Ads Top

Монсанто - компанията която трови храните ни с рак

Без съмнение сте чували името на компанията, чиято дейност се свърза с производството на
най-голям брой ГМО храни в целия свят. Нещо повече, тя държи световния пазар за семена, а който контролира семената, контролира и храните в целия свят.

   Монсанто е основана през 1901 година като компания за химикали, пестициди и други силно токсични вещества. Тяхната разработка е и ,,Агент Ориндж" (Химическото оръжие, което САЩ използва във войната с Виетнам), както и полихлорирани бифенили. Още един скандал, тъй като от фирмата са знаели, че веществата са силно токсични, но са забранили на търговците да ги изтеглят от пазара, застрашавайки живота на хората и унищожавайки природата.

   Компанията е известна и с това, че произвежда растежни хормони от генномодифицирани организми, под името rBGH, които бяха продавани с марката ,,Posilac". Те бяха забранени в Европа, тъй като рисковете от тях са признати като огромни и изключително опасни за здравето на хората, а единственото, което компанията направи, бе да осъди търговците в САЩ и Канада, принуждавайки ги да спрат да отбелязват дали една храна съдържа rBGH хормони или не. Без значение, че така се увреждаше здравето на хората.

   Последните 10 години компанията сложи ръка и върху производството на семена, като по този начин постави под контрол храната в целия свят. Няма да се спираме и на политическото влияние, с което разполага.

   ЕС се опита да ограничи влиянието на Монсанто, като наложи ограничения на съдържанието на веществото глифозат в производството на зърнените култури, но след известно време максимално допустимите дози от съдържанието на глифозат започна да се увеличава, което е доста притеснително. (Можете да го сравните със сметките си за ток например - процент-два-отгоре  изглеждат безобидни, докато не ви се наложи да платите цялата сметка в края на месеца. Същото е и с този раков причинител, който ние всеки ден несъзнателно консумираме.)

   В добавка ще кажем само, че за последните 15 години откакто се използва гликозата над 60% е ръстът на болните от рак.

   А какви са щетите от употребата на това вещество и какво причиняват ,,полезните храни" на Монсанто?

   В Аржентина дневната консумация на глифозат е астрономическа. Площите засегнати от употребата му достига невероятни 200 милиона хектара от зърнени култури годишно. Резултатите са заболяване от рак, деформации, стерилизация, генетични заболявания, които шокират света, а никой не обръща внимание на проблема.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.