Ads Top

Държавният печат на Америка

   По онова време САЩ вече са приели печата на Вайсхаупт за Държавен печат. Нужни са били шест години, за да се постигне съгласие. Късно следобед на 4 юли 1776г. (датата, на коят е приета Декларацията на независимостта), Конгресът избира Първия комитет от трима души - Франклин, Джеферсън и Джон Адамс,  - който да проектира държавния печат на САЩ. Помага им портретистът Пиер Южен Дю Симитиер.
    Печати на европейски кралски особи са известни още от VIIв. и първият английски кралски висящ печат на Едуард Изповедник, създаден по време на царуването му от 1042 до 1066г., става модел на всички английски и американски печати. Двустранният печат на практика ще бъде новият национален герб на Америка. Първоначалното предложение на Франклин включва Мойсей, фараон и лъч от колона от огън, достигащ до Мойсей, за да се покаже, че той действа по заповед на Божеството. Джеферсън предлага да се изобразят децата на Израил в пустошта, водени от облак през деня и от огнена колона през нощта. 
   Адам предлага Херкулес между добродетелта и ленността, а Дю Симитиер - щит, разделен на шест (представляващи Англия, Шотландия, Ирландия, Холандия, Франция и Германия) и богинята на свободата.

   Конгресът отхвърля предложенията на Първия комитет през януари 1777г. и избира Втори комитет през 1780г. Той се консултира с Хопкинсън, който е прокетирал американското знаме, както и някои монети и печати за държавните министерства, и е използвал незавършена пирамида в 50-доларовата колониална банкнота от 1778г. Трети комитет е сформиран на 4 май 1782г. Чаркз Тинсън и Уилям Бартън проектират държавният печат на САЩ, използвайки масонско-илюминатски символизъм за обратната страна (незавършена пирамида, над която е разположено око). Проектът им днес е върху еднодоларовата банкнота с надписа Novus Ordo Seclorum. Чарлз Томсън рисува феникс под облак от звезди и много скоро се стига до печата такъв, какъвто го познаване днес.

   Очевидно нещо се е случило между 1781 и 1782г., за да облекчи ситуацията и то е, че по време на срещата си в Париж с Адам Вахсхаупт или агент на илюминатите през септември 1776г., докато търси военна и финансова помощ за колониите в предстоящата им битка с Англия, Бенджамин Франклин вижда рисунка на печата, който Вайсхаупт е създал за своите сионистко-розенкройцерски илюминати, който има за цел да обедини Сион и тамплиерите. Франклин, розенкройцер сред тамплиери като Радклиф, Волтер и Рамзи, е насърчен от най-новото протеже на Сион да се предвижи към тамплиерството с надеждата да се осъществи съюз със Сион.

   Обратната страна на печата на илюминатите показва тамплиерска 13-пластова незавършена 4-странна пирамида с липсващ най-горен камък на зидарията. Над нея е триъгълник в слънчеви лъчи, а в него - Всевиждащото око на Озирис и Сион. На едно равнище окото представлява шпионската система на Вайсхаупт. На най-долния ред тухли е годината 1776 - когато Вайсхаупт основава илюминатите, чийто печат представлява Тайната доктрина на вековете - план за изграждане на Новата Атлантида в Новия свят.

   Широко се вярва, че университет в Атлантида, която потъва, където се раждат повечето изкуства и науки, се помещава в голяма пирамида с обсерватория на върха, за да се изучават звездите. Университетът в старта Атлантида възвестява ,,Невидимия колеж" на сионисткото розенкройцерство, което работи за Новата Атлантида. Триъгълникът може би внушава силата на Меровингския престол. Тринадесетте реда тухли в пирамидата символизира 13-те колонии, които ще станат Новата Атлантида под сионисткото (някои казват шпионско) око на провидението. Тринадесет  - пластове или стъпала и букви в Annuit Coeptis - е и тамплиерски символизъм, внушаващ  13-тия ден на месеца, когато Моле умира, и 13-те степени на тамплиерското посвещаване.
  
   Печатът на илюминатите внушава съюз на Сион и тамплиерството в незавършената сграда на франкмасонството. Лицевата страна на печата изобразява качулат феникс, а не орел. Твърди се, че в даден момент съществува само един феникс, който живее 500 години и гнезди в далечна част на Арабия. Когато умре, тялото му се отваря и се ражда нов феникс. Това е франкмасонски символ на Атлантида, преродена в Америка. (Фениксът представлява и посветения. Може да се каже, че е ,,два пъти роден", тъй като изглежда, че се преражда от собствената си смърт. Тази интерпретация замъглява факта, че новият феникс се ражда от смъртта на своя родител,)

   На някакъв етап преди 1782г. Франклин убеждава Джеферсън и Джон Адамс да използват печата на илюминатите за държавен печат на САЩ. Той посочва, че годината 1776г. в римски цифри представлява годината на американската независимост и че 13-те реда тухли са 13-те колонии. През 1781г. Франклин, изглежда, е изпратил от Париж копие на републиканската доктрина на илюминатите и точно копие на техния печат с пресечена пирамида. В лицето на Вайсхаупт или негов агент илюминатите са ги научили на Тайната доктрина на вековете - плана за демокрацията на Новия свят вместо английската олигархична експанзия на империята. Той изпраща в Америка това тайни познание и е решен да го въплъти в американския държавен печат.

   Томас Пейн посещава Париж (с някой си Джон Лоурънс) през 1781г., за да събира средства, дрехи и амуниции за американските войски - инициатива, която допринася за крайния успех на революцията. Пейн се среща с Франклин и става франкмасон на Великия Ориент, а следователно и член на илюминатите. Вероятно е Франклин, конто вече не е заместник-министър на пощите, да е изпратил копие на печата на илюминатите по Пейн, който го е доставил навреме, за да попадне на вниманието на Третия комитет през 1782г. След като Конгресът приема този печат, почестите са за Дю Симитиер и трите комитета, но в действителност приемането на печата е мерило за степента, до която Франклин и Джеферсън приемат идеите на илюминатите.

   През 1778г. Франклин е станал член на ложата ,,Св. Йоан от Йерусалим", както и ложата на илюминатите от Великия Ориент Neuf Soeurs (девет сестри), чийто велик майстор става през 1782г. и в която посвещава сионисткия си колега Волтер към края на живота му. (Тази ложа е основана в Париж през юли 1776г. от швейцарския протеснтантски пастор Антоан Курт дьо Гебелан, който в 9-томно произведение се опитва да създаде основен език, за да ускори единството ,,между нациите". След като Франклин е приет, тя печата конституцията на 13-те американски щати и става първата школа на Европа по конституционализъм.) Шпионската служба на британското правителство е сионистко-масонска и британски агенти проникват в илюминатската ложа на Франклин. Също през 1782г., след като Сион и тамплиерите са обединени в илюминатите, Франклин става член на тамплиерска организация - Кралската ложа на командирите на Западния храм. Връща се в Америка едва през 1785г.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.