Ads Top

Комплекс за малоценност и възможността за манипулиране

Най-отговорно заявявам, че хората с Комплекс за малоценност (КМ) са най-лесно манипулируемите същества на света! Когато имате жив и активен КМ вие сте разтърсвани перманентна жажда за внимание и одобрение! И веднага щом уседите, че ще ги получите, сте готови да направите какви ли не глупости. А манипулаторите бързо усещат тази твърде изгодна за тях ,,сделка". Те трябва само да дават одобрението и комплексираните люде ще извършат каквото бъде поискано от тях.

   Същото важи и за хората с изявено високомерие. Фактът, че проявяват горделивост не променя обстоятелството, че бягат от някакъв свой комплекс за малоценност. Тези хора също лесно се поддават на манипулации.
   И най-страшното в тази история е, че на този неосъзнат етап, и двете страни са силно заинтересовани от съществуването точно на този тип взаимоотношения! Защото чудесно се допълват и ролите им в безкрайната манипулативна игра са взаимнозаменяеми.

   По тази причина, аз мога много точно да предвидя кои хора, ще са яростно против тези мои разкрития! И това е нормално и обяснимо, защото, за да кажа истината по този въпрос, аз нарушават съветите на Дейл Карнеги, чиято безспорна проницателност го е довела до същите изводи. Затова, ако си имате работа с неосъзнали своя комплекс за малоценност или високомерие хора, стриктно спазвайте съветите на Дейл Карнеги! Защото ако разкривате истини неугодни и болезнени за мнозинството, ще бъдете качени на кладата! И нека това, че сме се отдалечили от Средновековието и Светата инквизиция, не ви заблуждава. Оцеляването ви не е гарантирано, ако дразните мнозинството с неприемливи за него твърдения. Вижте какво се случи със Салман Ружди, заради неговите ,,Сатанински строфи". Беше осъден задочно на смърт и се принуди да емигрира във Великобритания, за да запази живота си! И не само той. Ами закъснялото с 5 месеца ,,справедливо възмущение" от датските карикатури, поместени в някакъв вестник, които ,,наранявали" чувствата на вярващите? ,,Възмущение", което се превърна в отявлена агресия, достигаща на места до физическа саморазправа!

   Така че когато се намирате сред биороботи, които се ръководят от оправдателни философии, ирационални убеждения и проявяват йерархично мислене, е много по-добре да следвате правилата за умерената манипулация, а именно - съветите на Йозеф Киршнер и Дейл Карнеги.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.