Ads Top

   В края на 40-те години американското разузнаване предава данни на Сталин, че Хитлер е жив и се укрива в Нова Швабия, тайна немска база, разположена в земята ,,Кралица Мод" на Антарктида. Съветското и американското разузнаване знае ли за изграждането на подобна база, състояща се от два подледови града. Още от началото на 1938г. немският военоморски флот периодично прави курсове до Антарктида. Съгласно немската научна теория, към която се придържа нацисткото ръководство, Земята отвътре е куха в района на Южния полюс, където имало няколко входа към огромни подземни кухини с топъл въздух. Допуска се, че откривателят им е знаменитият подводничар гросадмирал Дьониц, командващ военноморския флот на Третия Райх, Немците, изследвали Антарктида, нарекли подземните пещери ,,райско място". През 1940г. по заповед на Хитлер започва строителството на две подледови бази в земята на ,,Кралица Мод".

   Непосредствено след Втората световна война, както САЩ и Великобритания, така и Съветският съюз се стараели да вземат каквото могат от придобивките на Третия Райх, не на последно място в сферата на човешките ресурси. Например САЩ извеждат хиляди нацистки учени и разузнавателни агенти от СС (в пряко нарушение на заповедите на президента Труман срещу използването на нацисти по тази програма), по силата на високо засекретената ,,Операция Кламер". Алан Дълес, по-късно директор на ЦРУ,  не се подчинява на заповедите на Труман и изтрива нацисткото минало на някои германци, голяма част от които са военнопрестъпници.

   Съществуването на програмата официално е потвърдено от САЩ, но връзката с нацистите обикновено се пренебрегва в докладите за нея. Например връзката между нацистите и семейство Буш започва доста преди Втората световна война, когато дядовците на бащата на Джордж Буш, Прескът Буш и Джордж Хърбърт Уокър продават милиони акции в долари на немската промишлена империя ,,Тисен", като помагат да се финансира изгряващата нацистка партия, заедно с други американски промишлени фирми - например ,,Форд Мотър Ко", както и други американски корпорации, играещи ключови роли при финансирането и издигането на Хитлер на власт. Богатствата на семейство Буш и династията са формирани от печалбите, извлечени чрез изпирането на парите на нацистите от войната. В ,,Юниън Бенк" за изпирането на огромни финансови средства помагат Алан Дълес и Прескът Буш. Това става след американската декларация срещу промишлените печалби от войната на ,,Ексис-Тисен" с други американски компании, които отчасти са извлечени от робския труд на хората в концентрационните лагери, ключов компонент за германската промишленост през войната.

   Американското правителство открива схемата за изпиране на парите и конфискува ,,Юниън Бенк" по закона за забрана на ,,Търгуването с врага". По-късно Алан Дълес се присъединява към OSS, след което става глава на ЦРУ. Джордж Буш старти (син на Прескът Буш) се присъединява към американските военновъздушни сили и по този начин спомага за възстановяването на семейното си име. Прескът Буш, получил голямо възнаграждение от германски клиенти, скоро след края на войната използва парите, за да навлезе в политиката. Поставено е началото на династията Буш. Всичко това е описано в книгата ,,Джордж Буш: Неоторизирана биография" - от Webster G. Tarpley и Anton Chaitkin, и ,,Проектът Хитлер".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.