Ads Top

Причините за геноцида, войните, тероризма

   Една група хора, започва да презира друга група хора по расови, етнически и хиляда и една причини и вратата на насилието започва да се отваря все по-широко.

   Нека си зададем следните въпроси и да си отговорим на тях:
 • Възможно ли е да бъдат избити стотици хиляди хора от друга група хора, без преди това жертвите да са били дехуманизирани от своите палачи?
 • Възможно ли е да се осъществи насилие към другите, ако не присъства безпокойството и страха от тяхната различност, която се тълкува като заплаха?
 • Възможно ли е да се започне война без предварително добре обмислена пропаганда, представяща другия като коварен, лош и опасен за нашите земи, жени и деца враг? (Тоест като същество намиращо се под нас в Йерархията).
 • Как могат да бъдат накарани милиони хора да отидат във войската и да избиват други хора, същите като тях, ако го нямаше йерархиичното мислене (ЙМ), породено от Комплекс за малоценност (КМ) и Високомерието (В).
 • Как ще да е възможно попълването на войската, ако всеки един човек осъзнаваше своята ценност като човешко същество и оттам - имаше очи и сърце за ценността и на другите хора?
 • Възможен ли е тероризма без фанатизма и без арогантността на властимащите, самопоставили се по горните етажи на Йерархията, благодарение на своето Високомерие и действащи от позиция на силата?
 • Възможно ли е всичко това без наличието на йерархични структури?
    Само човешките същества с КМ, В и ЙМ могат да бъдат повлияни от политическа пропаганда, целяща да ги убеди в необходимостта да бъдат избити други човешки същества! Защото по този начин се постигат две важни цели.
 • Едната е, че се успокоява техния комплекс за малоценност, тъй като се посочват хора по-лоши от тях,
 • Втората е пренасочване на недоволството им извън тях, към ,,истинските виновници" за тяхното мизерно съществуване, което пък съвпада с вътрешния им стремеж да прехвърлят отговорността извън себе си и по принцип да търсят причините за своето нежелано състояние, навън.
   Дълбока, истинската причина е в КМ и неговата патологична компенсация чрез В. Получилата се нова двойка КМ - В, се превръща в нов и леко видоизменен фактор. КМ не изчезва поради наличието на В, а само временно се облекчава дискомфорта на човека. Това означава, че когато В по някакви причини намали действието си, човекът отново се връща в КМ като с асаньор, който стремглаво го спуска обратно долу, в основата на йерархията.

    Ако сега попадна на напълно непозната за мен планета, на която живеят човешки същества и установя, че те, в своето болшинство проявяват тези 7 елемента, то аз ще съм в състояние да предвидя цялата тяхна история и взаимоотношенията им в момента. И това ще бъде изключително лесно, защото тяхната история по абсолютно нищо няма да се различава от земната, с изключение може би само на имената на ,,героите"!.

1 коментар:

 1. Христос е казал на това вие не обичате света? Докога има войни и насилие нищо ново не може произлезе.

  ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.