Ads Top

   Международна организация, посветена на оказването на взаимопомощ във времена на злощастие. Има собствена сложна система от ритуали и пароли. Независимият орден на старите приятели е организиран на 26 април 1819г. в Балтимор, Мериленд, от Томас Уидли и четирима други Стари приятели от Англия.

   Групата твърди, че е най-големият обединен, международен братски орден в света, притежаващ 22 000 ложи и членска маса от милиони. Ложите са разположени в Норвегия, Швеция, Исландия, Холандия, Белгия, Куба, Дания, Германия, Австралия, Мексико, Хавай, Южноафриканската република, Финландия. Зоната на Панамския канал, Франция, Канада и САЩ.

   Заповедите на Старите приятели са да:

  • Посещават болните.
  • Облекчават онези в обеда.
  • Погребват умрелите.
  • Образоват сираците.
   Трите принципа на Ордена са Приятелство, Любов и Истина. Той цели да ,,направи добрите хора по-добри граждани, по-добри бащи, по-добри синове, съпрузи и Братя". Лозунгът на Старите приятели е ,,Искаме да издигнем и да усъвършенстваме характера на човека". В САЩ и Канада действат 60 домове за сираци и възрастни хора на Старите приятели.

   Старите приятели са първият братски орден, който признава дамската помощна организация на Ребеките. Според техният уебсайт ,,Нашите сестри от Степента Ребека са жизненоважна и интегрална част от Старото приятелство: работейки ръка за ръка с Братята в налагането на принципите и практикуването на заповедите на нашия Орден".

   Съществуват и Младши ложи на Старите приятели за момчета и Тета Ро клупове за момичета във възрастовата група от 12 до 21 години. 

   Прочути Стари приятели са Франклин Д. Рузвелт, съдията от Върховния съд Ърл Уорън, Уилям Дженингс Браян, губернаторът Гудуин Дж. Найт, президентът Уорън Дж. Хардинг и вицепрезидентът Шуйлър Колфакс.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.