Ads Top

Сионисткият революционен империализъм на Ротшилдови във Франция от 1830г.

Ротшилдови вече имат контрола върху Франция и се съюзяват със Сионския приорат срещу тамплиера Луи XVIII, за да го свалят и да го заменят с про-сионист. Когато старият крал умира, се опитват да привлекат по-младия му брат и наследник Шарл Х. Убийството на сина на Шарл през 1820г. от бонапартисткия фанатик Лувал ускорява реакционното преобръщане на правителството и поляризира политическата сцена между роялистката и революционната фракция.

  На Шарл Х се противопоставя братовчед му, Луи-Филип, херцог на Орлеан, синът на водача на Орлеанистката революция през 1789г., който е гилотиниран, и приятел и клиент на банката на Яков Ротшилд. През 1830г. Шарл се опитва да проведе роялистки преврат и затваря Камарата на депутатите, която е заседавала отново през март, и нарежда да се проведат нови избори през юли. Това води до тридневен протест (Les Trois Glorieuses, 27-29 юли), когато по улиците се издигат барикади, на които се качват студенти и представители на дребната буржоазия. Тамплиерите-републиканци (действащи въз основа на новата дума на Великия Ориент ,,социализъм") се борят със сионистко-орлеанистките конституционни монархисти, които искат Луи-Филип на трона и се конфронтират с републиканците в Hotel de Ville (кметството). Лафайет подкрепя Луи-Филип и се появява на балкона на Hotel de Ville заедно с него, увит в трикольора, и го прегръща, докато тълпата ликува. Шарл Х абдикира два дни след това и парламентът обявява Луи-Филип за ,,крал на французите".
   Яков Ротшилд незабавно дарява 15 хиляди франка на семействата на ранените през юли и става неофициален съветник на Луи-Филип с достъп до неговия кралски двор. Той е дори още по-близо до центъра на властта от брат си и зет си - Соломон Майер; Яков се е оженил за племенницата си - във Виена.

   Сионският приорат, противопоставил се на Бурбоните, приема конституционна монархия по модела на Меровингите (в която кралят царува, но не управлява) за разлика от абсолютната монархия на Луи XVI. Подкрепя Луи-Филип, чиято съпруга е племенницата на Максимилиан дьо Лорен, а следователно съюзник на династията Хабсбург - Лорен. Династията Ротшилд е зад новото сионистко управление във Франция, което се е дистанцирало от предпочитанията към Великия Ориент на Луи XVIII.

   Ротшилдови вече са невероятно могъщи в пет страни. Натан е много близък с херцог Уелингтън и британските вътрешни кръгове. Соломон контролира Метерних в Австрия. Яков се вижда с френския крал на всеки няколко дни. Карл е близък с господарите в Италия от Неапол до Сардиния. Амшел контролира Германската конфедерация. И петимата братя действат в унисон. Когато Амшел подкрепя Австрия финансово срещу Прусия и Бисмарк протестира, Амшел ,,се разболява" и става недостъпен, а останалите четирима успокояват Бисмарк с озадачени, ласкателни уверения... без да отдръпват подкрепата за Австрия.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.