Ads Top

Контролът на ума е действителност

   Вече привлякохме внимание към факта, че преди десетки години в контрола на ума (mind control) са постигнати забележителни успехи. Не може да се каже със сигурност какви са съвременните технически възможности и в какъв размер се прилагат те днес.
   ,,През август 1977г. ,,Вашингтон Поуст" съобщава за станал скоро преди това известен доклад на Агенцията за военно разузнване (DIA), в който се оповестяват ,,психологически" експерименти на Съветския съюз, като на участниците се въздействало с електромагнитни вълни. Те предизвиквали у тях чувство за страх, задушаване и световъртеж - налице бил контрол на съзнанието и ума.

   В статията на ,,Вашингтон Поуст" се говори още за възможността чрез подобни ,,методи на въздействие" да се манипулира американският или европейският персонал в ракетните силози, да речем. Резултатите от оповестените експерименти показвали, че въздействието било възможно по всяко време посредством телевизионни сигнали или чрез други предавателни средства (в днешно време и чрез технологията на мобилните телефони). По-нататък се посочва, че чехите също били постигнали сензационни резултати с т.нар. ,,психотронни уреди/оръжия".

   Само месец по-късно е публикуван друг секретен доклад на Агенцията за военно разузнаване. Той е написан от Медицинската осведомителна служба на армията на САЩ - санитарно дело. След публикацията във ,,Вашингтон Поуст" през септември 1977г. на 7 март 1978г. тайната служба представя официално своята документация пред американската общественост.

   В нея между другото се казва ,,Напредъкът в психическите изследвания на СССР може да доведе дотам, че:

  • да се разпознава съдържанието на тайни документи, движението на войски и оръжия, детайли относно военните инсталации...
  • да стан възможно убийството на определени лица посредством дистанционно въздействие.
  • да е възможно чрез дистанционно въздействие директното управляване на военни съоръжения от всякакъв вид, включително космически кораби.
   В документа на DIA се разглеждат също резултати от проучвания по темата и констатации на водещи американски учени, които изцяло прогнозират, че до 1987г. Съветският съюз ще бъде в състояние да манипулира човешкото поведение.

   Въз основа на множество опити в Съединените щати и Русия може да се предполага, че това отдавна е постигнато и вероятно се практикува от военните и тайните служби.

   При тази предпазлива преценка не бива да се забравя, че от първите публикации, посочени тук, вече са минали повече от двайсет и пет години - според критериите за научно изследване този период не се равнява на едно поколение, а представлява приблизително пет до седем поколения!

   В статия на ,,Асошиейтед Прес" от 20 май 1983г. се съобщава, че от 1960г. СССР използва приспособление, известно като ЛИДА, за да въздейства на човешкото поведение чрез нискочестотни радиовълни. ЛИДА се използва в Съветския съюз за обездвижване и предизвиква състояние, подобно на изпадането в транс. Чрез него е възможно лечението на психични проблеми, неврози и високо кръвно налягане, но също така то може да предизвика агресивно поведение и депресия. Посредством големи модели на ЛИДА от дълго време се облъчват отделни хора, градове и дори цели области на Съветския съюз и САЩ, за да се предизвикат определени начини на поведение.

   Един от ранните случаи на ,,невидимата война", който става навестен на обществеността, е т.нар. Московски сигнал. През 1962г. в американското посолство в Москва се прави дезинсекция - унищожаване на дървеници - и бива открит микровълнов лъч, насочен директно към посолството.

   Самият Борис Елцин потвърждава фактите. В изданието от 1998г. на Microwave News той разкрива журналист, че КГБ притежавал ELF-съоръжение, което можело да спре функцията на човешкото сърце. В интервю за радио Liberty, американска радиостанция на къси вълни в бившата Западна Германия, Елцин казва, че агенти на КГБ му доверили, че разполагат с уред,излъчващ мощен 7 до 11 херцов сигнал, който може да ,,спре" сърцето.

   В световен мащаб правителството на САЩ има водеща роля в тази изследователска област и също притежава подобни уреди. На Джим Кийт дължим кодовото му наименование Black Beauty (проект ,,Черна красавица"). ELF-уреди сигурно са използвани след инвазията на американските войски в Панама Сити, когато диктаторът Мануел Нориега се скрива в посолството на Ватикана. Съоръженията били маскирани като високоговорители, от които непрекъснато се носела силна хеви-метъл музика. Официално се съобщо, че се целяло музиката да изнерви Нориега. В действителност обаче посолството, изглежда, е било облъчвано с ултраниски вълни. Много показателен в това отношение е проектът HAARP. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.