Ads Top

Ленин като политически лидер на Съветската революция

Гражданската война

Гражданската война избухва през май 1918г. между съветските сили и чехословашкия легион, който е евакуиран от Русия. На съветската Червена армия се противопоставят ,,белогвардейците" от Беларус (,,Бяла Русия"), които завземат контрола от река Волга до Тихия океан. Оглавени са от бивши царски генерали и адмирали и са подкрепени от Съюзниците. Изумени да видят как Русия им се отнема, английското франкмасонство и ,,Ротшилдови" започват да финансират и подкрепят белогвардейците, надявайки се на контрареволюция срсещу болшевиките. Тази борба започва в началото на 1919г. и се развива в гражданска война, която е в дневния ред на Третия интернационал, откакто Ленин я предлага през 1915г. Ленин изпреварва белогвардейците, като предлага на малцинствата правото на самоопределение и като подкрепя правата на селяните да завземат земя от собствениците без никаква компенсация.

   Съюзниците нахлуват в части на Русия, за да попречат амуниции и оръжия да попаднат в германски ръце. Британците акостират в Мурманск през март, САЩ - в Северна Русия, САЩ и Япония - в Източен Сибир. Всички подкрепят белогвардейците, които - с чуждата подкрепя - започват офанзиви към Москва през 1919г. (от Сибир, Балтийския регион и Дон, и Крим). Всяка една е отблъсната.

   Съветския съюз е обграден от враговете си и за да разчупи това ограждение, през 1919г. Ленин основава Третия комунистически интернационал (който е планиран от 1915г.), чийто манифест пишат Троцки. Този Интернационал скъсва с реформисткия, социалистически Втори интернационал, който защитава парламентарната демокрация и вместо това издига Руската комунистическа партия и Болшевишката революция като модел за всички комунистически партии във всички страни. Всички държави около Русия (включително източноевропейските страни) трябва да станат комунистически и да намалят натиска на обграждането - това е планът на Ленин.  

   Червената армия изтиква чужденците от страната. Към 1920г. Белогвардейците не са в състояние да окажат съпротива на Червените в Крим и изоставят Южна Русия. Гражданската война е почти свършила. Бела Кун (Коен), който е организирал великоориенталската сеч в Унгария, става главнокомандващ на Троцки в Крим. През есента на 1922г. японците се оттеглят, а белогвардейците са заточени.

   Гражданската война превръща Лениновия комунистически режим в терористична еднопартийна диктатура. Учредителното събрание е закрито, а консервативните партии - потъпкани. Лявата фракция на Социалистическата революционна партия се оттегля от Съвета на народните комисари като протест срещу Договора от Брест - Литовск, оставяйки еднопартиен комунистически управляващ орган. Когато през юли 1918г. се вдигат срещу правителството, те са смазани, както и меншевиките през 1920г. Ленин, давайки политически израз на Руската революция, превръща еднопартийното управление от комунистите в принципен въпрос. ,,Диктатурата на пролетариата" е установена. В нея Ленин е Номер 1, а Троцки - неговият Номер 2.


Убийството на царя
   Вайсхауптовият масонски план изисква елиминирането на царското семейство като важна част от свалянето на стария ред на църквата и държавата. Троцки иска смъртта на царя и неговото семейство, тъй като Романови представляват опасност за Болшевишката революция. Страхът му е, че хората ще поискат тяхното връщане, както е станало с Бурбоните след Френската революция. На 17 юли 1918г. един евреин, Юровски, работещ за ЧК по заповед на Троцки, застрелва или промушка с щик царя, двама слуги, готвачката и кучето в Екатеринбург. На следващата нощ трима велики херцози и една велика херцогиня са хвърлени в кладенец в Сибир. Друг велик херцог е убит в Перм. Над телата на царя и неговото семейство на стената е написано символично послание: три кабалистични букви ,,Л" с линия под тях, подсказвайки, че убиецът е изпълнявал заповед на висшестоящ. Това е сатанистко кабалистично послание, внушаващо, че убийците са преди всичко франкмасони и след това евреи: последователи на ОТО на Великия Ориент или вероятно на сатаниста Бакунин, който е изследовател на Кабала; възможно е дори да са били агенти на Сионския приорат, за който Романови не могат да бъдат царе на Йерусалим, защото не са от Меровингите, или наследници на Свещения Граал.

   През август 1918г., само месец след убийството на кралското семейство, за което е държан отговорен, Ленин е прострелян от царистки убиец, който изстрелва два куршума в него, докато той си тръгва от една фабрика, където е изнесъл реч. Ленин бързо се възстановява, но носи един от куршумите във врата си, който в крайна сметка ще допринесе за ранното влошаване на здравето му.

Червеният терор
   Социалните революционери, които по доктрина са терористи, убиват някои от комунистическите лидери и са обвинени за раняването на Ленин през август 1918г. Ленин реагира с Червения терор, чиято цел е да тероризира и да изкорени всяка опозиция на режима. Червените екзекутират белогвардейски затворници, които си отмъщават: 100 хиляди губят живота си в тези маневри на нападения и контранападения, а два милиона емигрират. Комунистическата партия става още по-авторитарна.

   Червеният терор е започнат от Троцки и масонския Великоориенталско ОТО. Основното задължение на Съветите е да изличат буржоазията като класа. (Принадлежността към буржоазията е достатъчно добра причина човекът да бъде екзекутиран.) Всички образовани хора са мишени. В Киев ЧК използва голям гараж като зала за екзекуции. Масонски символи се изрязват върху лицата, вратовете и торсовете на жертвите точно така, както това се е правило по време на Френската революция. Подобно на якобинците от Великия Ориент във френския Терор от 1793г., великоориенталските комунисти разрушават старата икономическа и политическа структура.

   През 1918-19г. 1,7 милиона души са избити според Комисията Деникин, а други 1,5 милиона души са избити през зимата на 1920г. Един списък на убитите, публикуван през 1923г., който е смразяващо кръвта четиво, включва 535 250 представители на интелектуални и хуманитарни професии. В селата по цяла Южна Русия се появява банда от бивши затворници  и избива двеста или триста жители, като мъжете първо трябва да гледат, докато жените им са изнасилени. Когато амунициите привършват, стотици са подредени по пристаните в Крим, завързани за старо желязо и удавени в морето. През 1928г. Николай Бухарин, колегата на Троцки в Ню Йорк, се хвали в едно писмо: ,,В цяла Русия... няма и едно домакинство, в което да не сме избили някой по някакъв начин".

   Опитът да се създаде безкласова Утопия започва в средата на 1918г. с по-голяма национализация и централизация. Това е военен комунизъм - нов комунизъм, създаден, за да спечели гражданската война. Също през 1918г. Червените предизвикат глад, за да убиват. Под шапката на ,,реорганизация на селското стопанство" всичката селскостопанска техника е конфискувана, както и цялото жито и бартерна система заменя парите и надниците. Укриването на машини или зърно води до екзекуция. Конете са конфискувани за използване в Червената армия, всичкият добитък е избит и организации за подпомагане трябва да се намесят, за да хранят умиращите от глад. (През 1945г. Сталин казва на Чърчил, че 12 милиона селяни са измрели по време на ,,реорганизацията на селското стопанство".)

  Към 1921г. обаче Ленин с подкрепата на Троцки е изоставил експеримента като грешка. Той отхвърля ,,работническия контрол" и неговата Нова икономическа политика помага на страната да се върне към мира. Това е отстъпление от идеалния комунизъм и задоволява общественото вълнение за някаква доза демокрация чрез профсъюзите. Държавният капитализъм, денационализацията и децентрализацията във Френската революция: социалният и интелектуалният живот в Съветския съюз се връща до нивото, на което е бил в предреволюционна Русия. Затова Ленин започва чистка на партийното членство, което спада от 700 хиляди на 400 хиляди и през април 1922г. Сталин става Генерален секретар на партията. Назначаването на такъв безскрупулен човек е последното нещо, от което се нуждаят по онова време бедните и страдащи редови комунисти.

   През 1921г. започват показни дела, за да се стъпчат опонентите на болшевизма. Наказанието по принцип е смърт и тези дела - повече от всяка друга мярка на Ленин - подготвят пътя за едноличното управление на Сталин. (Самият Ленин, разбира се, вярва в ,,диктатурата на пролетариата" и затова се противопоставя на едноличното управление.)

Смъртта  на Ленин
   През същия месец, в който Сталин е назначен, лекарите отстраняват един от двата куршума на убиеца от август 1918г. от врата на Ленин. Той се възстановява от операцията, но през май настъпват първите от поредица церебрални кръвоизливи или инсулти. Това може да е причинено от куршумите, но има догадки, че той е бил болен от сифилис.

   Започва битката кой ще го наследи. Троцки е втората фигура в йерархията, но срещу него са цялото политбюро и по-голямата част от Централния комитет, които поставят начело една тройка: триумвират, състоящ се от Зиновиев, Каменев и Сталин. През декември Ленин е полупарализиран от пореден инсулт и диктува политическото си завещание, в което настоява Сталин да бъде отстранен от позицията му Генерален секретар. В светлите моменти Ленин атакува тройката с писма, особено Сталин (чиято нарастваща власт той не харесва), защото принуждават неруските съветски републики да влязат в официална федерация със СССР. Ленин се надява Троцки да атакува растящата власт на Сталин - индикация, че той разглежда Сталин за най-неподходящия си наследник.

   През март 1923г. Ленин губи говора си заради нов инсулт. През същата есен Троцки атакува тройката, обвинявайки я в нарушение на демокрацията в критика, връчена на Централния комитет. Сталин започва контраатака, обвинявайки Троцки, че е опортюнист, който работи за постигнаето на целите на собствената си фракция. Тогава Троцки се разболява и вдига много висока температура (имало ли е опит той да бъде отровен?) и през юни 1924г. XIII партиен конгрес утвърждава тройката и осъжда опозицията на Троцки като фракционерство.

   Ленин получава още един инсулт през януари 1924г. На смъртния си одър той казва: Направих огромна грешка. Кошмарът ми е, че имам чувството, че съм загубен в океан от кръв от неизброими жертви. Твърде късно е да се върна. Прав е. Цената на Ленин и на илюминатизирания Велик Ориент за Русия е колосална. Гражданската война между Червените и белогвардейците води до смъртта на 28 милиона руснаци между 1919 и 1922г. Гладът взема допълнителни 5 милиона жертви. Ленин е отговорен за слисващата цифра: 33 милиона мъртъвци. Тези предсмъртни думи дават ясно да се разбере, че Ленин е бил наясно що за кървава наследник ще бъде Сталин. И макар че той като бкунинист, който подобно на нихилистите отхвърля традиционния морал, се чувства зле заради руснаците, които е избил - точно като мнозина от нихилистите, последователи на Бакунин, имат угризения за стореното от тях. Лениновата Утопия е убила стотици пъти повече жертви от тези, изличени от Френската революция.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.