Ads Top

Кърваво червено - цветът на властта (Убийството на Линкълн и Кенеди от банкерите) - Част 1

Часът е 07:22 сутринта на 15.04.1865г., когато шестнадесетият президент на САЩ - Ейбрахам Линкълн, издъхва. Животът му е покосен от стрелец с един куршум 44-ти калибър в главата. Предишния ден, по време на светско събитие, а именно музикалната комедия ,,Нашият американски братовчед", Линкълн се е намирал удобно настанен в президентската ложа на Фордс Тиътър, когато убиецът се промъква зад балкона на президента и по време на най-шумната и весела част от пиесата произвежда един-единствен изстрел от упор главата му.
 
   Този, който е натиснал спусъка, прекъсвайки спектакъла със смразяващата задкулисна сцена, е масонът Джон Уилкс Бут, приближен на банкерите Ротшилд.
   Бут успява да избяга, скачайки от балкона, и да изчезне веднага след престъплението. Според официалната версия е заловен на 26 април от полковник Евертън Конгър - детектив от секретните служби, който го е застрелял, преди да успее да го разпита.

   Убийството на Линкълн е извършено малко след като президентът на САЩ е поел инициативата да се отпечатат пари за държавата. По време на Американската гражданска война (1861-1865) той е имал спешна нужда от пари, за да финансира своята военна компания, но когато международните банкови институции му предлагат парични заеми при лихвен процент между 24% и 36%, предпочита да поиска от Конгреса одобряването на закон за отпечатване на държавни книжни пари без държавен дълг и лихви.

   Конгресът одобрява неговото предложение и между 1862 и 1863г. Министерството на финансите въвежда на пазара нова държавна валута на обща стойност от 450 млн. долара. За да бъде различима от предишните банкноти, задната й страна е оцветена в зелено, откъдето идва името ,,зелени пари" (Greenback). Този факт не е останал незабелязан от големите международни финансови институции, които отпечатват пари за държавите, и през 1865г. директорът на Централната банка на Англия лорд Джордж Дж. Гошен декларира пред ,,London Times":
Ако тази зловредна финансова политика, която води началото си от Северна Америка, се задържи, това правителство ще осигури собствена валута с нулеви разходи. Няма да има никакъв дълг. Ще има всички необходими пари за осъществяването на собствената си търговия. Ще стане толкова проспериращо, че няма да има такъв друг прецедент в световната история. Това правителство трябва да бъде унищожено или то ще унищожи всяка монархия по света.
   Със смъртта на Линкълн Америка се връща към предишната система на валута-дълг, отпусната с лихви от всемогъщите международни банкери.

   ,,Мислех, че е опасно нещо, но най-накрая се реализира и даде на народа на тази република най-голямата благословия, която някога е имала - свои пари, за да заплаща своя дълг."
- Ейбрахам Линкълн

   Почти един век по-късно друг известен американски президент се опитва да реформира паричната система, въвеждайки отново държавната валута като инструмент за финансиране на публичните разходи. Той обаче също е брутално убит по време на атентат, където не е имал никакъв шанс.
   Става въпрос за Кенеди, който е обявил открита война на световната финансова система, обнародвайки Изпълнителна заповед No 11110, с която разрешава отпечатването на държавни пари, допълващи тези на Федералния резерв, обременени с дългове и лихви. Както в случая с Линкълн, отговорът на ,,тайните общества" идва точно на 22 ноември 1963г., когато президентът Кенеди е убит в Далас с изстрел в главата. Убийството е извършено от няколко снайперисти, разположени по маршрута на президентския кортеж, но разузнавателните служби са манипулирали разследването с цел вината и отговорността за убийството да падне върху Лий Харви Осуалд като изкупителна жертва.

   Официално убийството на популярния американски президент е трябвало да изглежда като атентат на някакъв луд, за да се прикрие организация и разполагане на оборудване, което лесно би могло да доведе разследването до истинските подбудители на атентата и неговите извършители. Осуалд не е могъл да докаже невинността си в съда, убит е още преди процеса от куршумите на Джейкъб Рубенщайн - приближен на мафията.

   За да се предотврати възможността независим процес да установи истината за убийството на Кенеди, масоните Линдън Б. Джонсън - негов наследник, и Джон Едгар Хувър - шеф на ФБР, съставят Комисията ,,Уорън", която отвежда разследванията по грешна следа. Сред членовете  се открояват имена като това на скандалния финансист масон Алън Дълъс - таен агент и бивш директор на ЦРУ, който е финансирал Хитлер, и Джон Макклой - друг доверен човек на ,,тайните общества" (по-точно на Рокфелер), който е бил президент на Световната банка и шеф на ,,Chase Manhattan Bank."

   Следвайки вече написания от купола на финансовия елит сценарий, Комисията ,,Уорън" установява, че Осуалд е убил Кенеди, като е изстрелял цели 3 куршума за 3 секунди с пушка Берета, модел ,,Каркано". През 2007г. обаче същата тази италианска фирма-производителка на оръжия категорично отрича подобна възможност. Пушката Берета Каркано може да възпроизведе максимум 1 изстрел на всеки 5 сек., т.е. времето на регистрация на изстрелите е несъвместимо. Освен това, в защита на твърдението си, че цели 7 различни огнестрелни рани са причинени само от един куршум, експертите от Комисията ,,Уорън" са били принудени да си измислят малко вероятна версия за траектория на зигзаг.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.