Ads Top

Дигиталният ангел

Последно поколение дигитален предавател (трансмитер) е така нареченият ,,Дигитален ангел". С него се обещава още по-голяма сигурност и още по-добра възможност за наблюдение. След атентатите в Ню Йорк охранителните фирми увеличиха предлагането на различни достижения в областта за наблюдение и контрол. 
   Интернет провайдерът Applied Digital Solutions (ADS) разработва прототипа на трансмитер, който се имплантира в човешкото тяло. ,,Дигиталният ангел" е с електромеханично захранване, електричеството се добива чрез движенията на мускулите на тялото. Устройството е свързано към GPS система и носителят му може да бъде локализиран по всяко време.

   Също както щрихкода и тази технология има привърженици и противници. Както беше доказано в предишните плави, човекът, или по-скоро един малък елит, все още не е готов. Това говори в полза на отрицателна прогноза, когато става дума за големите революционни разработки на съвремието.
   Несъмнено е единствено въпрос на време повечето хора да изявят готовност за подобна имплантация, защото страхът от терористични действия непрекъснато нараства (форсиран от медиите), а са това и желанието за надеждна защита. В дългосрочен аспект възможностите, които се разкриват за медицината, ще предизвикат широко одобрение сред народните маси.

   Времето ще покаже дали тоталният контрол ще стане действителност и дали хората ще възприемат ,,Дигиталния ангел" като непрекъснато наблюдаващ ги ,,Голям брат", или постепенно ще свикнат, както свикнаха неотлъчно да са с мобилните телефони, превърнали се в средство за локализация.

   По този повод професор Стивън Уоруик отбелязва: ,,Дали тоталният контрол ще се превърне в действителност, няма да реша нито аз, нито вие. Ще се получи както с интернет. Ние като индивиди можем да се откачим от системата, но не можем да я изключим."

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.