Ads Top

Тамплиерските европейски революции на Мацини - Част 2 - Край

Тамплиерските европейски революции на Мацини - Част 2 - Край
Палмърстън

Палмърстън е много важна фигура в световното франкмасонство (според Джордж Дилън). Той поема водачеството на Алта Вендита - най-висшата ложа на карбонарите (ръка на илюминатите), когато италианският благородник с кодово име ,,Нубиус" умира през 1837г. (вероятно отровен от Мацини, който иска поста за себе си). От 1814 до 1848г. групата Haute Vente Romaine на това общество ръководи дейностите на всички тайни общества. Като наследник на Нубиус Палмърстън е велик патриарх на илюминатите и властелин на всички тайни общества в света, макар че световните революционери се ръководят повече от Мацини, отколкото от Палмърстън. Като британски външен министър от 1830г. Палмърстън хвърля цялата си енергия да накара британското правителство да вземе страната на масонската програма за революционизиране на Европа, което означава да убеди британския данъкоплатец да финансира революционери като Мацини.

   Палмърстън, който е и велик майстор на Британското братство и водач на английското франкмасонство, получава задачата от Сионския приорат да забие клин между Австрия и Русия, тъй като сионисткото розенкройцерско масонство няма особен контрол върху Австрия, а Русия заплашва Индия. Планът на Палмърстън е да атакува Русия заедно с Франция - неговия тамплиерски партньор, и да предизвика пробив в австрийско-руския съюз. Отслабването на Австрия би помогнало на Наполеон III да освободи Италия от австрийска окупация. Това е планът, който Палмърстън следва в станалото известно като Кримска война (за чието водене Ротшилдови плащат 80 милиона долара на британското правителство). Когато Мацини иска финансова помощ за своя тамплиерски бунт в Италия, Палмърстън събира средства от сионистко-розенкройцерския английски парламент, който не осъзнава, че подкрепя тамплиерството.

   Мацини осъществява напредък в Италия, когато през 1851г. крал Виктор Емануел II от Савойската династия, крал на Сардиния-Пиемонт, решава да предаде правителството си на граф Кавур, масон от Великата ложа, противопоставящ се на републиканците на Мацини от Великия Ориент. Мацини и Кавур стигат до споразумение, че Италия трябва да бъде обединена в Савойска конституционна монархия. В съответствие с това споразумение Мацини нарежда на генерал Гарибалди - масон от Шотландския ритуал, да нахлуе в Неапол и Сицилия и да прогони Бурбоните, които живеят там под покровителството на Великобритания.

   Като неотлъчна част от противопоставянето си на Ватикана Мацини поддържа и защитава Дарвиновата теория за еволюцията. Вайсхауптовата яростна атака срещу християнството дължи много на френския материализъм от XVIIIв., а по-нататъшния упадък на християнството през XIXв. се дължи до голяма степен на влиянието на Дарвин. Гледището от XVIIIв., че Вселената се състои от зърнеста атомна материя и че психиката зависи от физически процеси и няма нематериална душа, е подкрепено от излизането през 1859г. на Дарвиновата On the Origin of Species by Means of Natural Selection (,,За произхода на видовете посредством естествения подбор"), в която той иска да покаже, че човекът е еволюирал от човекоподобната маймуна. Въздействието на Дарвиновата теория е свеждането на човека до статуса на животно и отричането на неговото безсмъртие - становище, което подпомага усилията на Вайсхаупт за разрушаване на религията.

   Дядото на Дарвин, лекарят Еразъм Дарвин, е свързан с розенкройцера, поддръжник на ,,Уилям и Мери" и като негов ментор го въвежда в трудовете на розенкройцерите Бейкън и Нютон, а може би го е посветил в Ордена на илюминатите на Вайсхаупт. Еразъм Дарвин е съосновател на розенкройцерското Лунно общество заедно със Смол и авторът на Zoonomia, or the Laws of Organic Life (,,Зоономия, или законите на органичния живот") е един от първите, които разработват теория за еволюцията на видовете, което подсказва, че идеята е дошла от розенкройцерите чрез Смол. Целта на On the Origin of Species by Means of Natural Selection на неговия внук е да ,,убие Бог" (т.е. да разруши християнството) според Дарвин-Вайсхауптова, розенкройцерска идея. Семейната връзка на Дарвин с розенкройцерството може да обясни защо ,,Произходът на видовете" е възвеличена от розенкройцерите, за които се твърди, че са изкупили цялото първо издание още първия ден след публикуването й през 1859г. - за да я разпространяват и да я налагат.
Вайсхаупт Уилям Смол, който преподава на Томас Джеферсън в колежа

   В действителност се смята, че първото издание е изкупено от пост-Вайсхауптовите илюминати под ръководството на ,,Младите" групи на Мацини и на Палмърстън, който отново става британски премиер през 1859г. Илюминатите използват книгата като средство за отслабване на християнството в Рим и по цяла Европа и разрушаване на цивилизацията. До каква степен Дарвиновата теория, че човекът е произлязъл от маймуната, е вярна, и до каква е била Вайсхауптова пропаганда?

Гарибалди

 ,,Похода на хилядата", за да нахлуе в Сицилия и два пъти да разгроми по-многочислените сили на бурбонския крал на Неапол.
 През май 1860г. червеноризецът Гарибалди, действайки по заповед на Мацини, води своята партизанска армия на ,,Похода на хилядата", за да нахлуе в Сицилия и два пъти да разгроми по-многочислените сили на бурбонския крал на Неапол. Кавур предлага на краля на Неапол Пиемонтско злато и Южна Италия пада пред Гарибалди. Завладяването на Неапол през септември 1860г. обединява Италия начело с Виктор Емануел II от Сардиния-Пиемонт. В същото време британското франкмасонство, което води Втората опиумна война в Китай, започва да насочва опиум към масонската Мафия на Мацини и като защитник на Сицилия го предлага там на Мафията му. Тя се движи зад Гарибалди и британската военноморска флота и установява централата си на острова.

   През 1861г. Кавур умира и финансирани от британското разузнаване, тамплиерските бунтовници на Мацини принуждават Виктор Емануел II да абдикира. Мацини след това основава Република Италия в Пиемонт. Виктор Емануел II си отмъщава, като основава кралство Италия в Торино през март 1861г. и започва кампания за възвръщането на Рим (която най-накрая се увенчава с успех през 1870г.).

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.