилизация?

Ексцентричен гений и необикновен човек във всяко отношение. Никола Тесла е роден в нощта между 9 и 10 юли 1856г. в село Смилян в Австрийската империя. Според една история, в нощта на раждането му бушувала гръмотевична буря, поради което акушерката изкоментирала, че ,,той ще бъде дете на бурята", на което майка му отговорила: ,,Не, на светлината."

   Тесла го няма вече повече от 70 години, но завинаги ще бъде запомнен като един велик човек. Онези, които го познавали, разказвали, че той е свръхчовек. Някои дори го мислели за извънземен, изпратен на Земята, за да помогне на технологичното развитие на хората.

   И въпреки това, един от най-големите изобретатели става за посмешище през 20-ти век и умира сам в хотелската си стая.

   Като казваме ,,изобретател", нямаме предвид, че е подобрявал вече съществуващите технологии. Той е създавал прототипи и нови индустрии. Ще си поговорим за една много интересна история, за която не можем да сме сигурни дали се е случила или не.

   Според един мит, Тесла е бил първият, който се е опитал да комуникира с чужди светове чрез радиовълни.

   През 1899г., той бил в лабораторията си в Колорадо Спрингс, където изпращал огромни електрически заряди в земята и от 85-метровата кула, която бил построил. Разполагал с инструменти, с които записвал електромагнитните промени в радиус 1800км. Било експеримент от пропорциите на Франкенщайн.

   По време на опита, Тесла започнал да записва странни данни с инструментите си. Той бил сигурен, че става въпрос за някакъв сигнал.

   Сигналите идвали периодично и с такава честота и ред, че не отговаряли на нищо на Земята.
Бях запознат с подобни електрически смущения, причинявани от Слънцето, Северното сияние и магнитното поле на Земята, затова бях сигурен, че тези колебания не се дължаха на нито една от тези причини..."

   Поради естественото на експериментите ми беше изключено промените да са в следствие на атмосферни влияния... Макар да не можах да разчета значението им, в никакъв случай не можех да мисля, че са напълно случайни. Сигналите имаха значение. Те са резултат от опита на някакви човешки същества, не от този свят, да комуникират с нас... Напълно съм убеден, че не идват от Земята... Все повече смятам, че съм първият, чул поздрав на една планета към друга.
   В списание ,,Collier's Weekly" от 9 февруари 1901г., Тесла пише следното:
С готовност мога да демонстрирам, с разход не повече от 2000 конски сили, че сигнали могат да бъдат изпратени до планети като Марс с не по-малка точност от съобщенията, които изпращаме по телеграф от Ню Йорк до Филаделфия.
   Той твърдял, че е прихванала сигнал от Марс или Венера, използвайки високоволтажно оборудване в Колорадо Спрингс. Освен това е предрекъл, че междупланетната комуникация ,,ще се превърне в доминираща идея на века".

   След като разказва на света за тези сигнали, той повече не обсъжда инструментите, които е използвал, нито сигналите. Въпросът по-късно е разгледан от Стантън Т. Фридман, ядрен физик и един от най-известните уфолози в света, в неговия доклад ,,Исторически доклад за живот в космоса: Тесла, Маркони, Тод".
   
   ,,Щом бъде установена комуникация, дори и най-простата, като например обмяна на числа, прогресът към по-сложна такава ще бъде много бърз." - продължава Тесла.
Марсианците или обитателите на която и друга планета, които са ни сигнализирали, ще разберат, че ние сме получили сигнала и сме изпратили отговор. Да предадем някакво познание по този начин, макар и много трудно, не е невъзможно и вече съм открил начин да го направя.
   Успял ли е Тесла да изпрати радиосигнали до чужди планети? Засякъл ли е такъв сигнал от друга цивилизация или е допуснал грешка?

   Вероятно никога няма да разберем. Поради финансовите му проблеми (Тесла никога не е бил добър бизнесмен, само брилянтен учен), голяма част от записките и вещите му са продадени след смъртта му. Колко от откритията и трудовете му са изгубени завинаги не е ясно.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.