Ads Top

Маркирането на човека чрез знака

   С това все още не се слага край на идеята за въпросния модел. Да си представим
катастрофалната ситуация, ако човек загуби въпросната карта с всички жизненоважни данни  в нея. За нейния притежател последиците биха били фатални! Докато картата с всичките й функции бъде заменена от нова, ще е нужно известно време, през което лицето няма да може да извършва никакви операции - нито да купува, нито да продава!

   Крайната цел е лазерната татуировка. Невидим за окото, с лазерен лъч ще се татуира баркод (щрихкод) върху ръката или на челото. Казано направо, вместо дебитна карта кодът върху ръката ще се използва като платежно средство и допълнително като идентификационен код. Достатъчно е скенерът да премине над ръката и желаната информация ще е налице. Предимството на маркировката върху ръката или челото е ясно като бял ден. Тя не може да се загуби. Централно включените компютри идентифицират незабавно всеки индивид по неговия щрихкод, което означава директна връзка към базата данни.

   Експерименталният етап на тази решителна крачка в посока тотален контрол започва през осемдесетте години. Лазерната татуировка се изпробва повече от десет години в Дисниленд. Хората, които прекарват няколко дни тук, могат да избират между карта за целия период или лазерна татуировка на лявата ръка. Целта на експеримента е да се установи как реагират хората на подобно предложение и дали с времето свикват.

   През 1988г. се провежда друг ипит в Сингапур. В продължение на три месеца системата е изпробвана върху десет хиляди души! Списание Science et Foi съобщава, че милионният град искал да изпробва замяната на кредитните карти с индивидуален лазерен щрихкод. На едната половина от участниците в експеримента кодът бил поставен на ръката, а на другата - върху челото.

    Помните нали?
   ,,...щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава освен оня, който има тоя белег..." (Откровение, 13, 17)

    Друг един експеримент, който през последните години се провежда с голям успех в западните страни, са татуировките. Обърнете внимание, колко млади хора в наше време имат татуировки (или пиърсинг). Изглежда доста унизително и ужасно, но за стратезите, които измислят тези концепции и се стремят да наложат своя Нов световен ред в една Big Brother-държава, отделният човек, изглежда, не е нещо повече от крава или говедо, което трябва да бъде ,,маркирано" с татуировка или пиърсинг. Бъдете сигурни, че тези стратези не правят съществена разлика между човека и животното. Малката разлика за тях се състои само в това, първо да убедят човека, че татуировката или пиърсинг на ухото например са много модерни или означават вид свобода.

    Никакъв проблем в света на мултимедиите, култа към звездите и Холивуд - добре дошли в прекрасния нов свят...

   Разбира се, има достатъчно убедителни аргументи в полза на лазерната татуировка. Например пестенето на време при чекирането на пътниците по летища и гари. Хората ще кимат одобрително, щом им се обясни колко сигурен е методът и колко много свобода получават благодарение на него. Ще се споменат също Холивуд и тайните агенти - боговете на екрана, - които се идентифицират чрез ретината на окото - красив и геройски камуфлаж и блясък на супергерои.

   Липсата на пари в брой означава и липса на кражби, защото не може да се открадне нещо, което не съществува. Следователно системата служи на борбата с престъпността. Всеки престъпник ще бъде открит по лазерната татуировка чрез сателит и нелегалното преминаване на границите също ще се обезсмисли. Множество аргументи ще се изтъкнат, за да ни убедят в ползата от технологията.

   В действителност обаче целта е пълен контрол. Няма да остане и следа от свободната воля. Всяка ваша стъпка ще се следи от Големия брат, без значение къде точно се намирате в момента, ще се знае какво купувате или продавате, с колко капитал разполагате и т.н.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.