Ads Top

Протоколите на Цион и Распутин

На този етап през 1905г. - през ноември, когато мирът е договорен с Япония, първата комунистическа революция трябва да приключи, царят се съгласява на преход към демокрация, а лечителят чрез вярата Растпуин  е влязъл в царското семейство, за да лекува младия Алексей - в Русия са публикувани Protocols of the Learned Elders of Zion (,,Протоколи на уважаваните мъдреци от Цион"; понякога се изписва като Сион). Протоколите (които се дефинират в произведението именно като ,,протокол") претендират да документират еврейски план за придобиване на цялото богатство на всички народи, за сваляне на всички правителства и създаване на Царство на евреите с еврейски цар. Според тях революцията от 1905г. е вдъхновена от евреи и Распутин казва на царя, че въстанието от 1905г. е еврейска конспирация за разрушаване на династията Романови. Съветва царя да избие евреите, които - след погромите в Киев, Александровск и Одеса - са се обединили в революционни групи за защита.

   Много е писано за автентичността на Протоколите. Твърди се, че те са написани от самия Адам Вайсхаупт, за да се обвинят евреите за плана на илюминатите за установяване на световна диктатура. По-вероятно е да са написани за Ционисткия конгрес от 1897г., макар че евреите винаги са отричали еврейско авторство. Твърди се, че Протоколите са попаднали в ръцете на Сергей Нилус, който през 1903г. ги представя на царя, може би за да дискредитира предшественика на Распутин мосю Филио.

   Според руския историк Михаил Лепехин, който има достъп до наскоро отворените архиви, Протоколите са фалшификация, дело на Матей Головински, чийто баща е приятел на Достоевски. Головински работи за царските тайни служби и очевидно е написал Протоколите през 1900 или началото на 1901г., за да демонстрира на царя, че възходящата вълна на капитализма и модернизацията всъщност е еврейска конспирация, целяща да го свали заедно със стария ред. Той моделира произведението си по памфлет, написан през 1864г. от антибонапартистски юрист, който твърди, че Наполеон III е готов да узурпира властта от френския народ.

   Освен това се твърди, че първоначалният вариант е изплагиатстван от френското произведение Dialogues of Geneva (,,Женски диалози") на Морис Жоли, който е близък приятел на евреина Адолф Кримю, върховен главнокомандващ на Великоориенталските франкмасони от Шотландския ритуал и 33-та степен франкмасон от Върховния съвет на Древния и примитивен ритуал на Мицраим в Париж - розенкройцерска масонска ложа, основана от илюминатизирания сионист Калиостро. 
   По онова време тази ложа е централата на Сионския приорат, чиято цел - установяване на световен престол в Европа, заеман от ,,цар на Йерусалим" - е заплашена от ционизма. През 1860г. Сионският приорат основава Alliance Israelite Universelle от Парижката ложа, за да апелира към реформаторски настроени евреи като Яков Шиф и династията Варбург. В отговор на това проционистката династия Ротшилд поема лидерството на европейските ционисти и дава огромни суми за каузата... и се позиционира срещу Варбург. Сионизмът и ционизмът застават на срещуположни страни.

   През 1884г. Сионският приорат урежда ,,кражбата" на Протоколите от собствената си ложа на Мицраим (която през 1875г., се слива с розенкройцерските ордени Мемфис  и Мартин). Протоколите след това са отнесени в Русия, за да се използват като пропаганда срещу ционистките евреи. В продължение на двадесет години всичко е мирно и тихо, но през ноември 1905г. Протоколите излизат на повърхността.
   
   Едно становище (антиболшевишкото), е, че те са публикувани, за да свържат евреите Троцки и Ленин с еврейския план за световна революция. Распутин, който вероятно е сионистки агент, насърчава погроми срещу евреите, за да разруши ционизма. Евреите търсят защита от две революционни групи: умерената Социалдемократическа работническа партия (преди меншевики, или ,,малцинство" на Троцки), които са финансирани от проционистките Ротшилдови, и екстремистите болшевики - фракция, която се е отцепила и е станала независима партия под ръководството на Ленин през 1912г., финансирана от антиционистите Варбург.

   Друго становище (антиционисткото) е, че тъй като Ротшилдови и Великоориенталските Варбург са на противоположни страни, както са Ротшилдови и Сионският приорат, Протоколите първоначално са написани, за ас е дискредитира ротшилдовия ционизъм. Тяхната повторна поява има за цел да дискредитира ционизма и политиките на евреите Троцки и Ленин.
   Трето становище (антиротшилдовото) е, че Рокфелерови се опитват да подкопаят използването на нефтеното поле в Баку от Ротшилдови и уреждат Протоколите да се покажат на царя, за да се обвинят Ротшилдови за провалилата се революция от 1905г. с надеждата, че царят ще лиши Ротшилдови от влияние в Баку. Ако това становище е точно, Рокфелерови стоят зад повторната поява на Протоколите чрез своя банкер и агент Яков Шиф.

   Троцки бяга от Сибир почти незабавно след пристигането си там и се връща в Санкт-Петербург, където е скрит от своите приятели от Великия Ориент. След това той напуска Русия и пътува из Европа, говорейки в различни градове, без да бъде хванат. В Париж руските аристократични интелектуалци се присъединяват към ложи и обсъждат нова революция; в Русия те основават ложа на Великия Ориент в Санкт-Петербург (ложата ,,Полярна звезда") и в Москва. Тези ложи на практика нямат никакъв ритуал и в действителност са революционни клубове.

   По това време Распутин, винаги свят човек в присъствието на царя и царицата, използва властта си, за да подкопае царския трон по зловещ, деструктивен начин. По негов съвет некомпетентни законодатели са поставени в Думата, некомпетентни министри - в правителството, и некомпетентни генерали - в армията. Той има доста любовници и се опитва да прелъсти и други. След доклад за него от премиера царят го освобождава през 1911г., но царица Александра осигурява връщането му няколко месеца по-късно. Когато Николай II напуска Санкт-Петербург, за да ръководи войските на фронта, Распутин на практика управлява правителството. Настройва царицата срещу главнокомандващия армията, който е племенник на царя. Расте чувството, че единственият начин да се спаси монархията е да се детронира Николай II и княз Льо и Керенски, двама масони от Великия Ориент, започва да кроят планове за преврат.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.