Ads Top

Сионистите Ротшилдови и американската Гражданска войнаРотшилдови сега насочват вниманието си към Америка. Втората Банка на САЩ, създадена от Джеймс Медисън през 1816г., е рухнала през 1836г. През следващата година Ротшилдови изпращат свой агент. Огъст Белмонт, да ръководи банка в Ню Йорк, да купува държавни облигации и да наложи авторитета си, като съветва президента. Целта на Ротшилдови е да създадат инцидент, който ще наложи основаването на американската централна банка: например една война би наложила на американското правителство да заеме пари от Ротшилдови, за да плати за нея.

   Англия и Франция не могат да участват, тъй като са твърде далеч; Канада и Мексико не са достатъчно силни и макар че Ротшилдови са действали като финансови агенти за Русия в продължение на 20 години преди смъртта на Лайънъл Ротшилд, сина на Натан, Русия все още не е под техния контрол.

    Сионският приорат иска да си върне Америка от тамплиерите, така че Ротшилдови планират американска гражданска война. Северът е трябвало да стане сионистка британска колония, анексирана към Канада и контролирана от Лайънъл Ротшилд; тамплиерския Юг - да се даде на Наполеон III във Франция и да се контролира от Яков Ротшилд. За да убедят Юга да се отцепи от съюза, илюминатизираните сионистко-розенкройцерски масони използват Рицарите на златния кръг, която е основана през 1854г. от Джордж Бикли, за да разпространява расово напрежение. Нейната военна ръка е Ку-клукс-клан. Джеси Джеймс краде златото от банките и го скрива - близо 7 милиарда долара, - за да финансира гражданска война. Щатите, които се отцепят, ще бъдат обединени в Конфедеративна държава Америка; всеки ще е нещо като независима държава. Ейбрахам Линкълн казва на американския народ, че ,,обединения, които са прекалено могъщи, за да бъдат смазани с обикновената машина на мирновременното управление, са завладели контрола върху различни южни щати".

   Ротшилдови финансират Севера чрез Белмонт, Джей Кук, братята Селигман и Спейър и компания, а Юга - чрез агента си Юда Бенджамин, който става държавен секретар на Конфедерацията през 1862г. Неговият партньор във фирма на адвокати от Луизиана, Джон Слайдъл, е пратеник на Конфедерацията във Франция. Дъщеря му е омъжена за барон Д'Ерлангер във Франкфурт, който е роднина и агент на Ротшилдови. От името на Юга Слайдъл заема пари от Д'Ерлангерови, за да финансира Конфедерацията.

   През 1861г. Англия изпраща 8 000 войници в Канада, а на следващата година английски, френски и испански войски акостират в Мексико, уж за да събират дългове. През 1863г. Франция завзема Мексико Сити с 30 хиляди войници.
   Генерал Албърт Пайк от армията на Конфедерацията е профренски тамплиер и масон от Шотландския ритуал и най-могъщият франкмасон в света; всъщност мнозинството от политическите и военните лидери на Конфедерацията са масони под тайното командване на Пайк. Конфедерацията предлага Луизиана и Тексас на Наполеон III, ако изпрати войски срещу Севера. Линкълн, следвайки водачесството на цар Александър II в освобождаването на крепостните селяни, издава заповед за освобождаване на всички роби, през 1863г. (След време царят изпраща руска флота, за да подкрепи Линкълн). Конгресът одобрява плана на Линкълн да заеме 450 милиона в замяна на щатски облигации, или ,,зеленогърби", за да плати за гражданската война... - така на Линкълн не се налага да взема заеми от международните банкери като Ротшилдови. Бисмарк казва: ,,Чуждите финансисти... веднага разбраха, че САЩ ще се изплъзне от хватката им. Смъртта на Линкълн беше решена."

   Законът за националната банка на Линкълн от 1863г. оторизира частните банки - с харта от федералното правителство - да емитират национални банкноти. Международните банкери създават паника и 172 щатски банки и 177 частни банки затварят врати. През 1865г Линкълн е прострелян от Джон Уилкс Бут - патриот от Конфедерацията и член на Рицарите на златния кръг (заедно с Джеферсън Дейвис). В трупа на Бут са открити кодирани съобщения, а ключът към кода е намерен сред вещите на агента на Ротшилдови на Север Юда Бенджамин. (По това време Бенджамин е избягал в Англия.) Джей Кук - банков канал на Ротшилдови - също е замесен.

   Планът на Ротшилдови да създадат централна банка на Америка се е объркал - поне за момента. Тяхното ангажиране в Гражданска война е мярка за влиянието им върху външната политика на британското, френското и руското правителство и е типично за начина им на действие - финансиране и на двете страни. През май 1865г. наследникът на Линкълн Ендрю Джонсън обявява, че робството е забранено и че Югът няма да е отговорен за натрупания дълг, а Ротшилдови губят много пари. (Америка дължи и на Русия 7.2 милиона долара за изпращането на флотата и тъй като няма властта да плати на Русия, купува Аляска през 1867г.)

   Ротшилдови се прегрупират и решават да подкопаят американската финансова система от основата - бавен процес, който ще отнеме десетилетия.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.