Ads Top

Руските ВВС удариха нови обекти на ИД в Сирия

  Изравнени със земята са команден пункт и свързочен възел в Алепо, бункери и складове с боеприпаси и оръжие в Идлиб.


   Самолитете от руската авиационна групировка Су-34, Су-24М и Су-25 са извършили 18 нови излитания и са нанесли удари по 12 обекта на терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия, съобщава в обедната си сводка днес Министерството на отбраната на Русия. През нощта е имало 10 излитания и са нанесени 7 точкови удара по обекти на джихадистите.

   В резултат на преки попадения са унищожени команден пункт и свързочен възел на въоръжените формирования на ИД в района Дар-Тааз, провинция Алепо.

   Щурмовите изтребители Су-25 са бомбардирали полеви лагер на ИД в района Маарет-ен Нууман, провинция Идлиб. Напълно разрушени са бункери, а също така складове за оръжие и горивосмазочни материали на терористите.

   В резултат на точков бомбен удар в района Хабит, провинция Идлиб са унищожени обект, използван от терористите като сборен пункт и крупен склад с боеприпаси.

   В провинция Хама, в района на населения пункт Кафер-Зайта, самолети Су-24 са разрушили изцяло команден пункт на въоръжени формирования на ИД. Той е бил оборудван в бетонна сграда, в която е имало множество укрития. Анализът на видеоконтрола показва, че са били унищожени няколко десетки единици военна техника, оборудвани с крупнокалибрено стрелково въоръжение.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.