Ads Top

Масонският план на Вашингтон, окръг Колумбия

 
Федералната столица е разположена на 10-те квадратни мили, отстъпени на Конгреса от 
Мериленд ии Вирджиния, и се ширят предположенията кой ще е първият президент. Само един човек се радва на уважението както на федералистите, така и на антифедералистите и ще даде на поста престиж в Европа, но Вашингтон говори уклончиво, предпочитайки да се оттегли в Маунт Върнън ,,под (неговата) лоза и смокиня", както често казва (подражавайки на Соломон).
   Нежеланието му, внушаващо позата на победоносен генерал, скромно връщащ меча си в ръцете на тези, които са му го дали, само засилва привлекателността му. (Жестът на Вашингтон напомня примера на Луций Квинткий Цинцинат, който оставя фермата си, за да стане диктатор в Рим през 458г. пр. н. е. и да спаси консулската армия, обградена от еквите, разгромява врага за един ден и се връща във фермата си.) В началото на 1789г. са посочени избирателите и на 4 февруари Джордж Вашингтон единодушно е избран за първия президент на САЩ. Той с нежелание приема, очевидно съмнявайки се в своите способности. Напуска Маунт Върнън на 16 април и встъпва в длъжност на Уолстрийт, Ню Йорк, на 30 април. Стои на балкона на Федерал Хол над приветстваща го тълпа и се заклева пред канцлера Робърт Ливингстън. През 1789г. първата доларова банкнота има четиристранна пирамида, основана на държавния печат.

   На следващата година Джордж Вашингтон избира мочурливата местност, която ще стане Вашингтон, окръг Колумбия, както и Пиер Шарл Л'Енфан, инженер в Континенталната армия и тамплиер-масон, за да проектира новия град. 
   Между 1783 и 1790г. Конгресът обмисля и не успява да постигне съгласие за броя на предложените места (включително Трентън, Ню Джърси, и Джърмантаун, Пенсилвания). Избрано е място на север, тъй като Югът заплашва да се откъсне от съюза. Джеферсън и Хамилтън сключват сделка. Ако Хамилтън се съгласи на място от по 10 квадратни мили от двете страни на река Потомак (което ще бъде отстъпено от Мериленд на север и от Вирджиния на юг), Джеферсън ще се съгласи федералното правителство да поеме държавните военни дългове. Новото място е кръстено ,,Територия Колумбия".

   Между 1791 и 1800г. Пиер Л'Енфан избира Капитолия за фокус и предлага широки авенюта като спици от центъра, разпростиращи се от центъра, и правоъгълен модел на улици. Планът му е променен, макар че авенютата и улиците са запазени.
  
   През 1795г. тамплиерите-масони, които са бащи основатели, определят улиците на Вашингтон така, че да формират масонски символи: компас, квадрат, линия, пентаграм, петоъгълник (пентагон) и осмоъгълник. Едуард Декър описва изправянето пред Капитолия от Мол. Ако Капитолият е върхът на компаса, лявата стрелка е Пенсилвания Авенюи стои върху Паметника на Джеферсън, а дясната стрелка е Мериленд Авеню и стои върху Паметника на Джеферсън, а дясната стрелка е Мериленд Авеню. Квадратът се формира от пресичането на Канал Стрийт и Лузиана Авеню. 
   Зад Капитолия описващата кръг алея и късите улици формират главата и ушите на наричаното често ,,Козела на Мендес" или ,,Главата на козела". На върха на Белия дом (на север) е обърната петолъчка или пентаграм, като върхът сочи на юг в окултен стил. Тя е в пресечните точки на Кънектикът и Върмонт Авеню на север с Роуд Айлънд и Масачузетс на Запад и площата Маунт Върнън на изток. Център на пентаграма е 16-та улица, където на 13 пресечки на север от центъра на Белия дом е Масонският дом на Храма. Паметникът на Вашингтон е съвършено подравнен със сечението на масонския квадрат, простиращ се от Дома на Храма до Капитолия. В хипотенузата на правоъгълния триъгълник се намират много от централите на най-могъщите държавни министерства, например на правосъдието, американския Сенат и IRS. Всички основни федерални сгради от Белия дом до Капитолия са с ъглови камъни и специални масонски емблеми, положени в масонски ритуал.

   В действителност Капитолият и Белият дом са две фокусни точки в геометрията, планирана от Пиер Л'Енфан и модифицирана от Вашингтон и Джеферсън, създаваща осмоъгълни модели, в които може да се види скосеният кръст, използван от масоните-тамплииери. Географията (и геометрията) на Вашингтон, окръг Колумбия, засилва тамплиерския символизъм на държавния печат и доларовата банкнота.

   (След като допринася за масонския Вашингтон, в периода 1794-1809г. Джеферсън разширява Монтичело, дома му в 5000-акровата плантация във Вирджиния. Монтичело се превръща във фокуса на тамплиерските идеи. Салонът, чайната стая до трапезарията и кабинета до спалнята на Джеферсън имат осмоъгълни ниши, докато западната страна под купола е повлияна от фасадата на римския проект за Щатския капитолий на Вирджиния в Ричмънд през 1785г. 
   Орнаментите са взети от римските сгради, които Джеферсън открива в книгите в библиотеката си. Фризът на Храма на Фортуна вдъхновява украсата в спалнята му; Храмът на Юпитер Гръмовержец - салона, а Баните на Диоклеций - неговия Аполонов (или на бога на слънцето) фриз в Норт Пиаца. В салона са портретите на ,,тримата най-велики мъже, живели някога": сионистките розенкройцери Бейкън, Нютон и Лок. В трапезарията има фриз с розетки и черепи. Цялостният ефект на осмоъгълната куполна стая, чиято цел официално е ,,неизвестен", и на храма под нея с колони и фронтони, е на масонска тамплиерска сграда с илюминатски украшения.)

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.