Ads Top

Сталиновата консолидация чрез чистки

Сталин наследява Ленин

Розенкройцерът Сталин печели борбата за власт с великоориенталеца Троцки и консолидира Руската революция в една брутална, физическа фаза. Роден като Йосиф Висарионович Джугашвили, той се разболява от едра шарка като дете, която му оставя сипаничавото лице. Син на беден, алкохолизиран обущар, който го пребива, той говори грузински у дума и учи руски език в църковното училище. Определен за духовник, той започва да учи в теологична семинария, но скоро се отклонява и е изгонен заради революционни дейности, след като тайно чете Карл Маркс.
   Става чиновник и се заема с революционна кариера, подклаждайки стачки. През 1900г. прекарва една година с Гурджиев - ,,маг" от Грузия и мартинистки розенкройцерски масон, който го посвещава в мартинисткото франкмасонство. През 1904г. се жени за грузинка, която умира три години по-късно, оставяйки му син.

   Последовател на Ленин е и обира банки, за да събира пари за болшевиките. Арестуван е седем пъти за революционна дейност между 1902 и 1913г. и получава кратки присъди на лишаване от свобода и изгнание. (Снизходителните присъди водят до спекулациите, че той е доносник на полицията). Приема името Сталин, за да внуши сила (руското ,,сталь", стомана) и към 1917г. е редактор на ,,Правда". По това време вече е мартинистки розенкройцерски франкмасон, 33-та степен, и сионист. През 1919г. се жени за еврейка, която иска да омекоти действията му.

   Борбата за наследяването на Ленин е равнозначна на четвърта Руска революция; тя е дълга и ожесточена. Сталин е лукав. Той урежда Троцки, който се възстановява в черноморски курорт от треска, да научи, че Лениновото погребение ще се бъде на по-късна дата. В резултат Троцки не се появява на погребението, на което Сталин играе водеща роля - публична индикация за властта, която вече е завладял за себе си. През 1923г. има вдъхновено от Съветите комунистическо въстание в Германия, което се проваля. Троцки обвинява Зиновиев и Каменев, докато тройката атакува Троцки и отхвърля теорията му за постоянната революция като меншевишка ерес. През юни 1925г. Троцки е лишен от поста военен комисар.

   През декември 1925г. Зиновиев и Каменев се опитват да свалят Сталин на XIV партиен конгрес, но Сталин оцелява и отстранява поддръжниците на Зиновиев от Ленинград. След това, в началото на 1926г., Зиновиев и Каменев обединяват сили със стария си противник Троцки в ,,Обединена опозиция". Подчертават парламентарната демокрация и икономическото планиране, критикуват държавния капитализъм и (Лениновото) икономическо управление и искат да засилят пролетариата за сметка на селяните. Във външните отношение защитават политика на световна революция, което им позволява да издигнат тезата, че Сталин се отклонява в несоциалистическа посока, защото Русия е изолирана.

Изолацията на една масонска държава

   В отговор Сталин съживява теорията си (формулирана за пръв път през 1924г.) за . През 1915г. Ленин е написал, че Съветският съюз трябва да изгражда самостоятелно социализъм, без да чака другите страни на Запад да осъществят комунистически революции. ,,Обединената опозиция" критикува теорията му като претекст да се изостави световната революция.
,,социализма в една страна"

   В действителност дебатът е много по-дълбок и засяга франкмасонството. Съветският съюз бързо е станал масонска държава. През 1922г. франкмасонството е основало рускоезични ложи на Великия Ориент в Париж, за да подслони ,,временен комитет, признат от Върховния съвет на Франция, който впоследствие ще стане Върховен съвет на Шотландския ритуал в Русия". Задачата е ,,да се възстанови в Русия нормалното управление и... нормалните условия на икономически и политически живот". След като тази задача се постигне, ще има нов законодателен орган, съставен от народа и републиките. Той е наречен ,,Върховен съвет" на Върховния съвет на франкмасонството от 33-та степен. Названието сочи, че Съветският съюз вече е напълно масонска държава. Желязната завеса, която ще ограничи социализма до РУсия, е препроектирана, за да пази масонската тайна на Съветската държава.

   След като масонската държа се ражда, франкмасонството е забранено след резолюция на IV конгрес на Комунистическия интернационал. От него вече няма нужда, а затворените му врати могат единствено да подклаждат революция. (Когато Горбачов отваря наново ложи на Великия Ориент през 1989г., след като е посветен във Великия Ориент в Париж през 1984г., откритите ложи бързо донасят края на комунизма. Възможно е позицията на Горбачов да е скроена от франкмасона Филби за постигането точно на тази цел. Ако е така, Филби, който няма контрольор от КГБ, а работи под ръководството на Блънт, през цялото време е патриотичен британски шпионин и фантастично успешен троен агент.)

   Върховният съвет е контролиран от йерархията на Комунистическата партия.
   Ако Ленин беше оживял, щеше да ограничи евреите в Русия - задача, която Сталин наследява. Сталин е антиционист, който иска да държи ционизма в своите граници - позиция, съответстваща на Сионския приорат. Сталин планира да прочисти евреите (като Троцки, Зиновиев и Каменев) и след това да затвори границите, така че те да не могат да емигрират. Ционистите Ротшилдови, от друга страна, искат евреите да емигрират в Палестина. Светлана Сталин потвърждава, че Сталин, който е против Ротшилдови, иска да се отърве от всички ционисти.

Нефтената сделка на Сталин с ,,Рокфелерови"
   
   Свадите между Рокфелерови, Русия и британците за кавказките нефтени полета и най-вече Баку са дълги. През 1918г. британците изпращат експедиция начело с генерал Дънстървил, която обединява сили с белогвардейска бригада, водена от генерал Бичераков. Окупират Баку, принуждавайки съветските сили да се оттеглят, но с пропъдени от турските сили, водени от немски офицери. През ноември 1918г. британците се връщат и завземат Баку. The Financial News ликуващо говори за втора Индия и за британските сили, които се разпростират в Батуми, Тифлис, Мала Азия, Месопотамия и Персия. Рокфелерови обаче са насърчавали британското лейбъристко движение, което се противопоставя на продължаваща военна окупация на Кавказ и принуждават войските да се оттеглят. Деникин надделява с британска подкрепа през август 1919г. и поставя начелото на две британски васални държави: Грузия и Азърбайджан. Доминираният от Рокфелерови Държавен департамент на САЩ отказва да ги признае и блокира предаването на кавказките нефтени полета на ,,Роял Дъч" и  ,,Шел". През февруари 1920г. болшевиките влизат в Баку, завземат Грузия и ,,Роял Дъч" е ,,изключен от играта".

   През 1920г. ,,Стандарт Ойл" на Рокфелер купува половината от производството на ,,Нобел и Ко." в Баку от болшевиките, установявайки признато право над кавказките полета. Малко след това купува и 50-годишна концесия за Северноевропейските нефтени полета от персийското правителство. Това я вкарва в контакт с британските и съветските интереси: руснаците са продали на Англо-Персийската компания концесия, която са купили през 1920г., и руското и британското правителство възразяват срещу концесията на Рокфелерови.

   Рокфелерови изиграват британските интереси на ,,Роял Дъч" срещу Русия. Блокират опита на ,,Роял Дъч" да получи монополна нефтена концесия от Русия първо като блокират руския нефт, а след това като използват посредник, Хари Синклер, за да търсят концесия за нефтените полета в Баку и Грозни. През ноември 1923г. е постигнати споразумение, което дава на Синклер и на руското правителство равни дялове. Пълномощник на Рокфелер, сенатор Бъртън Уийлър, изисква разследване на Синклер по обвинения в корупция и Синклер отива в затвора за неуважение на съда. Рокфелерови след това стават собственик на компаниите му. Сега плановете им за световен монопол са заплашени от пренасищането с руски нефт. Затова през 1925г. ,,Стандарт Ойл" се обединява с ,,Роял Дъч" и ,,Шел" и купуват 290 000 тона керосин и бензин от Москва, слагайки ръка върху контрола над руския нефт.

   Също през 1925г. от името на тройката Сталин сключва споразумение с ,,Рокфелерови", според което продава половината от собствеността на руските нефтени полета, включително Баку (преди използвано от ционистите Ротшилдови) срещу финансиране на неговите петилетни планове.

   От момента, в който сключва споразумение с ,,Рокфелерови", Сталин става - отчасти - нещо като агент на ,,Рокфелерови"; неговата връзка с Рокфелерови може би датира отпреди Болшевишката революция от 1917г., но (поне) от този момент нататък той е изключително лоялен на Рокфелерови. През март 1926г. ,,Стандарт Ойл" на Рокфелерови в Ню Йорк и неговият филиал ,,Векююм Ойл Ко" влизат в споразумение с Нефтения синдикат - руския държавен монопол, да купят 800 000 тона суров нефт и 100 000 тона керосин и да продават съветския нефт из цяла Европа. Това е първата комерсиална транзакция между ,,Стандарт Ойл" на Рокфелер и съветското правителство. Като розенкройцер обаче Сталин запазва връзките си със Сионския приорат и прилага сионисткия дневен ред на практика през 30-те години на ХХ век.

Изгнанието на Троцки 

   Троцки иска да разпространява комунизма по целия свят - ,,световна революция", - както и ,,социализъм в една страна" и когато предлага да изолира Русия (пускайки Желязната завеса), Троцки яростно изкрещява: ,,Ти предаде Революцията!". Раздразнен, Сталин предприема мерки срещу него. През есента на 1926г. (след като се е съюзил с десняците Бухарин и Райков), Сталин лишава Троцки, Зиновиев, Каменев и техните поддръжници от партийните и правителствените им позиции (прогонвайки ги от Политбюро) и ги запълва със свои поддръжници. След това, на XV партиен конгрес през декември 1927г., Сталин организира прогонването на ,,Обединена опозиция" от Централния комитет на Комунистическата партия. Зиновиев и Каменев се отричат и отново са допуснати, и макар че Сталин не е достатъчно силен, за да убие Троцки, го изпраща в изгнание заедно с поддръжниците му в отдалечени части на Съветския съюз. Самият Троцки е изпратен в Алма Ата в Централна Азия, преди да бъде депортиран от Съветския съюз през януари 1929г. Най-накрая той е заточен.
отворени граници. Сталин обаче иска

   Троцки бяга в Турция и след това във Франция и е под защитата на френския премиер Блюм, масон от Великия Ориент, който се противопоставя на Сталиновия изолационизъм. Преследван от тайната полиция на Сталин, Троцки бяга в Мексико, където има силна общност на Великия Ориент, която му дава добър подслон и му осигурява лукс. Между 1934 и 1938г. тайната полиция на Сталин избива много троцкисти. Троцки отмъщава, като основава Четвъртия интернационал, който би трябвало да мобилизира революционните маси срещу управляващата класа навсякъде по света, но особено срещу Хитлер и, разбира се, Сталин, защото великоориенталецът Троцки продължава да се надява да се върне в Русия и да убие розенкройцера Сталин. Агентите на Сталин обаче в крайна сметка го откриват през 1940г. Испански комунист, който е спечелил доверието му, Рамон Меркадер (агент на НКВД) го убива с брадва. Съветското правителство отрича всякаква отговорност.

   През 1928г. Сталин е успял да завземе неограничена власт и налага еднолично управление върху Комунистическата партия - точно това, от което се е ужасявал Ленин. Той е безусловният владетел на Комунистическата партия и налага партиен контрол върху всеки аспект на всекидневния живот, за да постигне икономическо развитие. Дистанцира се от всички онези, с които е споделял водачеството по време на дискредитираната Нова икономическа политика. Изместването му на ляво се натъква на опозицията на Бухарин (редактор на ,,Правда"), Райков (председател на Съвета на народните комисари) и Томски (председател на профсъюзите), които са отстранени от постовете си през 1929 и 1930г. През 1929г. настава чистка на интелектуалци във всяка сфера на изкуствата и науките и друга чистка в партията, подобна на тази от 1921г. Собствената съпруга на Сталин яростно се съпротивлява срещу тези чистки и се самоубива през 1932г. като акт на неподчинение.

Голямата чистка

   Сталин подклажда нова революция, която е също толкова монументална за руснаците, като революцията от 1917г., отвела съветската икономика от държавния капитализъм към социализъм. Въвежда понятието ,,планова икономика" с централизиран икономически контрол с цел бърза индустриализация. Държавната планова комисия чертае втори Петгодишен план с амбициозни цели, който той прилага в началото на 1933г. Според този план 25 милиона съветски селски домакинства са принудително реорганизирани в колхози. Претърпяват принудителна колективизаация: забранена е частната собственост върху земя и под заплаха от наказания трябва да се изпълняват производствени квоти. Така Сталин гарантира хранителни доставки за градовете. Не е изненадващо, че има значителна съпротива от страна на селяните, но тя е смазана чрез налагането на тоталитарен режим, с войски и политическа полиция  (ОГПУ). Такива мерки са възможни, защото при Сталин Комунистическата партия е строго централизирана.

   През 1934г. Сталин започва Голямата чистка, за да наложи индустриализация, колективизация и тоталитаризъм - трите точки от неговата платформа. Селяните и интелектуалците негодуват, настъпва глад - въпреки това Сталин продължава да изнася зърно - и има опасения за бруталната му политика. Милиони са арестувани и ликвидирани, предимно комунисти и длъжностни лица от правителството и индустрията. (Всяко противопоставяне на Сталин се смята за контрареволюционно и се наказва със смърт.) Убийството през декември 1934г. на Сталиновия Но: 2 Киров, който протестирал срещу колективизацията и е убит (вероятно от тайната полизия по заповед на Сталин, както Хрушчов публично го обвинява през 1956г.), катализира Чистката. Използването е като претекст за масови арести. Старите опоненти на Сталин Зиновиев и Каменев са осъдени за подпомагане на убийството и на следващата година признават, че са заговорничели за убийството на всички съветски водачи и са застреляни.  През 1937г. видни поддръжници на Троцки правят признания и са застреляни. През 1938г. същата съдба сполетя Бухарин, Райков и Ягода (глава на НКВД, който е организирал процеса срещу Зиновиев и Каменев)... след като признават, че са се опитали да убият Ленин през 1917г.! Много евреи ционисти са екзекутирани, докато други са осъдени на десетилетия в трудови лагери.

   В голямата чистка от 1934-38г. Сталин на практика елиминира болшевизма. Вероятно той действа в името на розенкройцерския Сионски приорат срещу тамплиерството от Великия Ориент. Доколкото Сталиновата чистка елиминира болшевиките, които са свалили Керенски, е вероятно ,,Ротшилдови" да са били доволни, че болшевиките са си получили възмездието. Доколкото включва убийството на евреи, са били силно против и са оттеглили подкрепата си. Изглежда, че чистката кара ,,Рокфелерови" да охладнеят към Сталин, поне временно, и да финансират Хитлер, за да превземе Москва и да свали съветския лидер. Вероятно е ,,Рокфелерови" да са преследвали старата ,,Ротшилдова" тактика (демонстрирана в американската Гражданска война) да се подкрепят и двете страни във войната.

   Знаем са мрежата от затворнически трудови лагери, наречени Архипелаг Гулаг, благодарение на една от техните жертви - Александър Солженицин. Вероятно Сталин е отговорен за убийството на поне 40 милиона души по време на едноличната си диктатура. (Четиридесет и осем милиона съветски граждани са убити във Втората световна война и много от тези смъртни случаи са отговорност на Сталин.) Лениновата диктатура на пролетариата се е превърнала в Сталиновата еднолична тиранична диктатура.

   Чрез такива чистки и затворнически лагери, продължавайки програмата на Вайсхаупт, Сталин консолидира Руската революция на огромни територии от Съветския съюз - най-голямата страна на света, и го води до победа над Хитлер във Втората световна война и до лидерство в Източноевропейската империя, възникнала като следствие от войната.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.